foto

Vito Scotti

  • nar. 26.1.1918
    San Francisco, California, USA
  • zem. 5.6.1996 (78 let)
    Woodland Hills, Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vito Scotti se narodil 26. ledna 1918 v italské rodině v San Francisku v Kalifornii. Již jako dítě vystupoval v různých představeních, kam jej přivedla jeho matka, herečka newyorských italských divadel. Zpočátku se živil jako mim v nočních klubech.

V padesátých letech se poprvé objevil na filmovém plátně. Scotti hrával nevelké role, ale často ve významných filmových projektech. V roce 1969 účinkoval v komedii Genea Sakse KAKTUSOVÝ KVĚT s Walterem Matthauem, Ingrid Bergmanovou a mladou Goldie Hawnovou a v roce 1972 v asi nejslavnějším mafiánském snímku KMOTR Francise Forda Coppoly.

Častokrát hrával v televizních seriálech - za všechny lze uvést například THE ADDAMS FAMILY (1964-1966). Častokrát také vystupoval v seriálu COLUMBO a to hned v šesti epizodách. Minirole v tomto kultovním projektu si zahrál v epizodách TO JE VRAŽDA, ŘEKLO PORTSKÉ (1973), KANDIDÁT ZLOČINU (1973), LABUTÍ PÍSEŇ (1974), OBRÁCENÝ NEGATIV (1974), KRIZE IDENTITY (1975) a VRAŽDA JAKO AUTOPORTRÉT (1989).

V soukromí tento herec, jako správný ital s velkou oblibou dobře vařil, za což sklízel úspěch a vděk svých hollywoodských přátel. Vito Scotti zemřel v roce 1996 ve věku 78 let.

Radek "ClintEastwood" Prokeš

Herecká filmografie

Filmy

1995 Chyťte ho!
1993 Nabitá zbraň 1
1989 Beverly Hills Brats
Columbo: Vražda jako autoportrét (TV film)
1988 Side Roads
1986 Škola letušek
1983 Blood Feud (TV film)
1981 Chu Chu and the Philly Flash
1980 Herbie a poklad Inků
Nahá bomba
Strašidla z Buxley Hall (TV film)
1978 The One Man Jury
Zero to Sixty
1977 Halloween with the New Addams Family (TV film)
Lindsay Wagner: Another Side of Me (TV film)
1976 Velký autobus
1975 Adventures of the Queen (TV film)
A kdo ji zabije teď?
Big Rip-Off, The (TV film)
Wild McCullochs, The
1974 Columbo: Labutí píseň (TV film)
Columbo: Obrácený negativ (TV film)
Herbie a stará dáma
How to Seduce a Woman
Twice in a Lifetime (TV film)
1973 Columbo: Kandidát zločinu (TV film)
Columbo: To je vražda, řeklo portské (TV film)
Nejlepší atlet světa
Six Million Dollar Man: Solid Gold Kidnapping, The (TV film)
1972 Když legendy umírají
Kmotr
Napoleon a Samantha
1971 Bull of the West, The (TV film)
1970 Aristokočky
Přesnídávka s diamanty
1969 Kaktusový květ
1968 Hlava
How Sweet It Is!
Tajná válka Harryho Frigga
1967 Bell for Adano, A (TV film)
Caper of the Golden Bulls, The
The Perils of Pauline
1966 Co jsi dělal za války, taťko?
1965 Naslepo
Von Ryanův Expres
1964 Rio Conchos
The Pleasure Seekers
Wild and Wonderful
1963 Captain Newman, M.D.
Dime with a Halo
1962 Two Weeks in Another Town
1961 Gold of the Seven Saints
Pán světa
Saint of Devil's Island
The Explosive Generation
1960 Fakta života
O'Conner's Ocean (TV film)
Pay or Die
Where the Boys Are
1958 Party Girl
The Black Orchid
1956 Boj o čas
1955 Conquest of Space
1954 Sabaka
Shield for Murder
1952 Assignment: Paris
Light Touch, The
The Fabulous Senorita
1951 Stop That Cab
Up Front
1950 Deported
The Capture
1949 East Side, West Side
Illegal Entry
Křížem krážem

TV seriály

1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
1990 The Fanelli Boys (TV seriál)
Zapadákov (TV seriál)
1988 Empty Nest (TV seriál)
1985 The Golden Girls (TV seriál)
1984 Charles in Charge (TV seriál)
Who's the Boss? (TV seriál)
1983 Small & Frye (TV seriál)
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)
Madame's Place (TV seriál)
1979 Dear Detective (TV seriál)
Hart a Hartová (TV seriál)
Trapper John, M.D. (TV seriál)
Young Maverick (TV seriál)
1978 B.J. and the Bear (TV seriál)
Vega$ (TV seriál)
1977 Fantasy Island (TV seriál)
CHiPs (TV seriál)
1976 Ark II (TV seriál)
C.P.O. Sharkey (TV seriál)
Charlieho andílci (TV seriál)
Monster Squad (TV seriál)
The Bionic Woman (TV seriál)
1975 Baretta (TV seriál)
McCoy (TV seriál)
Mobile One (TV seriál)
1974 Get Christie Love (TV seriál)
Happy Days (TV seriál)
Police Woman (TV seriál)
1973 Shaft (TV seriál)
1971 Columbo (TV seriál)
McMillan & Wife (TV seriál)
1970 Barefoot in the Park (TV seriál)
Make Room for Granddaddy (TV seriál)
The Odd Couple (TV seriál)
1969 Love, American Style (TV seriál)
The Brady Bunch (TV seriál)
The Courtship of Eddie's Father (TV seriál)
To Rome with Love (TV seriál)
1968 Adam-12 (TV seriál)
Hawaii Five-O (TV seriál)
1967 Ironside (TV seriál)
Rango (TV seriál)
The Flying Nun (TV seriál)
1966 Batman (TV seriál)
The Girl from U.N.C.L.E. (TV seriál)
The Monkees (TV seriál)
1965 Agent Smart (TV seriál)
Hogan's Heroes (TV seriál)
Laredo (TV seriál)
The John Forsythe Show (TV seriál)
The Wackiest Ship in the Army (TV seriál)
The Wild Wild West (TV seriál)
1964 Baileys of Balboa, The (TV seriál)
Bewitched (TV seriál)
Daniel Boone (TV seriál)
Gilligan's Island (TV seriál)
Karen (TV seriál)
Rodina Addamsova (TV seriál)
The Man from U.N.C.L.E. (TV seriál)
The Munsters (TV seriál)
1963 Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (TV seriál)
Breaking Point (TV seriál)
Kraft Suspense Theatre (TV seriál)
My Favorite Martian (TV seriál)
Temple Houston (TV seriál)
The Farmer's Daughter (TV seriál)
The Great Adventure (TV seriál)
1962 G.E. True (TV seriál)
Going My Way (TV seriál)
Stoney Burke (TV seriál)
The Gallant Men (TV seriál)
The Lucy Show (TV seriál)
The Virginian (TV seriál)
Wide Country (TV seriál)
1961 Alcoa Premiere (TV seriál)
Dr. Kildare (TV seriál)
Follow the Sun (TV seriál)
Frontier Circus (TV seriál)
Target: The Corruptors (TV seriál)
The Dick Powell Show (TV seriál)
The Dick Van Dyke Show (TV seriál)
The Investigators (TV seriál)
1960 Checkmate (TV seriál)
Outlaws (TV seriál)
Surfside 6 (TV seriál)
The Andy Griffith Show (TV seriál)
Thriller (TV seriál)
1959 Adventures in Paradise (TV seriál)
Bonanza (TV seriál)
Coronado 9 (TV seriál)
Johnny Staccato (TV seriál)
Mr. Lucky (TV seriál)
Rawhide (TV seriál)
Shotgun Slade (TV seriál)
The Deputy (TV seriál)
The Third Man (TV seriál)
The Twilight Zone (TV seriál)
1958 Bronco (TV seriál)
Mike Hammer (TV seriál)
Peter Gunn (TV seriál)
Rescue 8 (TV seriál)
Steve Canyon (TV seriál)
The Donna Reed Show (TV seriál)
The Rifleman (TV seriál)
The Texan (TV seriál)
Westinghouse Desilu Playhouse (TV seriál)
1957 Bachelor Father (TV seriál)
How to Marry a Millionaire (TV seriál)
Perry Mason (TV seriál)
Sugarfoot (TV seriál)
Suspicion (TV seriál)
Tales of Wells Fargo (TV seriál)
The Californians (TV seriál)
Wagon Train (TV seriál)
Zorro (TV seriál)
1956 State Trooper (TV seriál)
1955 Andy's Gang (TV seriál)
Celebrity Playhouse (TV seriál)
Gunsmoke (TV seriál)
Cheyenne (TV seriál)
1954 Disneyland (TV seriál)
Lassie (TV seriál)
1953 General Electric Theater (TV seriál)
Letter to Loretta (TV seriál)
Private Secretary (TV seriál)
You Are There (TV seriál)
1952 Life with Luigi (TV seriál)
1951 Schlitz Playhouse of Stars (TV seriál)
Sky King (TV seriál)
1950 Mama Rosa (TV seriál)
The Jack Benny Program (TV seriál)
1949 Mysteries of Chinatown (TV seriál)

TV pořady

1951 The Red Skelton Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace