foto

Patrick O'Neal

  • nar. 26.9.1927
    Ocala, Florida, USA
  • zem. 9.9.1994 (66 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Patrick O´Neal se narodil 26. září 1927 v Ocale na Floridě. Studoval v Actors Studiu, následně v Neighborhood Playhouse. Zanedlouho přišly první role v televizi (v seriálech DICK AND THE DUCHESS - 1957 či DIAGNOSIS: UNKNOWN - 1960). Na filmovém plátně se O´Neal poprvé objevil v hororu Johna Brahma THE MAD MAGICIAN (1954). Režiséři ho obsazovali hlavně do záporných rolí, ve kterých vynikal, důkazem čehož hrál i v dalším hororu CHAMBER OF HORROR (1966) Hy Averbacka.

Z jiných žánrů je možno například připomenout válečné drama KRÁL KRYSA (KING RAT - 1965) Bryana Forbese, komedii WHERE WERE YOU WHEN THE LIGHTS WENT OUT? (1968) opět v režii Averbacka anebo špionážní film MATCHLESS (1967) Alberta Lattuady. Patrick O´Neal se také v sedmdesátých letech objevil jako host v seriálu COLUMBO (Vražda podle plánu - 1972), kde si pod režijním vedením Petera Falka zahrál roli vraha bohatého magnáta Williamsona.

O´Neal se ale objevil i v jiných seriálech jako například DR. KILDARE, THE ALFRED HITCHCOCK HOUR, THE STREETS OF SAN FRANCISCO či PERRY MASON a také ve filmech jako třeba SILENT NIGHT, BLOODY NIGHT (1974) Theodora Gershunyho anebo PŘEPADENÍ V PACIFIKU (1992) pod vedením Andrewa Davise, kde si zahrál po boku Stevena Seagala či Tommy Lee Jonese. Tento charismatický herec zemřel v New Yorku 9. září 1994.

Radek "ClintEastwood" Prokeš

Herecká filmografie

Filmy

1993 Perry Mason: Případ věčného mládí (TV film)
1992 Přepadení v Pacifiku
1991 For the Boys
1990 Alice
Q & A
1989 Povídky z New Yorku
1988 Maigret (TV film)
1987 Like Father Like Son
1985 Perry Mason se vrací (TV film)
Pěna zabiják
1984 Spraggue (TV film)
1982 Fantasies (TV film)
1980 Make Me an Offer (TV film)
1978 Callowayův výstup (TV film)
Like Mom, Like Me (TV film)
To Kill a Cop (TV film)
1977 Deadliest Season, The (TV film)
Last Hurrah, The (TV film)
Sharon: Portrait of a Mistress (TV film)
1976 Independence
Killer Who Wouldn't Die, The (TV film)
Twin Detectives (TV film)
1975 Crossfire (TV film)
Stepfordské paničky
1974 To Kill the King
1973 Takoví jsme byli
1972 Cool Million (TV film)
Corky
Tichá noc, krvavá noc
1970 El Condor
The Kremlin Letter
1969 Hájili jsme hrad
Stiletto
1968 Assignment to Kill
Companions in Nightmare (TV film)
Tajný život americké manželky
Where Were You When the Lights Went Out?
1967 Matchless
1966 Chamber of Horrors
Krásné šílenství
Pod kopyty stád
1965 Král Krysa
Po zlém
1963 Kardinál
1961 A Matter of Morals
1960 Z terasy
1954 The Black Shield of Falworth
The Mad Magician

TV seriály

1989 Jestřáb (TV seriál)
1987 J.J. Starbuck (TV seriál)
1986 Kay O'Brien (TV seriál)
1985 To je vražda, napsala (TV seriál)
Comeback na Broadway (S01E12)
1983 Emerald Point N.A.S. (TV seriál)
Hotel (TV seriál)
1979 Neobvyklé příběhy (TV seriál)
1978 Kaz (TV seriál)
Columbo (TV seriál)
Předveď dokonalou vraždu (S07E03)
1976 Arthur Hailey's the Moneychangers (TV seriál)
1973 Barnaby Jones (TV seriál)
The Wide World of Mystery (TV seriál)
Thriller (TV seriál)
1972 Search (TV seriál)
V ulicích San Francisca (TV seriál)
Columbo (TV seriál)
Vražda podle plánu (S01E07)
1971 Alias Smith and Jones (TV seriál)
Cannon (TV seriál)
1970 McCloud (TV seriál)
Night Gallery (TV seriál)
1969 Marcus Welby, M.D. (TV seriál)
Medical Center (TV seriál)
1968 The Doris Day Show (TV seriál)
1967 Coronet Blue (TV seriál)
1965 The F.B.I. (TV seriál)
1964 The Outer Limits (TV seriál)
Wolf 359 (S02E08)
1963 Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (TV seriál)
The Twilight Zone (TV seriál)
A Short Drink from a Certain Fountain (S05E11)
1962 The Eleventh Hour (TV seriál)
The Nurses (TV seriál)
Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (TV seriál)
1961 Alcoa Premiere (TV seriál)
Dr. Kildare (TV seriál)
The Defenders (TV seriál)
1960 Diagnosis: Unknown (TV seriál)
Route 66 (TV seriál)
1959 Alcoa Presents: One Step Beyond (TV seriál)
Peck's Bad Girl (TV seriál)
1958 Naked City (TV seriál)
The Ann Sothern Show (TV seriál)
1957 Dick and the Duchess (TV seriál)
The Silent Service (TV seriál)
1956 On Trial (TV seriál)
State Trooper (TV seriál)
1955 Appointment with Adventure (TV seriál)
Matinee Theatre (TV seriál)
The Alcoa Hour (TV seriál)
The Millionaire (TV seriál)
1954 Justice (TV seriál)
Public Defender (TV seriál)
1953 City Detective (TV seriál)
Letter to Loretta (TV seriál)
The Pepsi-Cola Playhouse (TV seriál)
1952 Cavalcade of America (TV seriál)
1951 Goodyear Television Playhouse (TV seriál)
Gruen Guild Playhouse (TV seriál)
Hallmark Hall of Fame (TV seriál)
Schlitz Playhouse of Stars (TV seriál)
1950 Lux Video Theatre (TV seriál)
The Web (TV seriál)
Treasury Men in Action (TV seriál)
1948 Studio One (TV seriál)
The Philco Television Playhouse (TV seriál)
1947 Kraft Television Theatre (TV seriál)

TV pořady

1962 The Match Game (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace