foto

Charles Millot

  • nar. 23.12.1921
    Bjelovar, Chorvatsko, Jugoslávie
  • zem. 6.10.2003 (81 let)
    Paříž, Francie

Biografie

Charles Millot, vlastním jménem Veljko Milojevic byl chorvatský herec, který se po přestěhování do Francie stal jejím občanem.
Hrál v nepřeberném množství filmů, z těch významějších můžeme vzpomenout Kaufmanův snímek na motivy románu Milana Kundery THE UNBEREABLE LIGHTNESS OF BEING /1988/, dále akční thriller FRENCH CONNECTION II /1975/ v režii Johna Frankenheimera anebo válečné drama TRIPLE CROSS /1966/ v režii Terence Younga.
Millot se dožil úctyhodného věku 81 let. Nicméně své herecké řemeslo pověsil na hřebík už 12 let před svou smrtí.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

1991 Eye of the Widow
1989 Donator
Saint: The Blue Dulac, The (TV film)
1988 Botta di vita, Una
Nesnesitelná lehkost bytí
The Great Escape II: The Untold Story (TV film)
Záhadná smrt Niny Chereauové (TV film)
1987 Houkání sovy
1986 Obećana zemlja
Rodinné pouto
1985 Crveni i crni
1984 Kousnutí anděla
1983 Balles perdues
Veliki transport
1981 Banovič Strahinja
Ombre rouge, L'
Visoki napon
1980 Tajemství Nikola Tesly
1979 Adolescente, L'
Covjek koga treba ubiti
Pokrevní příbuzní
1978 Dívka v modrém sametu
Vas-y maman
1977 Smrt darebáka
1975 Francouzská spojka 2
Le Futur aux trousses
Le Jeu avec le feu
Sarajevský atentát
Seljacka buna 1573
1974 Marseillská smlouva
1973 Affaire Crazy Capo, L'
L'espion dormant (TV film)
1971 V horách roste zelená borovice
1970 La promesse de l'aube
Umřít na lásku
Waterloo
1969 Bitva na Neretvě
Nuit Bulgare, La
1968 Mayerling
1967 Bang Bang
Noc generálů
Peau d'espion
Trans-Europ-Express
1966 Jeptiška
Máky jsou také květy
Solitaire passe à l'attaque, Le
Trojitý kříž
Un monde nouveau
1965 Passeport diplomatique agent K 8
Zločin v expresu
1964 Requiem pour un caïd
Tajný policista
Une ravissante idiote
Vlak
1962 Arsen Lupin kontra Arsen Lupin
Ennemis, Les
Gentleman z Epsomu
L'Oeil du monocle
1961 Der Teufel spielte Balalaika
1960 Ligne de mire, La
1957 O.S.S. 117 n'est pas mort

TV seriály

1992 Warburg: A Man of Influence (TV seriál)
1990 Protiúder (TV seriál)
1987 Napoleon a Josefína (TV seriál)
1986 Hříchy (TV seriál)
Race for the Bomb (TV seriál)
1985 Pohled do zrcadla (TV seriál)
1978 Émile Zola ou La conscience humaine (TV seriál)
1975 Rosenbergovi nesmějí zemřít (TV seriál)
1974 Des lauriers pour Lila (TV seriál)
Les brigades du Tigre (TV seriál)
À vous de jouer Milord (TV seriál)
1971 Dobrodružství Arséna Lupina (TV seriál)
1967 Max le débonnaire (TV seriál)
1966 Rouletabille (TV seriál)
1965 Svatouškové (TV seriál)
1962 Inspektor Leclerc (TV seriál)

Dokumentární

2016 Un Français nommé Gabin (TV film) - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace