foto

Edita Brychtová

  • nar. 1961
    Praha, Československo

Biografie

Dcera výtvarníků se narodila v Praze, následně přebývala v Londýně a její povolání ji přivedlo do mnoha dalších měst – Paříž, Los Angeles. Herecky se projevila poprvé ve svých pěti letech ve filmu Ženu ani květinou neuhodíš. O dva roky později emigrovala s rodiči do Londýna, kde vystudovala hereckou akademii. V 16 letech už hrála v anglickém Národním divadle. V USA se proslavila rolí princezny Diany ve filmu celonárodní stanice NBC. Čeští diváci ji znají především jako Annu ze Svěrákova filmu Akumulátor 1. Žije v USA, hraje v seriálech, věnuje se dabingu počítačových her.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

Filmy

2010 Doktor od jezera hrochů
2006 Dobrý ročník
1999 Muž na Měsíci
1997 Spiknutí
1996 The Rockford Files: Godfather Knows Best (TV film)
Zločin století (TV film)
1994 Akumulátor 1
1992 Fergie & Andrew: Behind the Palace Doors (TV film)
1990 Blind Justice
Ten, kdo stvořil špióna (TV film)
1988 Friends
1986 Zázračný lékař
1984 Pericles, Prince of Tyre (TV film)

TV seriály

2003 Miss Match (TV seriál)
Drzá Jordan (TV seriál)
Fire and Ice (S02E18)
2001 JAG (TV seriál)
Trosečník, část 1. (S06E24)
1997 Alright Already (TV seriál)
1992 Vražedné pobřeží (TV seriál)
The Pro and the Con (S03E07)
1990 The Piglet Files (TV seriál)
Inspektor Taggart (TV seriál)
Galerie podvodníků (S06E03)
1989 One Night Stand (TV seriál)
1986 Call Me Mister (TV seriál)
Cinq filles à Paris (TV seriál)
Dead Head (TV seriál)
Hot Metal (TV seriál)
Lovejoy (TV seriál)
Worlds Beyond (TV seriál)
1985 Galloping Galaxies! (TV seriál)
Maelstrom (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)

Host

TV pořady

2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)

Fanoušci tvůrce