foto

François Arnaud

  • nar. 5.7.1985 (33 let)
    Montréal, Quebec, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodným menom François Barbeau (na Arnaud si priezvisko zmenil, pretože by dochádzalo k zámene s jeho menovcom – divadelným kostymérom) sa narodil 5. júla 1985 v Montreale (Kanada). Vyrastal v montrealskej štvrti Outremonte. Jeho otec je realitný developer a právnik, má aj mladšiu sestru. Arnaud hovorí plynule troma jazykmi (anglicky, francúzsky, španielsky). Hrá na klavíri a spieva, navštevoval chlapčenský zbor Little Singers na Mount Royal. V roku 2007 ukončil štúdium na Konzervatóriu dramatických umení v Montreale. Získal diplom na College Brebeuf.

Hneď za prvý svoj film Zabil som svoju matku (2009) získal ocenenie filmových kritikov. Tento film bol veľmi kladne a s nadšením prijatý aj v Cannes. Stvárňuje tu vedľajšiu úlohu homosexuálne orientovaného mladíka, čo nie je vždy ľahká úloha a často umelca "onálepkuje" pre ďalšie roly.

V rokoch 2011 až 2012 ho môžeme vidieť už v druhej sérii seriálu The Borgias, kde hrá po boku Jeremyho Ironsa a stvárňuje postavu Cesareho, syna Rodriga Borgiu.

V roku 2013 pokračuje v tretej sérii v The Borgias, kde sa jeho postava a účinkovanie krásne rozvinie a prejde premenou. Táto séria sa natáča prevažne v Maďarsku (Budapešť). Zároveň stihol účinkovať vo filme Copperhead (postava: Warner Pitts) a v roku 2013 pracuje na filme Moroccan Gigolos (postava: Nicolas).

vonProzakoff

Herecká filmografie

Filmy

2018 New Amsterdam
2017 Dva nestačí
Miláček
Origami
Rapid Eye Movement
2016 Jean of the Joneses
The Man Who Was Thursday
The People Garden
2015 Big Sky
Enragés
Královna Kristýna
2014 Amapola
2013 Copperhead
Moroccan Gigolos
2009 Velké horko
Zabil jsem svou matku
2008 Ukradené jméno (TV film)

TV seriály

2018 Midnight, Texas (TV seriál)
Yasss, Queen (S02E09)
Patience is A Virtue (S02E08)
Resting Witch Face (S02E07)
další epizody (9)
UnREAL (TV seriál)
Tilt (S04E06)
No Limit (S04E05)
Cold Call (S04E04)
další epizody (6)
2017 Midnight, Texas (TV seriál)
The Virgin Sacrifice (S01E10)
Riders on the Storm (S01E09)
Last Temptation of Midnight (S01E08)
další epizody (10)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Procitnutí (S01E23)
Neradostná zpráva (S01E22)
Němý svědek (S01E20)
další epizody (12)
2015 Mrtvý bod (TV seriál)
Probuzení (S01E10)
Psinec Ahswell Creek (S01E09)
Tři věže (S01E07)
další epizody (4)
X-company (TV seriál)
2013 Borgiové (TV seriál)
Vladař (S03E10)
Výbušný plán (S03E09)
Krvavé slzy (S03E08)
další epizody (10)
2012 Borgiové (TV seriál)
Zpověď (S02E10)
Svět zázraků (S02E09)
Pravda a lži (S02E08)
další epizody (10)
2011 Borgiové (TV seriál)
Nikdo (S01E09)
Umění války (S01E08)
Smrt na sinavém koni (S01E07)
další epizody (9)
2006 C.A. (TV seriál)

Dokumentární

2014 Apokalypsa: 1. světová válka (TV seriál) - vyp.
Vysvobození (E05) - vyp.
Běsnění (E04) - vyp.
Peklo (E03) - vyp.
další epizody (5)

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace