foto

David Hugh Jones

  • nar. 19.2.1934
    Poole, Dorset, Anglie, Velká Británie
  • zem. 18.9.2008 (74 let)
    Rockport, Maine, USA

Biografie

Britský režisér pracuje především pro televizi. Realizoval mnoho epizod z různých seriálů (například Nemocnice Chicago Hope), adaptaci komedie Veselé paničky winsdorské (1982) ze shakespearovského cyklu či přepis románu Rozum a cit (1990) z pera Jane Austenové. Pro kina natočil mimo jiné drama Zrada (1980) s Jeremy Ironsem a příběh o vietnamském veteránovi Jack Dýka (1989), v němž hlavní roli ztvárnil Robert De Niro.

Zdroj: Febiofest 2008

Režijní filmografie

Filmy

2000 Dluhopisy lásky (TV film)
1999 Vánoční koleda (TV film)
Zákon pomsty
1998 Cena lásky (TV film)
1997 Time to Say Goodbye?
1996 For the Future: The Irvine Fertility Scandal (TV film)
Sophie and the Moonhanger (TV film)
1994 A pak tam byl jeden (TV film)
Jiný život (TV film)
Requiem Apache (TV film)
1993 Proces
1991 Fire in the Dark (TV film)
1990 Sensibility and Sense (TV film)
1989 Dýka
1988 Vánoční společnice (TV film)
1987 Charing Cross Road č. 84
1984 Pericles, Prince of Tyre (TV film)
1983 Zrada
1982 The Merry Wives of Windsor (TV film)
1980 Look Back in Anger
1978 Langrishe Go Down (TV film)
1973 Barbara of the House of Grebe (TV film)

TV seriály

2006 Médium (TV seriál)
Lucky in Love (S02E17)
Posel ztracených duší (TV seriál)
Friendly Neighborhood Ghost (S01E13)
2005 Sběratelé kostí (TV seriál)
Muž v cele smrti (S01E07)
2003 Keen Eddie (TV seriál)
2002 Taxík (TV seriál)
2001 The Education of Max Bickford (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Wanderlust (S01E05)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Upstairs, Downstairs (S06E06)
1996 Předčasné vydání (TV seriál)
Sedmé nebe (TV seriál)
1995 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Small Sacrifices (S01E13)
1992 Performance (TV seriál)

Dokumentární

1958 Monitor (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace