foto

Włodzimierz Press

  • nar. 13.5.1939 (81 let)
    Lvov, Polsko

Biografie

Wlodzimierz Press se narodil 13 května 1939 ve Lwowie v Polsku. Hraje v polské televizi, divadle i filmu a také napsal několik scénářů. Herec vystudoval varšavské PWST a od r. 1963 hrál v divadle Teatru Ludowegov v Krakově. Vystupoval např. ve hrách: Kwadrat a Dramatycznym. Od r.1992 hraje v Teatrze Studio ve Varšavě. 10 listopadu 1963 debutoval na divadle a v tom samém roce i ve filmu Rozwodów ne bedzie. Jako scénárista se představil v r. 1970 ve filmu Na dobra noc.

Velkou popularitu mu přinesla role jednoho z osádky tanku, seržanta Grigorije Saakaszwiliho v seriálu Czterej pancerni i pies, který byl vysílán i ČS Televizí pod názvem ČTYŘI Z TANKU A PES.

Josef "sator" Čtvrtníček

Herecká filmografie

Filmy

2017 Soyer
2015 Démon
2014 Přirození
2009 Popiełuszko. Wolność jest w nas
2002 Kariera Nikosia Dyzmy
2001 Tryumf pana Kleksa
1996 Velikonoční příběh pana Myšky (TV film)
1994 Sváteční příběh o sobovi (TV film)
1990 Evropa, Evropa
Korczak
1980 Laureat (TV film)
1979 Bezposrednie polaczenie (TV film)
1978 Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz
1977 Rytm serca (TV film)
1975 Bielszy niz snieg (TV film)
1967 Westerplatte
1964 Rozwodów nie bedzie

TV seriály

2008 Kryminalni (TV seriál)
Władza absolutna (S08E08)
2006 Kryminalni (TV seriál)
Opowiedz mi bajkę... (S04E08)
2004 Kryminalni (TV seriál)
Sponsor (S01E10)
2002 Psie serce (TV seriál)
1970 Čtyři z tanku a pes (TV seriál)
Domů (S03E05)
Brána (S03E04)
Tiergarten (S03E03)
další epizody (5)
1969 Čtyři z tanku a pes (TV seriál)
Daleká hlídka (S02E08)
Vysoká vlna (S02E07)
Červené dávky (S02E06)
další epizody (8)
1966 Čtyři z tanku a pes (TV seriál)
Mořský břeh (S01E08)
Rozcestí (S01E07)
Most (S01E06)
další epizody (8)

Dokumentární

2005 Osvětim: nacisté a konečné řešení (TV seriál)
Rozkazy a iniciativy (E02)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky