Reklama

Reklama

Yellowjackets

(seriál)
  • Kanada Yellowjackets (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, (2021–2023), 18 h 32 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Juliette Lewis, Christina Ricci, Tawny Cypress, Jasmin Savoy Brown, Pearl Amanda Dickson, Courtney Eaton, Samantha Hanratty (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(19)

Dívky z předního středoškolského fotbalového týmu přežijí leteckou havárii hluboko v divočině na severu, ale to nejhorší je teprve čeká. 25 let poté se přeživší snaží přizpůsobit novému životu, ale divočina v nich stále zůstává. (SkyShowtime)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (43)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně dokoukal všechny dosud vydané díly (2 série, celkem 19 dílů). To, co bych rád nazval mixem Lord of the Flies a LOST v převážně ženskodívčím (děj sleduje postavy provázaně v mládí a zároveň o 25 let později) podání se semtam nějakým tím hororovým prvkem, občas podkopávají klasické vztahové drámo a fakt, že jsou tam trochu až neuvěřitelné věci - tím nemyslím věci nadpřirozené, tím myslím nelogičnost a hloupost postav (občas to hraničilo až s komedií). Odmávnul bych to, ale na to kolik toho je bych na odmávnutí potřeboval aspoň tolik rukou jako měl Goro z Mortal Kombat. Naštěstí to zachraňuje dějová linka v divočině, kdy si seriál nebere servítky ukázat občas něco násilně realistického. Casting se povedl na jedničku, postavy jako by z oka vypadly svým mladším/starším já. Plusové body za Christina Ricci a Lauren Ambrose, ale také i za hlavní postavu, která hrála mimo jiné i jednu z hlavních postav v Over the Garden Wall (kde ostatně byl i Elijah Wood). Co se týče postav bych rád vypíchnul svůj komentář k Santa Clarita Diet, konkrétně větu "Já osobně bych chtěl vidět snark bitvu mezi Claire Fisher a Abby Hammond", která se mi svým způsobem v YJ splnila, navzdory tomu, že komentář jsem psal rok před vydáním první série YJ, respektive tři roky před vydáním druhé série, kde se objeví právě i Lauren Ambrose. Byla to každopádně jízda na horské dráze emocí čekat na její zjevení, zvlášť po incidentu s vlky. Je stále fajn číst si teorie lidí ohledně nezodpovězených otázek. někdy se seriálu také podaří napodobit takový ten příjemný styl, co mají Heilung/Hellblade: Senua's Sacrifice. Bezvýznamné plus za to, že jsem to sledoval během probíhajícího světového šampionátu ve fotbalu žen. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

První díly těžce namlsaj, ale pak to jde do zelí, jak ta Nanynka, a vydržet se dívat na ukňouranou a vyžranou Melanii Lynskey, to je fakt jen pro otrlé zvrhlíky. Kde jsou ty časy, kdy hrála neviňoučkou psychopatku ve Dva a půl chlapa, na to asi někdo sázel, na ten kontrast, ale já jí tady přála rychlou smrt, tedy její postavě. Že jí sbalí pěknej chlap, to zavánělo postranním motivem, protože v přírodě to tak pro nic za nic nefunguje, aby něco tak přitažlivýho vlezlo na takovou ropuchu. Juliette Lewis je sice taky omšelá, ale tak jako sexy a umí sakramentsky hrát, ta mi to chválabohu bohatě kompenzovala. PS: Druhá sérka je od poloviny prakticky nekoukatelná. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Silný rozjezd a binge-watching potenciál. Jenže holky uvízly v divočině na více jak devatenáct měsíců, takže z toho SHOWTIME vydojí dalších pět sezón. Oči v sloup! Nejvíc mě tak děsí to, jak linka dospělých hrdinek hodně rychle ztrácí na atraktivitě a zpomaluje příběh jejich teen verzí. Závěrečná snaha dohnat tenhle rozjetý vlak kupou cliffhangerů je tak celkem úsměvná a hlavně neuspokojivá. Christina Ricci si nicméně ukradla celý seriál pro sebe. Ještě, že s ní tvůrci šetří. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Sľubuje to na začiatku hutné survival drámo a priznávam, že som sa veľmi dlho nechal opíjat suchým rožkom, že sa ho možno fakt už v ďalšej časti dočkám. A zrazu sa človek pristihne pri deviatej epizóde a uvedomí si, že ostáva už len posledná do konca a namiesto očakávaného poctivého slowburning drsného stroskotaneckého survivalu som dostal takú drsnejšiu high school verziu Lost-u, kde sa viac, než prežitie v divočine, riešia vztahové peripetie medzi všemožnými tuctovými puberťáckymi stereotypmi, aké si len na americkej strednej viete predstaviť, že sú. Čo by až tak nevadilo, keby to nevyzeralo občas skôr ako bezstarostné kempovanie na samote u lesa a keby sa radšej viac tlačilo na to, že tam nemajú čo žrať a už sa majú (obrazne a aj doslova) v zuboch, než na to, že s nimi plieskajú hormóny. Má to svoje momenty, trošku to ťahá do nadpriemeru nahor aj vydarený soundtrack a určite aj dospelé predstaviteľky. Proste túto ženskú skvadru (Ricci, Lewis, Lynsky) už len tak akosi z princípu teší sledovať na obrazovke. Aj keď, aj táto dejová linka má ďaleko od nervydrásajúceho trilleru a nie a nie sa odraziť poriadne. Takže vo výsledku to je proste taká podvratná odľahčená béčková cheesy verzia toho, co som očakával a čo to asi chcelo byť, malo potenciál byť a nemalo gule byť... Aspoň zatiaľ, možno v ďalšej sérii sa to k tomu doplazí, len neviem, či sa budem mať chuť jej účastniť.... Prvá sezóna je len taký rozťahaný prológ k niečomu, čo so záverečnými cliffhangermi sľubuje, že aj keď nám teraz ešte ukázali v podstate prd baraní, tak nabudúce to už bude veľké, ak tomu dáte ešte šancu.... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Břicho se mi třese, jak se chechtám... v lese.“ Njn. Místo krvavé flákoty přežvykuji jen nechtěnou komedii. Otráveně. Ha! Že by Misty? Příroda drsná jako lesy okolo Plzně, šelmy dávají zpovykaným scenáristům pac a dívenky zvlčilé, bohužel ne hladem zvířecím, jen krotkým, seriálovým. Odfláknuto bez invence, podle mustru pro influencerskou generaci, nadšeně hýkající u nekonečných řad Survivor, „drsných a reálných“ reality show. Zpraseno i otravnými prostřihy do budoucnosti. Od začátku tedy víme, které maso přežilo a které ne. Spoilerům zdar! A co na to známý gurmán, doktor Hannibal Lecter? „Chci vrátit vstupné! Dívčí fotbal nesahá chlapskému ragby ani po kotníky, natož po brzlík.“ Posuďte sami. Jezero, velká chata, puška a nekonečná zásoba nábojů, chlast, hudba, mejdany, sex... a všeobecně veselá nálada. Špica letní tábor, kde si to všichni užívají a tak trvá 7 epizod (!), než husičky zakejhají: „Jde nám o kejhák!“ a vyrazí po svých, po turistické značce, hledat civilizaci. KANIBALLSKÉ OKÉNKO: Nejvíc mě rozsekalo to: ѬMedvěde, lehni!“ aneb starého medvěda novým kouskům naučíš. ѬTy moje sladká...,“ něžně šeptal otravné brýlaté pizdě gay Beznožka. Velmi věrohodné. ѬHoří, má vosičko![][] Na sedadle kopilota medvídek plyšový vzplanul. Nehasit ho, nevyhazovat ven! Jen koulet očima a ukázněně se dusit, dokud... Závěrem hádanka. Bude lesní muž Omnibus ztrácet čas s druhou sérií umělohmotné, 50% opičárny, jen kvůli famózní Juliette Lewis? Asi ne. Není fanouškem FCKing Yellowjackets. ()

Galerie (1 251)

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama