Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkolepá fantasy o věčné lásce plná fascinujících triků, bojových umění a šermířských soubojů. Yi-Gwak je slavný lovec démonů. Osud mu připravil strastiplnou cestu. Během života ztratil mnoho přátel, ale největší ranou byla smrt jeho lásky, nevinné dívky Yon-hwa. Yi-Gwak vstupuje před bránu nebe, místo, kde žijí démoni a duchové, kteří nebyli vpuštěni do nebe. Chce tam najít svou milovanou a pokusit se vrátit ji zpět na Zemi. Netuší, že nejsilnějšího protivníka potká teprve zde. Jeho zesnulý učitel Ban-chu se stal temným vládcem… Legenda o věčné lásce a odvaze, která boří hranice mezi nebem a zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že zrovna takoví mistři dramat a mezilidských vztáhů jako Korecji dokáží vytvořit něco tak nudného a emocionálně a relačně prázdného. I když se příběh snaží vypadat maximálně epicky, zvolená forma vyprávění je naopak zbytečně komorní, čehož bohužel režisér nedokáže využít ve svůj prospěch, ale naopak neumí dát vyniknout zajímavějším charakterům a u spousty z nich (především těch záporných) vůbec neosvětluje motivace jejich chování. Dokonce i obvykle nejsilnější stránka wu-xia filmů, tedy souboje, nejsou schopny nabídnout nic výraznějšího a choreograficky nezajímavé potyčky utápí v křečovitém střihu. Z toho co nám zbývá drží film v mezích průměru především nádherná vizuální stylizace, která i přes svůj nevyužitý potenciál působí velice pozitivním dojmem a také záverečná bitva hrdina vs. armáda temnot, která ale přichází bohužel až příliš pozdě. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tento "vtipný" korejský fantasy počin se veze na vlně podobných výpravných čínských filmů z poslední doby a na vlně Pana prstenů a je na rozdíl od svých předchůdců slaboučký jako třikrát vyluhovaný pytlíkový čaj. Dokonce své předchůdce některými scénami přímo vykrádá, ale to by až tak nevadilo, jde spíše o formu. Scénář je naprostá slátanina. Motivace postav byly scénáristovi očividně ukradeny. Dal tam klaďase ňoumu, krásnou bojovnici, lásku, záporáky a všechno to pospojoval chaotickým dějem, kde se chvíli bojuje a chvíli se vedou dialogy, no spíše monology, protože postavy očividně nenaslouchají jiným postavám, a tak rozhovory vypadají trochu schizofrenně. Souboje byly pro mě rovněž zklamáním. Tentokrát si střihač sice nepomáhá ultrakrátkými záběry, aby ukryl nemohoucnost herců, ale pro změnu vynechává prostřední fázi pohybu, takže vidíme jen začátek a konec (taky dobrá metoda, jak ukrýt nemohoucnost některých herců). No, abych jen nehanil. Poslední bitva je docela dobrá, ale je digitální a přišla pozdě. ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Vizuálně perfektní, pár silných scén by se taky našlo (no jo, taky zbožňuju masakry jeden proti všem) a navíc je tu perlička v podobě logického ospravedlnění klasického wuxia létání - odehrává se to na onom světě, resp. v Mezinebí a jsou tam vpodstatě jen mrtví, démoni a rytíři smrti, tak co by si nezalítali;-) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Po přečtení obsahu od oficiálního distributora mám pocit, že jsem se díval na trochu jiný film. Tedy aspoň co se obsahu týče. Yi-Gwak sice lovec démonů je, ale do mezinebí se nevydal nikoho hledat. Ocitnul se tam jakýmsi nedopatřením. Takže Noc úplńku bych charakterizoval spíše jako: příběh o muži, který byl na zemi lovec démonů a aniž by zemřel, dostal se do mezinebí. Místa, kde je umožněno duši, aby se očistila před vstupem do nebe. Jenže i v těchto místech panují boje o moc. Bývalý velitel lovců démonů Ban-chu, usiluje o zničení mezinebí. Yi-Gwak zde tedy potká nejen své bývalé přátele z armády lovců démonů, ale i bývalou lásku. Musí se rozhodnout, na kterou stranu v souboji mezi dobrem a zlem, láskou a pomstou, se přidá. Postava Yi-Gwaka je čistá duše, až prosťáček, který se ovšem umí náramně ohánět mečem. Naštěstí je to jediná, takto plochá a jednobarevná postava. Příběh sám o sobě nijak složitý není. Ovšem díky rozdílnosti našich kultur, si jeden nemůže být jistý, kudy se bude děj ubírat a kdo nakonec zůstane živý, mrtvý, nebo duch. Noc úplňku balancuje na hraně mezi pohádkou a fantazy s tím, že triky jsou na velmi slušné úrovni, výprava je nadstandardní a herci...hrají jak nejlíp umí. Já osobně bych byl raději, kdyby ubylo té romantiky. Místy to fňukání příběhu škodilo. Ale jinak dobré a hodnotím 68% PS: Nevíte čím to je, že si asiaté tak libují v tom, postavit hlavní hrdiny proti obrovské přesile a úplně vážně je většinou nechají vyhrát? Snaží se zbytku světa ukázat, že i když jich je jako much, stačí na nás poslat jen partu maníků, kteří budou viset na drátech a všechny nás skopou do kuličky? ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na tomto kusku mi vylozene chybal viac epickejsi pribeh, Neokazal som sa hlbsie zblizit s postvami a naplno prezit ich romancu. Pritom som clovek, ktory sa pri filmoch dojima a prave tento po celu dobu vyzera ze sa dostavi prival emocii a ze finale ma uplne rozseka....avsak nestalo sa. Pritom pribeh je to pekny, plny krasnych obrazov a na mnohych miestach ma neopakovatelne caro. Postrada vsak ten ozajstny dotyk s divakom, to "nieco" co vas skutocne celeho do filmu vtiahne (tak ako to v mojom pripade dokazal podobny - fantasticky Klan lietajucich dyk) . Aby som vsak nikoho nezmiatol. Je to urcite slusny film, dobre som sa bavil (hlavne koli chariznatickemu Woo-sung Jungovi) a zaverecna bojova scena bola ozajstna chutovka. Mohol byt vsak este lepsi. Avsak kvalitnych fantasy nikdy nieje dost a toto je jednoznacne jedno z nich. (8.1/10) ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama