foto

Damon Wayans Jr.

  • nar. 30.7.1982 (37 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Celým jménem Damon Kyle Wayans se narodil 18. prosince 1982 v Los Angeles. Je synem známějšího Damona Wayanse z populární rodiny komiků. Damon Jr. je herec, scénárista a stand-up komik.

První roli získal v roce 1994 ve filmu BLANKMAN, kde si zahrál se svým otcem. Spolu si zahráli také v seriálu MY WIFE AND KIDS (2001). První velká role ho čekala v, jak jinak než Wayansovské, komedii DANCE FLICK (2009). V roce 2010 byl obsazen do jedné z hlavních rolí seriál HAPPY ENDINGS a v roce 2011 se objevil v roli Coache v pilotním díle seriálu NEW GIRL.

Eda "Steve5cz" Hloušek

Herecká filmografie

Filmy

2020 Barb and Star Go to Vista Del Ma
2018 Superpoldové 2
2016 Jak přežít single
The Land Before Time XIV: Journey of the Heart
2014 Falešní poldové
Kdo si vezme Barryho?
Velká šestka
2010 Benga v záloze
2009 Děsnej dupák
1994 Blankman

TV seriály

2019 Happy Together (TV seriál)
Backstage P(asses) (E13)
Vows (E12)
2018 Happy Together (TV seriál)
A Claire-Free Lifestyle (E11)
Home Insecurity (E10)
The Power of Yes... Men (E09)
další epizody (11)
The Truth About the Harry Quebert Affair (TV seriál)
The End (E10)
Firebug (E09)
Got It All Wrong (E08)
další epizody (10)
2017 Larry, kroť se (TV seriál)
A Disturbance in the Kitchen (S09E03)
2016 Brooklyn 99 (TV seriál)
Devadesát osmička (S03E15)
Nová holka (TV seriál)
Homecoming (S06E04)
Landing Gear (S05E22)
Wedding Eve (S05E21)
2015 Nová holka (TV seriál)
Clean Break (S04E22)
Panty Gate (S04E21)
Par 5 (S04E20)
další epizody (11)
2014 Nová holka (TV seriál)
LAXmas (S04E11)
Girl Fight (S04E10)
Thanksgiving IV (S04E09)
další epizody (24)
2013 Nová holka (TV seriál)
Díkůvzdání III (S03E10)
Nejdelší noc vůbec (S03E09)
Nabídky (S03E08)
další epizody (4)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
Brothas & Sisters (S03E23)
Deuce Babylove 2: Electric Babydeuce (S03E22)
Unsabotagable (S03E21)
další epizody (16)
2012 Happy Endings: Happy Rides (TV seriál)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
No-Ho-Ho (S03E07)
To Serb with Love (S03E06)
P&P Romance Factory (S03E05)
další epizody (19)
2011 Nová holka (TV seriál)
In flagranti (S01E01)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
Grinches Be Crazy (S02E09)
Full Court Dress (S02E08)
The Code War (S02E07)
další epizody (22)
2001 My Wife and Kids (TV seriál)

Hudební videoklipy

2003 Luther Vandross - Dance With My Father (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2006 Underground, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce