Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

kamigava 

všechny recenze uživatele

Batman je můj nejoblíbenější "superhrdina", ale tahle komedie mu doslova hází klacky pod nohy. Všechny postavy se chovají neskutečně vypatlaně. Hlavní dvojici se ale nedá upřít to, že se snaží vzdělávat publikum ve fyzice a dalších vědách. Film jsem viděl s dabingem a na začátku mě hned dostala předpona "bat-" před každým slovem, které se tam vysloví (batsignál, batkurz, batplyn, batcykl, batkoptéra...) :-D Nejvíce mě zajímala spíš aférka Bruce Waynea s Catwoman, která měla aspoň nějakou úroveň a styl. Naštěstí Burton stvořil Batmana mnohem vážnějšího a chytřejšího o 23 let později. Tahle fraška mě spíš zklamala svojí stupiditou. 40%. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

V tomto batkomentáři se zaměřím na nejbat batmana. Šílenost, bláznivost, snad parodie. Podivně postavený batmanovský film zářící všemi barvičkami je důkazem, že šedesátá léta přenášela atmosféru i do filmu s komiksovou tématikou. Batblábolení bylo příčinou, proč se mi hrdlo trhalo smíchy. Takové zářezy jako batžebřík, batraketomet vystřídala v cuku letu svérazná čtveřice gangstrů a celkový obskurní náboj všemožných technologií, které se navzájem trumfovaly... Inu - batřezivo... ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dynamické duo! Zázračné dítě a muž netopýr! Už dlouho mě žádný film tak nepobavil. Zvláštní na tom filmu je, že skutečně vychází z komiksových sešitů a dodržuje všemožné postupy, pravidla a atributy hrdinů, dokonce i zápletka jakoby vypadla z komiksu, ale je to celé podané humorným způsobem. Fakt sranda:) Přirovnal bych to k některým raným bondovkám, filmu Vražda na večeři (Murder by death) nebo ke Casinu Royale z roku 1967. Je to neuvěřitelně trhlé a zábavné, škoda jen, že čtyři záporáci mají jako jednotlivci málo prostoru, ale stejně je to především o Batmanovi a Robinovi. Dokonalé, nejen pro fanoušky komiksu. PS: Tak jsem měl to štěstí vidět film podruhé, dokonce v kině, a zážitek to byl snad ještě lepší, než napoprvé!:) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Konečně, to mi to trvalo... Původní filmová verze Batmana je zábavná, starosvětsky roztomilá komediální detektivka/ groteska se spoustou moralitek, wtf momentů (výbušnej žralok, pobíhání s bombou, dehydratovaný rehydratovaný nestabilní piráti...) a čtveřicí nej záporáků, přičemž Romerův Joker je trochu ve stínu super výkonu B. Mereditha jako kvákacího zákeřnýho Penguina. Možná se časem dokopu i k seriálu, a komu se líbilo, tomu jako bonus doporučuju letošní animák. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Robine, podej mi bat-sprej na odpuzování žraloků! Naprostá kultovka, povinnost pro všechny fanoušky komiksů a moje první Blu-rayka do sbírky. Batman zde vypadá jako nepřekonatelný retro superhrdina, který trousí jednu legrační hlášku za druhou a v klidu si pořádá tiskové konference, na které samozřejmě z důvodu utajení, chodí výhradně ve svém kostýmu. Za doprovodu svého kolegy Robina, jenž je díky své škrabošce snad ještě hůře maskovaný, ovšem v kadenci hlášek za hlavním hrdinou nezůstává příliš pozadu (U všech infarktů!), se snaží zachránit svět před kvartetem karikatur filmových záporáků. Nechtěně jedna z nejlepších sci-fi komedií všech dob, kterou ve své době snad nemohl brát vážně ani Adam West, ale která díky výše zmíněným replikám hlavních představitelů, spolehlivě pobaví i dnes (geniální jsou především scény se žralokem či s bombou). Tomuto pojetí se v budoucnu nejvíce (a nechtěně) přiblížil asi fanoušky Batmana proklínaný režisér Joel Schumacher. Připrav oslepující bat-koule! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Píseň "Plaisir D'Amour", kterou zpívá zpěvačka ve scéně v kabaretu, není uvedena v závěrečných titulcích. (Caelos)
  • Julie Newmar, která ztvárnila Catwoman ve stejnojmenném seriálu Batman (od r. 1966), ve filmu nemohla hrát, protože než se dozvěděla, že se bude Batman točit, podepsala smlouvu jinde. (Caelos)
  • The Joker (Cesar Romero) byl Americkým filmovým institutem AFI zařazen v žebříčku nejzápornějších postav v dějinách amerického filmu na 45. příčku. (TheDude)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama