Reklama

Reklama

Od soumraku do úsvitu

(seriál)
  • USA From Dusk Till Dawn: The Series
Trailer 2
USA, (2014–2016), 22 h 42 min (Minutáž: 41–49 min)

Hudba:

Carl Thiel

Hrají:

D.J. Cotrona, Zane Holtz, Madison Davenport, Wilmer Valderrama, Robert Patrick, Brandon Soo Hoo, Samantha Esteban, Jake Busey, Jamie Tisdale, Don Johnson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Děj seriálu Od soumraku do úsvitu se točí kolem bankovního lupiče Setha Gecka (D.J. Cotrona) a jeho násilného a nepředvídatelného bratra Richarda Gecka (Zane Holtz), kteří jsou hledaní nejen FBI ale také texaskými rangery Earlem McGrawem (Don Johnson) a Freddiem Gonzalezem (Jesse Garcia), kvůli bankovní loupeži a několika mrtvým.
Zatímco jsou na útěku do Mexika, potkávají bývalého pastora Jacoba Fullera (Robert Patrick) a jeho rodinu a vezmou si je jako rukojmí. Zmatek nastane ve chvíli, kdy si uprchlíci i se svými zajatci udělají zajížďku do striptýzového klubu, který provozován hladovými upíry... až do rána se musí udržet na živu (AXN)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (66)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, nemůžu říct, že bych si to nějak užíval. První série v podstatě kopíruje původní film a to včetně některých hlášek a scén, kapely v klubu, stylu hudby. Naopak několik skutečností to překrucuje a úplně nejvýrazněji v negativním slova smyslu mi z toho vychází Richie - místo sexem posedlého psychouše tady máme inteligentního (někdy až moc) fešáka, kterýho oblbla upírka a tím to vysvětluje jeho vyvšinutou povahu. Ale je to hlavně tím, že to srovnávám s původním Richiem - kdybych ho neznal, nebylo by mě to bilo tak do očí. Jinak jako bratři mi k sobě Seth a Richie moc neseděli, hlavně podobou. Kult hada místo klasického netopýřího upírství byl pěkně originální a zamlouval se mi. Blbé bylo akorát to, jak upír Carlos uměl měnit podobu na jiné lidi, to bylo převelice trapné. Dobrej byl taky ranger Gonzales, kterej se tam přimotal jako nová postava, ale docela zajímavá. Rodinka v čele s Robertem Patrickem možná místama až moc telenovelově dramatizuje své životy, ale to je holt úděl seriálů, dostat mezi akci taky něco, co prodlouží jednotlivé díly. Jinak celkově v seriálu najdeme několik odkazů jak do tvorby Rodrigueze, tak Tarantina, což potěšilo. Béčkoidní atmosféra se kupodivu nějak moc nekoná a spíš to zpracováním předčí tragické digitální efekty z filmu. Uvidíme se u druhé série. Tady cítím lehkej pokles, ale u takové průměrné kvality to ani nejde moc poznat. Fakt mě štve, že Grcko brothers jsou sice záporáci, ale v podstatě hodní. A že tam skoro nikdo důležitej neumírá. Taky Santanico Pandemonium se asi za každou cenu snaží být vždy sexy a její otevřená pusa obalená plnými rty často působí spíš trapně, než svůdně (si dycky říkám, že jestli tu pusu nezavře, vlítne jí tam mucha). Potěšila účast Dannyho Treja, ale zas taková bomba to nebyla - spíš se mi líbí ten jeho drsnej ksicht. No, jinak celkově to v druhé sérii dost ztrácí atmosféru, ale zas musím uznat, že se tam objevilo několik nezapomenutelnejch hlášek, který se vyznačujou hlavně tím, že jsou vtipný a že jsem je už zapomněl. Ještě tomu dám šanci, ale mám dojem, že s hodnocením půjdu dolů... A tak jsem dokoukal sérii č. 3 a stejně jako druhá, i tady to už nemá s původním filmem nic společnýho. Spíš to spěje ke konci, kterej doufám bude i konec celého seriálu, a je mi jasný, že plno postav to všechno úplně v pohodě přežije. Prostě nuda. A tím bych to zakončil. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrej seriál, první série dost, vykrádá film, ale dělá to se ctí. Druhá řada zase připomíná mexickou telenovelu, kde všichni jdou po penězích, moci a pomstě. Třetí a finální série, je zase dost hororová a jde o záchranu světa. Je to tedy takový guláš, kde je všechno možný, ale překvapivě to funguje. Herecké obsazení, je výborné, objeví se pár béčkových legend. Seriál má celkem dobrou akci, ve třetí sérii bitky dostanou vylepšení v podobě Marka Zarora. Dynamika seriálu, občas zakolísá, hlavně u první série, ale nenudil sem se a byl sem i místy napnutý, někdy zase překvapený. Seriál si za mně zaslouží plný počet. ()

Reklama

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Psát o těch potvorách jako o upírech by nebylo zcela exaktní (při původu z hada, nikoliv netopýra), ale jelikož jdou po lidské krvi, tak to tak nechme. Suma sumárum jde o dosti krvavou podívanou (7. díl je TOP), při které jsem se ale bohužel i tak párkrát dost nudil. Od Rodrigueze jsem prostě čekal více. 65% [2. série BUDE] ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodnotím první sérii. Původní filmy mám moc rád, a seriálu jsem moc nevěřil. Ale po dvou letech od jeho uvedení jsem byl celkem spokojen. Je to sice spíše remake původního filmu ale je natočen slušně a hlavně se nese v duchu prvního filmu, takže než se postavy dostanou do baru tak to trvá. Cotrona a Holtz jsou sice sympaťáci ale nejsou to Tarantino a CLooney ale aspoň že tak. Rodina je celkem dobrá. Bohužel se občas něco až moc vysvětluje a to začne po čase nudit a nesnášel jsem flashbacky. Každopádně se mi seriál celkem líbil a jsem zvědaví na další série. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

U FROM DUSK TILL DAWN: THE SERIES se Rodriguez, vnímaný jako eklektik vršící za sebou jednotlivé atrakce do nesoudržného celku, ukázal být nápaditým vypravěčem pohrávajícím si s chronologií a nahlížející na jednu a tu stejnou událost z více perspektiv. Podrobné zhodnocení pilotní epizody v recenzi. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (15)

  • Historie kultu "Od soumraku do úsvitu" sahá až na přelom 80. a 90. let, kdy specialista na make-up a vizuální efekty Robert Kurtzman napsal příběh o dvou lupičích prchajících do Mexika, kteří uvíznou v upírském baru. Příběh přetavil ve scénář začátkem 90. let Quentin Tarantino a v polovině 90. let jej Robert Rodriguez zfilmoval. Snímek se dočkal také dvou video-pokračování v roce 1999. (gogos)
  • Jako v původním filmu máme i v tomto projektu možnost vidět odkaz na jednu z firem, které Quentin Tarantino ve svým filmech používá. V seriálu se totiž objeví reklama na Big Kahuna Burger, fiktivní firmu na hamburgery, která byla jmenována již ve filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). (Punisher)
  • V druhé sérii se ve vedlejší roli objeví i Demi Lovato, partnerka Wilmera Valderramy (Carlos Madrigal). Role drsné upírky Maii byla prý vytvořena speciálně pro ni. (Pedronaut)

Reklama

Reklama