foto

Janel Parrish

  • nar. 30.10.1988 (28 let)
    Oahu, Hawaii, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Janel Meilani Parrish se narodila 30. října 1988 (den před Halloweenem) na Havaji, na ostrově Oahu. Když měla šest let, zúčastnila se pěvecké soutěže Kiddieoke-Plus a vyhrála. Na Havaji také účinkovala v divadelních hrách To Kill a Mockingbird, The Best Christmas Paegent Ever, On Dragontly Wings.

V televizi se poprvé objevila roku 1999 a to v POBŘEŽNÍ HLÍDCE. Potom následovaly většinou epizodní role v seriálech THE O' KEEFES, ZOEY 101, THE O. C. a HEROES. První větší úlohu dostala v roce 2007 ve filmu BRATZ. Následovaly filmy FIRED UP!, APRIL SHOWERS a TRIPLE DOG. Hrála ve videoklipu skupiny NLT, kde také nazpívala vokály. Od roku 2010 až po současnost hraje v seriálu PRETTY LITTLE LIARS postavu jménem Mona Vanderwaal.

Janel měří 157 cm, má hnědé oči a hraje na piano od šesti let. Na Havaji se jí říká Hapa, což je označení pro poloviční asiatku, protože je napůl Číňanka a napůl běloška.

BlackJoanna

Herecká filmografie

Filmy

2017 Tiger
2014 High School Exorcism (TV film)
2012 Celeste a Jesse navždy
2011 One Kine Day
Svatební koordinátorky
2010 Triple Dog
2009 April Showers
Loudilové
2007 Bratz
2000 Geppetto (TV film)
1999 Prokleté dědictví (TV film)

TV seriály

2017 Prolhané krásky (TV seriál)
Til DeAth Do Us PArt (S07E20)
Farewell, My Lovely (S07E19)
Choose or Lose (S07E18)
další epizody (10)
2016 Prolhané krásky (TV seriál)
The DArkest Knight (S07E10)
The Wrath of Kahn (S07E09)
Exes and OMGs (S07E08)
další epizody (16)
2015 Prolhané krásky (TV seriál)
Game Over, Charles (S06E10)
O Brother, Where Art Thou (S06E07)
No Stone Unturned (S06E06)
další epizody (7)
2014 Prolhané krásky (TV seriál)
Thrown from the Ride (S05E04)
Surfing the Aftershocks (S05E03)
Whirly Girly (S05E02)
další epizody (4)
2012 Prolhané krásky (TV seriál)
What Lies Beneath (S03E10)
The Kahn Game (S03E09)
Stolen Kisses (S03E08)
další epizody (19)
2011 Prolhané krásky (TV seriál)
The First Secret (S02E13)
I Must Confess (S02E11)
Touched by an 'A'-ngel (S02E10)
další epizody (11)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Prolhané krásky (TV seriál)
Keep Your Friends Close (S01E10)
The Perfect Storm (S01E09)
There's No Place Like Homecoming (S01E06)
další epizody (6)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
2008 True Jacksonová (TV seriál)
Hrdinové (TV seriál)
Jeden z nás, jeden z nich (S03E03)
2007 Hrdinové (TV seriál)
Hranice (S02E06)
Pomoc bližnímu svému (S02E04)
2006 Hrdinové (TV seriál)
Velký skok (S01E03)
2005 Zoey 101 (TV seriál)
2003 O.C. (TV seriál)
The O'Keefes (TV seriál)
2001 The Bernie Mac Show (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)

TV pořady

2017 Teen Choice Awards 2017 (TV pořad)
2015 Teen Choice Awards 2015 (TV pořad)
2014 Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2012 Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace