foto

Colin Mochrie

  • nar. 30.11.1957 (61 let)
    Kilmarnock, Ayrshire, Skotsko, Velká Británie

Biografie

Colin Andrew Mochrie se narodil 30. listopadu 1957 ve městě Kilmarnock ve Skotsku. Je herec, komik-improvizátor, režisér, píše scénáře, je aktivní v reklamě. Je nejstarším ze tří dětí.

Byl spíše samotář, na střední škole snil o povolání mořského biologa. Jeden jeho přítel ho ale tehdy přesvědčil, aby se ucházel o roli ve hře Life of Sneaky Fitch a on propadl herectví a touze bavit lidi. Po maturitě na střední škole začal navštěvovat divadelní školu Studio 58, kde se setkal s improvizační komedií.

Po ukončení studia se stal členem skupiny Vancouver TheatreSports League (1980). V té době potkává dalšího komika-improvizátora Ryana Stilese a začíná s ním pracovat. Před působením v britském zábavném pořadu WHOSE LINE IS IT ANYWAY?, které ho proslavilo, pracoval ve společnosti Second City v Torontu. Zde se seznámil a později oženil s komediální herečkou Debrou McGrath, mají syna (Luke Morchie). Na chvíli dal svou kariéru stranou a věnoval se rodině.

V roce 1989 pak zkusil konkurz do WHOSE LINE IS IT ANYWAY?, ale nebyl vybrán. Vyjádřil se o tom jako o dobré zkušenosti. Chvíli s rodinou bydlel v Los Angeles a poté zkusil konkurz znovu a byl požádán, aby odletěl do Londýna. Objevil se jen v jednom díle. Zkusil štěstí i potřetí a tentokrát se stal stálým členem obsazení (mluvíme o britské verzi, která běžela do roku 1998) až do konce show. Poté dostal místo v americké verzi této show, kde působil také až do konce (2006).

Hrál jak v televizi, tak na jevišti. Jel turné s The National Touring Company, hrál v populárních divadelních představeních jako She Stoops to Conquer a The Brady Bunch. Objevil se ve filmech jako LEDNOVÝ MUŽ (1989), OPRAVDOVÁ BLONDÝNKA (1997), TUXEDO (2002) a v seriálech, například KRAJNÍ MEZE (1995) a KANCELÁŘSKÁ KRYSA (1995).

Dnes žije se svou rodinou v kanadském Torontu, kde je velmi známou celebritou. Byl několikrát nominován na cenu v Canadian Comedy Awards. Vyhrál cenu Gemini a byl oceněn i za svou spisovatelskou činnost. Ve světě ho nejvíc ho proslavilo působení v britsko-americkém zábavném pořadu WHOSE LINE IS IT ANYWAY?.

chrispe

Herecká filmografie

Filmy

2019 Astronaut
2015 After the Ball
Night Cries
2014 Beethoven's Treasure
The Anniversary
2013 Ach, ty Vánoce (TV film)
2012 Please Kill Mr. Know It All
Sunshine Sketches of a Little Town (TV film)
2011 Extáze
2010 GravyTrain
Love Letters (TV film)
The Rest of My Life (TV film)
2008 Jedno jako druhý
2007 I Do & I Don't
Jak přežít vlastní matku
2006 Cathedral Pines
Young Triffie's Been Made Away With
2005 Getting Along Famously (TV film)
Připálený toast (TV film)
Very Barry Christmas, A (TV film)
2003 Turnbuckle
2002 Do It for Uncle Manny
Expecting
Jane White Is Sick & Twisted
Tuxedo
2001 Disney's California Adventure TV Special (TV film)
Totally Blonde
2000 Svůdná oběť
Šťastná čísla
1997 Opravdová blondýnka
1996 Mafián (TV film)
1990 Nejstarší družička na světě (TV film)
1989 Lednový muž
1985 Rainbow War
1983 Vesmírný lovec

TV seriály

2014 Dark Rising: Warrior of Worlds (TV seriál)
The Stanley Dynamic (TV seriál)
Working the Engels (TV seriál)
2013 #7DaysLater (TV seriál)
Annedroids (TV seriál)
2012 Space Janitors (TV seriál)
2011 Almost Heroes (TV seriál)
She's the Mayor (TV seriál)
2010 Kids in the Hall: Death Comes to Town (TV seriál)
2009 The Ron James Show (TV seriál)
2007 Little Mosque on the Prairie (TV seriál)
2006 Getting Along Famously (TV seriál)
2001 Blackfly (TV seriál)
1999 George and Martha (TV seriál)
1998 Made In Canada (TV seriál)
1996 Agenti z podsvětí (TV seriál)
1995 Husí kůže (TV seriál)
Kancelářská krysa (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
1993 Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
Royal Canadian Air Farce (TV seriál)
1991 Red Green Show, The (TV seriál)
1990 My Talk Show (TV seriál)
1986 Campbellovi (TV seriál)

Dokumentární

2005 Comedy Gold (TV film)
2004 I Love the '90s (TV seriál)
2003 I Love the '70s (TV seriál)

Host

TV pořady

2012 Trust Us with Your Life (TV pořad)
2011 Drew Carey's Improv-A-Ganza (TV pořad)
Katie Chats (TV pořad)
2004 Green Screen Show (TV pořad)
1998 Whose Line Is It Anyway? (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Whose Line Is It Anyway? (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace