foto

Steve Evets

  • nar. 1960
    Salford, Lancashire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Salfordu jako Steven Murphy. Po škole se dal k Obchodnímu námořnictvu, odkud byl po třech letech vykopnut, poté co v Japonsku opustil loď, aby oslavil své osmnáctiny v Bombajském bordelu. Před startem své herecké kariéry pracoval krátce jako dodavatel potrubí.

Začínal v pouličním divadle, které založil ještě se svými dvěma přáteli. A protože umělec se jménem Steve Murphy již existoval, rozhodl se pro umělecké jméno Steve Evets (což je palindrom - čte se stejně z obou stran). V roce 1987 byl během hospodské rvačky těžce zraněn. Měl probodnutá játra, plíce, bránici, měl střepy v obličeji a podříznuté hrdlo. Musel srávit nějaký čas na podpůrných přístrojích.

Věnoval se hlavně divadlu a dostával malé role v mnoha televizních seriálech. Živil se také jako muzikant, hrál ve skupinách THE FALL a DR. FREAK´s PADDED CELL. První významnější role ve filmu přišla až v roce 2008, kdy si zahrál po boku Roberta Carlylea, ve snímku Kennetha Glenaana SUMMER, smrtelně nemocného alkoholika na kolečkovém křesle. V roce 2009 následovala hlavní role Erica Bishopa ve filmu LOOKING FOR ERIC, kde si zahrál také bývalý fotbalista Eric Cantona. Za tuto roli byl Steve nominován na European Film Award, v kategorii nejlepší herec. V roce 2010 se objevil v menší roli v ROBINU HOODOVI Ridleyho Scotta a televizní diváky zaujal jeho Colin, v zatím 6-ti dílné sérii REV., kde si zahrál poněkud nekonvenčního přítele místního vikáře v podání Toma Hollandera.

M. "embee" B.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Apostasy
2015 North v South
2013 Sobecký obr
2012 Facility, The
In Love with Dickens (TV film)
Spike Island
2011 Bouřlivé výšiny
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
2010 Cull, The
Černý chlapec
Labrats
Robin Hood
2009 Boy Called Dad, A
Hledá se Eric
2008 Summer
2006 See No Evil: The Moors Murders (TV film)
2003 Gifted (TV film)
2002 Blood Strangers (TV film)
Flesh and Blood (TV film)
1999 Soap

TV seriály

2017 Broken (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2016 One of Us (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Blízké setkání nového druhu (S18E02)
2015 Tři mušketýři (TV seriál)
Návrat (S02E05)
Smrt v ráji (TV seriál)
Swimming In Murder (S04E05)
2014 Rev. (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
další epizody (6)
2013 In the Flesh (TV seriál)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
Epizoda 1 (S01E01)
Playhouse uvádí (TV seriál)
Stage Door Johnnies (S02E06)
2011 Scott and Bailey (TV seriál)
Episode #1.4 (S01E04)
Rev. (TV seriál)
Christmas Special (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2010 Rev. (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2009 Jak běží život (TV seriál)
2008 Royal Today, The (TV seriál)
2007 Lilies (TV seriál)
Pět dní (TV seriál)
Visit, The (TV seriál)
Life on Mars (TV seriál)
Epizoda 2 (S02E02)
2006 Eleventh Hour (TV seriál)
Goldplated (TV seriál)
New Street Law (TV seriál)
Street, The (TV seriál)
2005 Vincent (TV seriál)
Shameless (TV seriál)
Against The Odds (S02E08)
2004 Conviction (TV seriál)
No Angels (TV seriál)
Outlaws (TV seriál)
2003 Blue Murder (TV seriál)
Buried (TV seriál)
The Royal (TV seriál)
2002 Nice Guy Eddie (TV seriál)
2000 Fat Friends (TV seriál)
1998 City Central (TV seriál)
1997 Wing and a Prayer (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1972 Emmerdale Farm (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace