foto

Eka Darville

  • nar. 11.4.1989 (31 let)
    Cairns, Queensland, Austrálie

Biografie

Austrálsky herec menom Eka Darville sa narodil na severovýchode Austrálie, v štáte Queensland. Jeho exotický vzhľad napovedá, že je synom Kanaďanky a Jamajčana. Už ako mladý toho zažil viac než dosť. Vyrastal na Filipínach a neskôr aj v istej západoafrickej dedine, kde sa naučil plynule jazyk Mandi'nka, ktorý sa používa v Gambii.
Na vlastnej koži zažil aj dva vojenské prevraty, ktoré sa odohrali na čiernom kontinente. V africkej Zambii ho napadol aj nebezpečný pavián. Už ako 16-ročný chlapec žil v 16-tich rôznych krajinách. Nečudo, že o pár rokov potom cestoval aj po celej Európe v rámci hudobného turné. Herectvu sa venuje od roku 2006, kedy prišli aj prvé vážnejšie ponuky.
Postupne si zahral v známych seriáloch, akými sú BLUE WATER HIGH (2005), POWER RANGERS R.P.M. (2009), ale aj u nás dobre známy historický seriál SPARTACUS: KRV A PIESOK (zahral si v jeho prvej epizóde) či naposledy v sci-fi TERRA NOVA, kde stvárnil postavu menom Max. Okrem toho, že pracoval ako profesionálny herec v Austrálii, na Novom Zélande, Papue-Novej Guinei a v USA, tak koncertoval aj v Austrálii a Hongkongu ako profesionálny hudobník.
Eka Darville žije v súčasnej dobe v mestečku Byron Bay na pobreží štátu Nový Južný Wales. Aktívne sa venuje korčuľovaniu, potápaniu či surfovaniu, kedže aj vzhľadom na geografickú polohu k tomu má všetky predpoklady a možnosti.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2018 Her Smell
2017 Bernard and Huey
2013 Blink (TV film)
Power Rangers Samurai: Clash of the Red Rangers - The Movie
2012 Pan Pip
The Sapphires
2006 Krutá odveta (TV film)

TV seriály

2020 Nepohádky (TV seriál)
Ever After (S02E10)
Favorite Son (S02E09)
Sweet Dreams (S02E08)
další epizody (6)
2019 Nepohádky (TV seriál)
Number One Fan (S02E04)
Family Business (S02E03)
Writer's Block (S02E02)
další epizody (4)
Jessica Jones (TV seriál)
Alias všechno (S03E13)
Alias samí červi (S03E12)
Alias semetrika (S03E11)
další epizody (13)
2018 Jessica Jones (TV seriál)
AKA Playland (S02E13)
AKA Tři životy a stále není konec (S02E11)
AKA Kotleta (S02E10)
další epizody (10)
2017 Marvel's The Defenders (TV seriál)
The Defenders (E08)
Take Shelter (E05)
Mean Right Hook (E02)
další epizody (4)
2015 Empire (TV seriál)
Die But Once (S01E11)
Sins of the Father (S01E10)
Unto the Breach (S01E09)
další epizody (4)
Jessica Jones (TV seriál)
AKA Usměj se (S01E13)
AKA Počkej si, sakra (S01E12)
AKA Mám depku (S01E11)
další epizody (12)
2014 The Originals (TV seriál)
From a Cradle to a Grave (S01E22)
The Battle of New Orleans (S01E21)
An Unblinking Death (S01E19)
další epizody (7)
2013 The Originals (TV seriál)
Reigning Pain in New Orleans (S01E09)
The River in Reverse (S01E08)
Girl in New Orleans (S01E04)
další epizody (6)
Upíří deníky (TV seriál)
The Originals (S04E20)
2011 Terra Nova (TV seriál)
Nákaza (E04)
Nový začátek, část druhá (E02)
Nový začátek, část první (E01)
2010 Spartakus (TV seriál)
Sláva a zoufalství (S01E07)
Křehké vztahy (S01E06)
Stínohra (S01E05)
další epizody (6)
2009 Power Rangers R.P.M. (TV seriál)
2008 Na východ od všeho (TV seriál)
2005 Střední škola Blue Water (TV seriál)

Host

TV pořady

2017 The IMDb Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky