Reklama

Reklama

Apokalypsa: Nikdy nekončící válka 1918-1926

(seriál)
  • Francie Apocalypse - La paix impossible 1918-1926 (více)
Francie / Kanada, 2018, 1 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Unikátní archivní záběry z období mezi světovými válkami... V letech 1914 až 1918 připomínala Evropa sebevraha, chystajícího se skočit do propasti. Miliony zoufalých vdov, sirotků i matek oplakávaly své padlé muže, otce a syny. 11. listopadu 1918 se začala rychlostí blesku šířit zpráva o klidu zbraní a podpisu příměří. Válka skončila, na projevy politiků o zaslouženém vítězství dobra reagovaly shromážděné davy jásotem. O budoucnosti světa se rozhodovalo na mírové konferenci v Paříži. Rozpadly se velké říše a vznikly nové státy, tématem pro politiky i veřejnost se staly válečné reparace. V Německu a Itálii začaly vítězit nové ideologie a ze Spojených států amerických se stala skutečná velmoc. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Právě cesta od první ke druhé světové se zdá být opomíjená, přitom fascinující a řádně děsivá, přičemž značka APOCALYPSE je nadále bezkonkurenčně dívatelná, poutavá a hezky zpracovaná. Přízrak smlouvy ve Versailles, příslib národů k sebeurčení, zhoubný mor nových ideologií - přehledně a včetně souvislostí. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velice rozsáhlá a kvalitně provedené "série" Apokalypsa mapující období od počátků první světové války k druhé světové válce až po konec studené války. Tento dvoudílný dokument mapuje opomíjené období mezi první a druhou světovou válkou, které vedlo k vzniku extremistických uskupení, které bylo způsobeno, důsledky první světové války. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prakticky o tom, čo sa dialo po celom svete po “konci” prvej svetovej vojny, pričom by sa dalo povedať, že čiastočne popisuje všetky dôvody či príčiny pre zahájenie druhej svetovej vojny. Nenávisť zakorenená v potomkoch porazených, bola zárodkom všetkého zlého. Fantastický dokument, ktorý sa okrajovo dotýka aj Mussoliniho či Hitlera. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne trošku slabší dokument zo série Apokalypsa, stále však zaujímavý. Po skončení vojny nebolo všetko ružové akoby sa s počiatku mohlo zdať. Dokument mapuje rozpady veľkých ríš (rakúsko-uhorsko, osmanská ríša), ich nové smerovanie (Nemecko/ Hitler), ale aj vojakov, tak zohavených, že ani koniec vojny nebol pre nich vykúpením. 80% - 4* ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama