foto

Laura Innes

  • nar. 16.8.1957 (61 let)
    Pontiac, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Laura Elizabeth Innes se narodila v městě Pontiac ve státě Michigan jako nejmladší ze šesti dětí. Její otec Robert byl úředník, matka Laurette žena v domácnosti. Laura vystudovala divadelní vědu na Northwestern University v Illinois. Několik následujících let strávila hraním v chicagských a newyorských divadlech.

Poté se přestěhovala do Los Angeles, kde dostala první hereckou příležitost v roce 1978 hororovém thrilleru ZUŘIVOST po boku Kirka Douglase. Potom přišlo několik menších seriálových a filmových rolích, než ji objevili producenti seriálu POHOTOVOST. V tomto seriálu ztvárnila doktorku Kerry Weaverovou a na rozdíl od své seriálové postavy ve skutečnosti nemá žádný fyzický handicap, zato trpí dyslexií. V roce 1998 si zahrála také v akčním sci-fi dramatu DRTIVÝ DOPAD. Účinkování v tomto filmu však bylo jednou z jejích posledních rolí a od roku 2000 se věnuje spíše režisérské práci. Laura režírovala mimo jiné několik epizod seriálů POHOTOVOST, ZÁPADNÍ KŘÍDLO, NEMOCNICE PRESIDIO a DR. HOUSE.

Její osobní život poznamenala velká tragédie, když na počátku 90. let byl její první snoubenec zabit na parkovišti. Lauru jeho smrt velmi zasáhla a i teď je pro ni stále těžké o tom mluvit. V roce 1988 se však provdala za Davida Brisbina, který si s ní také zahrál v seriálu POHOTOVOST, kde ztvárnil roli anesteziologa. S Davidem má Laura dvě děti: vlastního syna Cala a adoptovanou Číňanku Miu.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 The Good Neighbor
2015 One Smart Fellow
2012 Model Minority
2001 Taking Back Our Town (TV film)
1999 Can't Stop Dancing
Cena za zlomené srdce (TV film)
1998 Drtivý dopad
1995 See Jane Run (TV film)
Vypůjčený táta (TV film)
1993 A kapela hrála dál (TV film)
Když láska zabíjí (TV film)
Píseň o smutné lásce (TV film)
Telling Secrets (TV film)
Zoufalá (TV film)
1989 Jacob Have I Loved (TV film)
1986 Stiller & Meara Show, The (TV film)
1978 Zuřivost

TV seriály

2018 Vražedná práva (TV seriál)
I Got Played (S05E07)
We Can Find Him (S05E06)
It Was the Worst Day of My Life (S05E05)
2017 Colony (TV seriál)
Seppuku (S02E12)
Lost Boy (S02E11)
The Garden of Beasts (S02E10)
další epizody (4)
2012 Skladiště 13 (TV seriál)
Druhá šance (S04E08)
2011 Událost (TV seriál)
Arrival (E22)
The Beginning of the End (E21)
One Will Live, One Will Die (E20)
další epizody (12)
2010 Událost (TV seriál)
Everything Will Change (E10)
Your World to Take (E09)
For the Good of Our Country (E08)
další epizody (10)
2009 Pohotovost (TV seriál)
Všechno jednou skončí (S15E22)
2008 Pohotovost (TV seriál) - herec, a.z.
Vyleč sám sebe (S15E07)
Pod rodičovským dohledem (S15E04) - a.z.
2007 Pohotovost (TV seriál)
Rozdílné názory (S13E13)
Porušení důvěry (S13E12)
2006 Pohotovost (TV seriál)
Žádná tajemství mi nepříkej (S13E10)
Nalož a leť (S13E09)
Důvod věřit (S13E08)
další epizody (15)
2005 Pohotovost (TV seriál)
Vánoce (S12E10)
Ano (S12E09)
Lidský štít (S12E07)
další epizody (13)
2004 Pohotovost (TV seriál)
Noc před nadílkou (S11E09)
Běloch s tmavými vlasy (S11E07)
Strach (S11E04)
další epizody (18)
2003 Pohotovost (TV seriál)
Makemba (S10E10)
Ztracená (S10E09)
Volný pád (S10E08)
další epizody (19)
2002 Pohotovost (TV seriál)
Zpětný pohled (S09E10)
První sníh (S09E08)
Řekni mi, co tě bolí (S09E07)
další epizody (21)
2001 Pohotovost (TV seriál)
O Vánocích budu doma (S08E10)
Quo Vadis (S08E09)
Místy oblačno, občas déšť (S08E08)
další epizody (20)
2000 Pohotovost (TV seriál)
Nejkrásnější ze všech darů (S07E09)
Zachraň mě (S07E07)
Návštěva (S07E06)
další epizody (19)
1999 Pohotovost (TV seriál)
Jak Finchová pokazila Vánoce (S06E09)
Velké očekávání (S06E08)
Smutný případ (S06E07)
další epizody (20)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Tvůrce zázraku (S05E10)
Hodně štěstí, Ruth Johnsonová (S05E09)
Spravedlivý boj (S05E08)
další epizody (21)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Vidíš to, co já? (S04E10)
Bránění výkonu spravedlnosti (S04E09)
Hříčky přírody (S04E08)
další epizody (21)
1996 Louie Show, The (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Vánoční bezdomovci (S03E10)
Na nic se neptej a já ti nebudu lhát (S03E09)
Union Station (S03E08)
další epizody (15)
1995 Out of Order (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Tady se děje zázrak (S02E10)
Domov (S02E09)
Tyhle dny (S02E06)
další epizody (7)
Tak tohle je můj život (TV seriál)
Weekend (E18)
1990 Křídla (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2009 Pohotovost: V Pohotovosti jste viděli (TV film)

TV pořady

2007 Memòries de la tele (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The More You Know (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 One Smart Fellow

Producentská filmografie

Filmy

2015 One Smart Fellow

Režijní filmografie

TV seriály

2018 Sneaky Pete (TV seriál)
11 Million Reasons You Can't Go Home Again (S02E06)
Vražedná práva (TV seriál)
It Was the Worst Day of My Life (S05E05)
2017 Mr. Mercedes (TV seriál)
From the Ashes (S01E08)
Animal Kingdom (TV seriál)
Forgive Us Our Trespasses (S02E05)
Mercy Street (TV seriál)
Southern Mercy (S02E04)
One Equal Temper (S02E03)
Sneaky Pete (TV seriál)
Lieutenant Bernhardt (S01E07)
2016 Vražedná práva (TV seriál)
What Happened to You, Annalise? (S02E10)
2015 Tajnosti a lži (TV seriál)
Syn (S01E08)
Aféra (TV seriál)
208 (S02E08)
205 (S02E05)
Vražedná práva (TV seriál)
The Night Lila Died (S01E14)
2014 Vražedná práva (TV seriál)
Let's Get to Scooping (S01E04)
2012 Chirurgové (TV seriál)
Má to tak být (S09E07)
2011 Prime Suspect (TV seriál)
2010 Bratři a sestry (TV seriál)
Vědecký veletrh (S04E12)
2009 Bratři a sestry (TV seriál)
Novomanželé (S04E10)
Zapomeňme na všechno (S03E23)
Marné naděje (S03E21)
další epizody (4)
2008 Bratři a sestry (TV seriál)
Osudová kniha (S03E02)
Večerní odhalení (S02E10)
2007 Cestovatel (TV seriál)
The Year of the Rabbit (E04)
Studio 60 (TV seriál)
4 A.M. Miracle (E16)
Pohotovost (TV seriál)
Návrat domů (S14E08)
Velká změna (S13E22)
2006 Dr. House (TV seriál)
Informovaný souhlas (S03E03)
Západní křídlo (TV seriál)
Two Weeks Out (S07E14)
Pohotovost (TV seriál)
Žádná tajemství mi nepříkej (S13E10)
Podivní společníci (S12E18)
2005 Západní křídlo (TV seriál)
The Wake Up Call (S06E14)
Pohotovost (TV seriál)
Lidský štít (S12E07)
Dítě, které nikomu nepatří (S12E02)
2004 Západní křídlo (TV seriál)
The Dover Test (S06E06)
Pohotovost (TV seriál)
Novorozenci (S10E12)
2003 Západní křídlo (TV seriál)
Constituency of One (S05E05)
2002 Nemocnice Presidio (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Beznadějné zranění (S09E05)
2001 Pohotovost (TV seriál)
Když upadneš v nemilost (S08E07)
Loď odplouvá (S07E19)
2000 Západní křídlo (TV seriál)
Shibboleth (S02E08)
Let Bartlet Be Bartlet (S01E19)
Pohotovost (TV seriál)
Nosím Tě v srdci (S06E13)
1999 Pohotovost (TV seriál)
Výpadek (S05E20)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace