foto

Henrieta Hornáčková

  • nar. 30.3.1984 (34 let)
    Trnava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se ve znamení Berana ve slovenské Trnavě, kde vystudovala Soukromou taneční konzervatoř. Poté se vydala do Prahy na obor činoherního herectví na DAMU a vystudovala i Pedagogickou fakultu Univerzity Hradec Králové. Po absolvování DAMU nastoupila do Národního divadla Brno jako členka činohry. Zde nastudovala mj. roli Luisy (R. Thomas, Osm žen), Katrin (B. Brecht, Matka Kuráž), Lucietty (C. Goldoni, Náměstíčko), Paní Brodové (W. Shakespeare, Veselé paničky windsdorské), Kristýnky (L. Stroupežnický – D. Drábek, Furianti 2008), Beruška (J. Karafiát, Broučci) a další. Hostovala i v jiných divadlech (Divadlo pod Palmovkou, Divadlo v Celetné, A Studio Rubín, Divadlo Minor, Malé Vinohradské divadlo, Slovenské národní divadlo a G studio Brno). Z televizní obrazovky si ji můžete pamatovat z filmu Žralok v hlavě nebo ze seriálů Ulice či Dokonalý svět. Kromě herectví se zabývá i tancem a taneční choreografií (spolupráce s Klicperovým divadlem v Hradci Králové a se souborem Veselé skoky).

Městská divadla pražská

Herecká filmografie

Filmy

2016 Jak básníci čekají na zázrak
2009 Gazdina roba (divadelní záznam)
Hospoda U bílé kočky (TV film)
2008 Tajemství zlatého draka (divadelní záznam)
2005 Žralok v hlavě

TV seriály

2019 Rapl (TV seriál)
Exekuce (S02E01)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Bouchání na srdce (S01E23)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Labutí píseň (S01E05)
Atentát (TV seriál)
Spravedlnost pro všechny (E18)
2015 Atentát (TV seriál)
Prezident (E01)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Dokonalý svět (TV seriál)
Vánoce v Karibiku (E01)
2005 Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2015 Backstage: Podivuhodné cesty Julese Verna (TV film)
2010 Ležáky 42

TV pořady

2018 Tance z pohádkového rance (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2018 Tance z pohádkového rance (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace