foto

Tammin Sursok

  • nar. 19.8.1983 (33 let)
    Johannesburg, Jihoafrická republika
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tammin Pamela Sursok se narodila 19. Srpna 1983 v Johannesburgu v Jižní Africe. Když jí byly čtyři roky, její rodina emigrovala do australského Sydney. Tammin má mladší sestru Michelle a staršího bratra Shauna. Její matka Julie, která je velkou milovnicí hudby a zkušenou hráčkou na klavír a kytaru, ji odmala učila lásce k hudbě. Tammin proto již od velmi útlého věku působila v městském divadle pro mládež v Sydney, kde zdokonalovala svoje záliby ve zpěvu, hraní a tanci. Vystudovala drama a rétoriku na univerzitě, kde promovala s vyznamenáním.

Její herecká kariéra začala rolí Dani Sutherland v seriálu MLADÍ A NEKLIDNÍ, za tuto roli byla také v roce 2001 nominována a také vyhrála cenu TV Week Logie udělovanou australskou filmovou obcí v kategorii ženský objev roku. V tomto období také začíná pracovat na svojí hudební kariéře.

V roce 2004 začíná nahrávat své první album Whatever Will Be, které se v Austrálii stalo velmi populární a písně z něj patřily k těm nejčastěji hraným v tamějších rádiích. V roce 2005 chtěla přesídlit do Velké Británie, kde chtěla prorazit jako zpěvačka, ale z nedostatku zájmu o její písně od tohoto záměru upustila. V roce 2006 se přestěhovala do Los Angeles, aby se mohla plně soustředit na hereckou kariéru. Zahrála si v několika filmech a seriálech – například ve filmu AQUAMARINE či IMIGRANTI, kde hrála společně s Harrisonem Fordem. Objevila se také v několika epizodách v seriálu HANNAH MONTANA, kde hrála společně s Miley Cyrus.

V současné době ji můžeme na televizních obrazovkách vidět v seriálu PRETTY LITTLE LIARS, kde hraje slepou dívku Jennu, které je zapletená do tajemství čtyř hlavních hrdinek.

KlárkaD

Herecká filmografie

Filmy

2016 Merry Exes
The Stepsister (TV film)
2015 Bound & Babysitting (TV film)
2014 Cam2Cam
2013 10 Rules for Sleeping Around
2011 Cousin Sarah
Driving by Braille
Husk
2010 Flicka 2
2009 Albino Farm
Imigranti
Spectacular! (TV film)
2006 Aquamarine
2003 Home and Away: Hearts Divided
2002 Home and Away: Secrets and the City

TV seriály

2017 Prolhané krásky (TV seriál)
These Boots Are Made for Stalking (S07E12)
Playtime (S07E11)
2016 Prolhané krásky (TV seriál)
The DArkest Knight (S07E10)
Original G'A'ngsters (S07E07)
Wanted: Dead or Alive (S07E06)
další epizody (5)
2012 Prolhané krásky (TV seriál)
What Lies Beneath (S03E10)
The Kahn Game (S03E09)
That Girl Is Poison (S03E05)
další epizody (10)
2011 Prolhané krásky (TV seriál)
The First Secret (S02E13)
Over My Dead Body (S02E12)
I Must Confess (S02E11)
další epizody (16)
2010 Prolhané krásky (TV seriál)
Please, Do Talk About Me When I'm Gone (S01E08)
The Homecoming Hangover (S01E07)
There's No Place Like Homecoming (S01E06)
další epizody (7)
2008 Ochrana svědků (TV seriál)
2007 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
2006 Hannah Montana (TV seriál)
1988 Home and Away (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)

TV pořady

2008 The 35th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace