Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačovému programátorovi Simonovi se doma objevují podivné balíčky. Každý den jeden. Všechny prázdné. Začíná si z bytu budovat pevnost a podezírat všechny sousedy: správce domu, starého vynálezce, osamělou sestřičku i neurvalce se psem. Jeho strach přerůstá v paranoiu, která mu znemožňuje věnovat se práci. A balíčky přicházejí a přicházejí. Jenže prázdné se jen zdají. Ve skutečnosti jsou plné viru 1.0. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Simon je obyčejný programátor, pracující na části kódu pro jednu softwarovou společnost. Začíná se opožďovat s termíny, navíc se mu v bytě začínají objevovat záhadné prázdné balíčky. I když se snaží byt zabezpečit, balíčky se stále objevují, navíc se v celém domě začne dít něco divného. Každý ze sousedů se zdá mít jistou úchylku při nakupování (Simon sám neustále kupuje krabice mléka, ač mléko nesnáší). Navíc začínají umírat lidé, přijde Simon včas na to co se děje? ... Aáá co se komu udělal, opět jeden z filmů, který se strašně těžko hodnotí. Na jedné straně naprosto dokonalý námět (po skončení filmu vás nutí přemýšlet, co kdyby "to" bylo doopravdy, bude?), perfektně temná atmosféra, k čemuž napomáhá zvláštní způsob kamery - na straně druhé vcelku neznámí herci (tuším že Deborah Unger je z nich nejznámnější), herecké výkony pokulhávají. Ale i tak, ten námět, ten námět, perfekt... Bacha na viry :) ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi divné ...přírodní čerstvé mléko... já to neřekl.. Pokud máte rádi velmi divé filmy (například Crash s D. Unger je proti tomu poměrně slabý čaj), budete spokojeni. Problém je, že mi není tak úplně jasné co tím chtěli autoři říct. Ve filmu hraje plno velmi známých herců, od krále nejhorších béček Payna, přes Henriksena (který zestárl a je si trochu nepodobný), přes jako vždy značně znepokojivého Udo Kiera. Problém filmu není v jeho nejednoznačnosti nebo opravdové podivnosti. Problém je v tom, že to o čem vypráví se přenese na vás. Paranoia. A spousta přírodního čerstvého mléka. POZOR - Pro fajnšmekry, kteří mají rádi Lynche a Cronenberga 4 a 1/2 *, pro běžného diváka naprosto nestravitelný odpad! ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Tento film je nudný! Kdo chce vědět proč, ať čte dál. (následují spoilery) Kritika moderního konzumního života („nakupování nic nevyřeší“), ale i varování před chytrou strategií potravinových firem, které se nám snaží prodat své výrobky velice promyšlenými způsoby. Jedná o vir, který vás infikuje nakupovací horečkou třeba po mléku. V upgradované verzi už toho nakupujete víc. Nad ničím nepřemýšlíte, jen kupujete. Ten vir je nanotechnologického původu. Pohybujeme se tedy v žánru nanopunku. Ač se tvůrci snaží sebevíc (originální myšlenka, zajímavé vizuální zpracování), film neuvěřitelně vázne. Všechno to působí ochotnicky (a herci jsou nevýrazní), čemuž přihrává ještě fakt, že jsem jednou zahlédl klesající mikrofon u horního okraje obrazu... One point 0 je promarněná šance na originální film. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

teda . . . po vizuálnej stránke naozaj dokonalé, po stránke atmosférickej mrazivo dokonalé a po stránke obsahovej - príšerne dokonalé . . . o hlbšie vysvetlenie sa tu radšej nepokúšam, najprv si to musím utriediť sám v sebe, ale každopádne tak zhustenú atmosféru v tak vizuálne strhujúcom a pesimistickom filme som jakživ nevidel ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, dívat se na to dalo, ale nemohu se zbavit dojmu, že výsledek mohl být mnohem lepší. Atmosféra je sice dobrá, ale má dost velké rezervy, příběh poněkud zmatený a podle mě i nelogický, včetně vyvrcholení, takže jsem se místy ztrácel. Celý film se odehrává na malém prostoru s omezeným počtem aktérů a opakujícími situacemi, které se sice postupně vyhrocují, ale pro tento typ filmů (za uvedených podmínek) není dostatečně poutavý. Moc mě toto dílko nevtáhlo a asi ne každý se na něj vydrží dívat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, převážně v Bukurešti. (Terva)
  • Na filmovém festivalu Sundance získal snímek Velkou cenu poroty v kategorii nejlepší drama. (Terva)
  • Adam, hlava robota, byl dabován dvěma herci, Udo Kierem a Jeremy Sistem. (Cheeker)

Reklama

Reklama