foto

Širó Sagisu

  • nar. 29.8.1957 (61 let)
    Tokio, Japonsko

Biografie

Shirô Sagisu, narodený 29. augusta 1957, je japonský hudobný skladateľ, známy najmä pre jeho prácu na znelkách japonských animovaných seriálov a filmov.

Cenená je na ňom hlavne vysoká kvalita jeho soundtrackov a cit pre tvorbu. Postaral sa o hudbu k filmu EVANGELION: 2.0 YOU CAN (NOT) ADVANCE, za čo bol aj ocenený cenou Tokyo Anime Award v roku 2010. Takisto stojí aj za hudbou v populárnej manga sérii BLEACH. Je o stredoškolskom študentovi, ktorý zhodou okolností získa silu shinigami.

50andy

Skladatelská filmografie

Filmy

2016 Šin Godžira
2015 Šingeki no kjodžin
Šingeki no kjodžin ATTACK ON TITAN: endo obu za wárudo
2012 Berserk: Ógon džidai hen II – Doldrey kórjaku
2009 Evangelion šin gekidžóban: Ha
2007 Evangelium: 1.11 Monstrum
2006 Gekidžóban Bleach: Memories of Nobody
Noc úplňku
2004 Casshern: První samuraj nového věku
2001 Válečník
1997 Šinseiki Evangelion gekidžóban: The End of Evangelion
Šinseiki Evangelion gekidžóban: Ši to šinsei
1996 Garzey no tsubasa
1992 Čódžikú jósai Macross II: Lovers Again
1988 Kimagure Orange Road: Ano hi ni kaeritai
Kosuke-sama Rikimaru-sama: Konpeitó no rjú
1987 Honba jyoshikou manual: Hatsukoi binetsu-hen

TV seriály

2018 SSSS.Gridman (TV seriál)
2012 Bleach (TV seriál)
Epizoda 366 (E366)
Epizoda 365 (E365)
Epizoda 364 (E364)
další epizody (12)
2011 Bleach (TV seriál)
Epizoda 354 (E354)
Epizoda 353 (E353)
Epizoda 352 (E352)
další epizody (52)
2010 Bleach (TV seriál)
Epizoda 302 (E302)
Epizoda 301 (E301)
Epizoda 300 (E300)
další epizody (51)
2009 Bleach (TV seriál)
Epizoda 251 (E251)
Epizoda 250 (E250)
Epizoda 249 (E249)
další epizody (51)
2008 Bleach (TV seriál)
Saikō no Karada!? Noitora o Kire (E200)
Seitan, Yomigaeru Zaeruaporo (E199)
Futari no Kagakusha, Mayuri no Wana (E198)
další epizody (46)
2007 Skull Man (TV seriál)
Bleach (TV seriál)
Rukia to Kaien, Kanashimi no Saikai (E154)
Akuma no Kenkyū! Zaeruaporo no Takurami (E153)
Ichigo Hangeki! Koitsu ga Ore no Bankai da (E152)
další epizody (46)
2006 Bleach (TV seriál)
Shinigami VS shinigami! Bōsō suru Chikara (E99)
Gekitotsu! Zaraki Kenpachi VS Ichinose Maki (E98)
Hitsugaya Shutsugeki! Mori no Naka no Teki o Kire! (E97)
další epizody (46)
2005 Konya hitori no Beddo de (TV seriál)
Bleach (TV seriál)
Shūketsuseyo! Saikyō no Shinigami Shūdan (E62)
Aizen, Tatsu! Osorubeki Yabō (E61)
Zetsubō no Shinjitsu, Furiorosareta Kyōjin (E60)
další epizody (49)
2004 Bleach (TV seriál)
Hana to Horō (E13)
Yasashii Migiude (E12)
Densetsu no Kuinshī (E11)
další epizody (13)
2002 Abenobaši mahó šótengai (TV seriál)
2001 Jome wa micuboši (TV seriál)
1998 Kareši kanodžo no džidžó (TV seriál)
1995 Šinseiki Evangelion (TV seriál)
1991 Nadia: Tajemství Modré vody (TV seriál)
Zděděná planeta (E39)
Do vesmíru (E38)
Císař Neo (E37)
další epizody (11)
1990 Nadia: Tajemství Modré vody (TV seriál)
Plovoucí ostrov (E28)
Ostrov čarodějnice (E27)
Osamělý King (E26)
další epizody (28)
1987 Kimagure Orange Road (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace