Reklama

Reklama

Apokalypsa: Nikdy nekončící válka 1918-1926

(seriál)
  • Francie Apocalypse - La paix impossible 1918-1926 (více)
Francie / Kanada, 2018, 1 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Unikátní archivní záběry z období mezi světovými válkami... V letech 1914 až 1918 připomínala Evropa sebevraha, chystajícího se skočit do propasti. Miliony zoufalých vdov, sirotků i matek oplakávaly své padlé muže, otce a syny. 11. listopadu 1918 se začala rychlostí blesku šířit zpráva o klidu zbraní a podpisu příměří. Válka skončila, na projevy politiků o zaslouženém vítězství dobra reagovaly shromážděné davy jásotem. O budoucnosti světa se rozhodovalo na mírové konferenci v Paříži. Rozpadly se velké říše a vznikly nové státy, tématem pro politiky i veřejnost se staly válečné reparace. V Německu a Itálii začaly vítězit nové ideologie a ze Spojených států amerických se stala skutečná velmoc. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velice rozsáhlá a kvalitně provedené "série" Apokalypsa mapující období od počátků první světové války k druhé světové válce až po konec studené války. Tento dvoudílný dokument mapuje opomíjené období mezi první a druhou světovou válkou, které vedlo k vzniku extremistických uskupení, které bylo způsobeno, důsledky první světové války. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Právě cesta od první ke druhé světové se zdá být opomíjená, přitom fascinující a řádně děsivá, přičemž značka APOCALYPSE je nadále bezkonkurenčně dívatelná, poutavá a hezky zpracovaná. Přízrak smlouvy ve Versailles, příslib národů k sebeurčení, zhoubný mor nových ideologií - přehledně a včetně souvislostí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne trošku slabší dokument zo série Apokalypsa, stále však zaujímavý. Po skončení vojny nebolo všetko ružové akoby sa s počiatku mohlo zdať. Dokument mapuje rozpady veľkých ríš (rakúsko-uhorsko, osmanská ríša), ich nové smerovanie (Nemecko/ Hitler), ale aj vojakov, tak zohavených, že ani koniec vojny nebol pre nich vykúpením. 80% - 4* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prakticky o tom, čo sa dialo po celom svete po “konci” prvej svetovej vojny, pričom by sa dalo povedať, že čiastočne popisuje všetky dôvody či príčiny pre zahájenie druhej svetovej vojny. Nenávisť zakorenená v potomkoch porazených, bola zárodkom všetkého zlého. Fantastický dokument, ktorý sa okrajovo dotýka aj Mussoliniho či Hitlera. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama