foto

Christina Milian

  • nar. 26.9.1981 (36 let)
    Jersey City, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Christina Milian se narodila v New Jersey, afro-kubánským rodičům. Má dvě mladší sestry. Brzy po jejím narození se rodina přestěhovala do Marylandu a už od svých čtyř let začala hrát v reklamách. Od dětství se také věnovala herectví a objevila se v několika muzikálech a televizních rolích.

První podstatná role v její kariéře nastala, když ztvárnila reportérku v Disney Channel´s Mobie Surfers show v roce 1998. Zároveň se objevila v malinkých roličkách ve filmech jako Příběh brouka či Prci, prci, prcičky. Hrála v několika seriálech a pomalu se propracovávala i k větším rolím. Její první hlavní role "Láska nic nestojí". Další role "Buď v klidu" nebo nejposlednější horor "Puls".

Hlavní zlom pro Christininu pěveckou kariéru přišel, když si ji v roce 2000 jako hosta do svého hitu Between Me And You vybral rapper Ja Rule. Tím jí pomohl vytvořit dobrou reputaci ve světe rnb. Zajímavostí jistě je, že nedlouho na to se stala spoluautorkou hitu Play od Jennifer Lopez. V roce 2001 vydala svůj první singl AM to PM, který se také stal hitem. Její první album má jednoduše název s jejím jménem, druhé album „It´s about time” vyšlo po roce a třetí které vydala v březnu 2006 se jmenuje „So amazin”.

Christina se domluví anglicky a španělsky.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dweller
2016 Rocky Horror Picture Show: Návrat v čase (TV film)
2013 A Snow Globe Christmas (TV film)
Výdejna zavazadel
2010 Vánoční duch (TV film)
2009 Bejvalek se nezbavíš
Bravo Girls: Bojovat až do konce
2007 Snowglobe (TV film)
2006 Puls
2005 Buď v klidu
Pán Domu
2004 Torque: Ohnivá kola
2003 Láska nic nestojí
1999 Děti z Duranga
Prci, prci, prcičky
Svatba mého nejlepšího kámoše
1998 Clips' Place (TV film)
Život brouka

TV seriály

2017 Griffinovi (TV seriál)
The Peter Principal (S15E18)
Saturated Fat Guy (S15E16)
2016 Griffinovi (TV seriál)
Scammed Yankees (S14E12)
2015 Grandfathered (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Our Idiot Brian (S13E08)
2013 Griffinovi (TV seriál)
A Fistful of Meg (S12E04)
2012 Griffinovi (TV seriál)
Friends Without Benefits (S11E07)
2011 Muž s posláním (TV seriál)
2010 Griffinovi (TV seriál)
Halloween v Quahogu (S09E04)
2009 Meet the Browns (TV seriál)
2007 Eight Days a Week (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Klapka, kamera, akce (S07E05)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Get Real (TV seriál)
Čarodějky (TV seriál)
Wendigo (S01E12)
1998 Movie Surfers (TV seriál)
Thornberryovi na cestách (TV seriál)
1997 Smart Guy (TV seriál)
1996 Praštěná holka (TV seriál)
The Steve Harvey Show (TV seriál)

Dokumentární

2005 Be Cool, Very Cool

TV pořady

2017 90’s House (TV pořad)
2016 The 42nd Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
Christina Milian - Návrat na výsluní (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2013 The Real (TV pořad)
2011 The Voice (TV pořad)
2010 2010 American Music Awards (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
Nick Cannon Presents Wild 'N Out (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 The Best Hit USA (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
2001 The Teen Choice Awards 2001 (TV pořad)
1999 TV total (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2008 Flo Rida feat. Timbaland - Elevator (hudební videoklip)
2000 Ja Rule feat. Christina Milian - Between Me and You (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

2001 Smallville (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace