foto

Vincent Regan

  • nar. 16.5.1965 (55 let)
    Swansea, Wales, Velká Británie

Biografie

Vincent Regan se narodil roku 1966 ve Velké Británii do irské imigrantské rodiny. Odmala miloval historii a vše co s ní souviselo. Tento jeho koníček ho z části přivedl k herectví. Ze začátku hrál pouze v Shakespearových a historických hrách. Později se zaměřil i na role (leckdy i provokativní) ze současnosti.

Před kamerou debutoval až v roce 1992 v televizním filmu AN UNWANTED WOMAN. Poté mu velmi dlouhou dobu náleželo jen přihrávat. Ve filmech KRASAVEC BEAUTY, B. MONKEY nebo v JOHANCE Z ARKU dostal vážně málo prostoru se ukázat. Jeden ze zlomů jeho kariéry nastal v roce 1999, kdy ztvárnil hlavní postavu v miniseriálu EUREKA STREET. Za svůj výkon byl nominován na nejlepšího irského herce roku.

Následně si zahrál například v komedii ČERNÝ RYTÍŘ nebo po boku Brada Pitta ve velkofilmu TRÓJA. Záporné role si zkusil ve snímcích UTRŽENÝ ZE ŘETĚZU a v ÚKOLU ZABÍT. Velkou popularitu mu přinesla až role v úspěšné adaptaci komiksu Franka Millera 300: BITVA U THERMOPYL. Velké očekávání vzbuzuje i jeho úloha v historickém eposu Juraje Jakubiska BATHORY, ve kterém ztvárnil postavu manžela Alžběty Báthoryové.

Se svou ženou, herečkou Amélií Curtisovou žije v Londýně. Spolu mají dceru Chloe. Vincent vlastní i malou filmovou společnost, ve které působí i jako režisér a scénárista. Mezi jeho poslední projekty patří, jak jinak, historický film COME LIKE SHADOWS.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2020 War of the Worlds: The Attack
2019 Dark Encounter
2018 Normandie nue
Tango One
2017 The Last Photograph
2016 City of Tiny Lights
Eat Locals
2015 AB Negative
2014 Retrospective
Top Dog
2013 Dementamania
Vendetta
2012 Outside Bet
Sněhurka a lovec
Útěk z MS-1
2011 The Holding
2010 Bonded by Blood
Souboj Titánů
The Big I Am
2009 Eva
Špion(i)
2008 Bathory
2006 300: Bitva u Thermopyl
Low Winter Sun (TV film)
2005 Utržený ze řetězu
2004 Troja
2003 Planman, The (TV film)
2002 Mesiáš 2: Má je pomsta (TV film)
2001 Murphyho zákon (TV film)
Úkol zabít
Černý rytíř
2000 Rafinovaný zloděj
1999 Johanka z Arku
1998 B. Monkey
Biblické příběhy: Jeremiáš (TV film)
1996 Hard Men
1994 99-1 (TV film)
Krasavec Beauty
1993 Paul Calf's Video Diary (TV film)
1992 Unwanted Woman, An (TV film)

TV seriály

2020 Flesh and Blood (TV seriál)
Traces (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
2019 Traces (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Delicious (TV seriál)
Episode 2 (S03E02)
Viktorie (TV seriál)
Londýnský most padá (S03E02)
Neklidně usíná ten, koho tíží koruna (S03E01)
2018 Delicious (TV seriál)
Episode 1 (S03E01)
The Royals (TV seriál)
With Mirth in Funeral and with Dirge in Marriage (S04E10)
2017 Bílá princezna (TV seriál)
Anglická krev na anglické půdě (E06)
Zrádci (E05)
Nápadník trůnu (E04)
další epizody (6)
Podfu(c)k (TV seriál)
A Family Affair (S01E10)
Creepers (S01E09)
Pear Shaped (S01E08)
další epizody (5)
The Royals (TV seriál)
To Show My Duty in Your Coronation (S03E10)
2016 Blízký neznámý (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
Hooten a Lady: Lovci pokladů (TV seriál)
Klenot Čintámani (E07)
The Royals (TV seriál)
And Then It Started Like a Guilty Thing (S02E09)
2015 A.D. The Bible Continues (TV seriál)
The Royals (TV seriál)
The Spirit That I Have Seen (S02E05)
Our Wills and Fates Do So Contrary Run (S01E10)
In My Heart There Was a Kind of Fighting (S01E09)
další epizody (10)
2014 From There to Here (TV seriál)
Tři mušketýři (TV seriál)
Dobrý voják (S01E04)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Vraždy podle fresky (S16E02)
2013 Atlantis (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Sloni mají paměť (S13E01)
2012 Hit & Miss (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
další epizody (5)
Starlings (TV seriál)
Trigger Point (TV seriál)
Scott and Bailey (TV seriál)
Mould (S02E06)
Graves (S02E05)
Sacred Trust (S02E04)
Protiúder (TV seriál)
Epizoda 10 (S03E10)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
další epizody (10)
2011 Camelot (TV seriál)
Dáma v jezeře (E04)
Scott and Bailey (TV seriál)
Vendetta (S01E06)
Faultlines (S01E05)
Inspector George Gently (TV seriál)
Gently Upside Down (S04E01)
2010 The Nativity (TV seriál)
Wallander (TV seriál)
Muž, který se usmíval (S02E02)
MI5 (TV seriál)
Epizoda 8 (S09E08)
2009 Vězeň (TV seriál)
Checkmate (E06)
Schizoid (E05)
2007 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Pokání (S01E04)
Slečna Marplová (TV seriál)
V hotelu Bertram (S03E01)
2006 The Street (TV seriál)
Život v buši (TV seriál)
2005 Císař Augustus (TV seriál)
ShakespeaRe-Told (TV seriál)
2003 40 (TV seriál)
2002 Zachraň mě! (TV seriál)
2001 Rebel Heart (TV seriál)
1999 Eureka Street (TV seriál)
1998 Invasion: Earth (TV seriál)
1996 Call Red (TV seriál)

Dokumentární

2003 Zabít Hitlera (TV film)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie