foto

Alfred Enoch

  • nar. 2.12.1988 (31 let)
    Westminster, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Alfred "Alfie" Lewis Enoch je anglický herec, který se narodil anglickému herci Williamu Russellu Enochovi a brazilské lékařce Balbině Gutierrez. Enoch vystudoval prestižní Westminster School. Umí mluvit plynně portugalsky. Promoval na The Queen's Collage, kde studoval portugalštinu a španělštinu.

Jeho doposud nejslavnější rolí je Dean Thomas ze série Harry Potter. Dále se objevil v  epizodě "Znamení tří" seriálu Sherlock  a v několika divadelních hrách. V současné době ztvárňuje roli Wese Gibbse v seriálu Vražedná práva.

JustMeeKatie

Herecká filmografie

Filmy

2020 Medida Provisória
2018 Red
2011 Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
2009 Harry Potter a Princ dvojí krve
2007 Harry Potter a Fénixův řád
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár
2004 Harry Potter a vězeň z Azkabanu
2002 Harry Potter a Tajemná komnata
2001 Harry Potter a Kámen mudrců

TV seriály

2020 Vražedná práva (TV seriál)
Stay (S06E15)
2019 Věřte mi (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)
Vražedná práva (TV seriál)
Are You the Mole? (S06E09)
2018 Troy: Fall of a City (TV seriál)
Offering (E08)
Twelve Days (E07)
Battle on the Beach (E06)
další epizody (8)
Vražedná práva (TV seriál) - herec, a.z.
The Day Before He Died (S04E14)
Lahey v. Commonwealth of Pennsylvania (S04E13)
Everything We Did Was for Nothing (S04E10) - a.z.
další epizody (4)
2017 Vražedná práva (TV seriál)
Stay Strong, Mama (S04E06)
I Love Her (S04E05)
Wes (S03E15)
další epizody (8)
2016 Vražedná práva (TV seriál)
Who's Dead? (S03E09)
No More Blood (S03E08)
Call It Mother's Intuition (S03E07)
další epizody (15)
2015 Vražedná práva (TV seriál)
What Did We Do? (S02E09)
Hi, I'm Philip (S02E08)
I Want You to Die (S02E07)
další epizody (15)
2014 Vražedná práva (TV seriál)
Kill Me, Kill Me, Kill Me (S01E09)
He Has a Wife (S01E08)
He Deserved to Die (S01E07)
další epizody (9)
Sherlock (TV seriál)
Znamení tří (S03E02)
2013 Broadchurch (TV seriál)
Episode 1 (S01E01)
2011 Mount Pleasant (TV seriál)

Dokumentární

2006 Reflections on the Fourth Film

Divadelní záznam

2014 Coriolanus (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
2013 The Real (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)