Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rodině Kasuga mají všechny ratolesti nějakou tu paranormální schopnost, telepatii, telekinezi či teleportaci Ve snaze utajit tento choulostivý fakt, otec každou chvíli rozhodne o přestěhování do jiného města. A v tom posledním se zalíbí jeho synovi Kyosukemu, který se proto snaží každému ESP incidentu zabránit. Nelíbí se mu však město, ale jeho spolužačka Madoka Ayukawa. Madoka není žádná křehká dívenka - studium ji mnoho nezajímá a když na to přijde, dokáže se i pěkně poprat. Kyosuke se jí líbí, jenže do něj se zamiluje i její nejlepší kamarádka Hikaru Hiyama. Co víc, ačkoliv jí Kyosuke jedenkrát nevyzná lásku, začne s ním chodit. Kyosuke však nechce naivní Hikaru zranit, zdráhá se jí říct pravdu a tak je k němu Madoka leckdy pořádně chladná. Ani ona však nechce Hikaru ublížit.

Komediální seriál ze studentského prostředí o lásce a jedné ztřeštěné rodině a dvou střelených kamarádkách. (Subjektiv)

(více)

Recenze (4)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Když řeknu, že je to vlastně anime verze americké komedie Fast Times at Ridgemont High, tak nebudu daleko od pravdy. Koneckonců je zde i místní verze Phoebe Catesové. Na první pohled je to taková kreslená telenovela, ale přece jen o něco lepší (a o hodně kratší). Vše samozřejmě vylepšují vtipné a někdy až moc choulostivé situace, do kterých se hlavní hrdina dostává. A bodejť by ne, když je jeho rodina cáklá, za kamarády má dva prasáky, a kdykoliv má šanci konečně zabodovat, přilepí se na něj Hikaru. Vše ještě zhoršuje jeho nerozhodnost (on překonává i mě, a to je sakra co říct :D), a jeho telekinetické schopnosti až na výjimky taky přilívají olej do ohně. Další pozitivní stránkou jsou hezká děvčata - zejména ona Madoka, bez debat extra třída na úrovni kočand typu April O'Neilové, nemluvě o tom že by v zápase dala zabrat i Cynthii Rothrockové. Tím větší škoda, že seriálu hodně ubírá až příliš velká schizofrennost. Ne snad, že by tohle nebyl častý jev většiny animovaných seriálů (př. 2. série Kačeřích příběhů), ale aby v jednu chvíli byl vážný příběh jako s tou holkou co má před operací, a vzápětí blázinec na úrovni Cáklých ufonů (narozeninové cestování časem), už je trochu moc. A opět jako obvykle jde o dílko, které by se mimo Japonsko nemělo pouštět nikomu pod 15 let. Nejsem žádný puritán, a rozhodně tu nejde o žádné Prcičky, ale i tak si říkám, jestli jsou ti Japonci opravdu tak praštění, že masově šmírujou holky a čórujou jim spodní prádlo, zakoukávají se už na prvním stupni, a už ve třinácti touží mít sex (ano, moje pudy už v tom věku taky fungovaly, ale dobře jsem věděl, že na to mám času dost). Co mě na druhou stranu potěšilo, je, že seriál netrvá horu let, a nakonec to opravdu někam dojde - Cáklí ufoni, Dragon Ball, Ranma, Pokémoni, aj. se mají od tohohle dílka co učit. I když pár dílů navíc, pokud by nebyly až moc velká fantasmagorie, by nebylo na škodu. Celkově bych to viděl někde mezi 3 a 4 hvězdičkama, ale spíš se přikláním k těm třem. ()

VashCZ

všechny recenze uživatele

Viděny dva díly, další dva jsem proskipoval. O školních láskách. Na pozadí jsou telekinetické schopnosti a různé až dětsky vtipné situace, které hlavní příběh doplňují. Pokud by mi bylo 15, asi bych dával 5 hvězd. Po technické stránce dobré zpracování, dramaturgicky ještě lepší. 90% anime co jsem viděl mělo horší koncepci a střih. V podstatě není na co bych si mohl ztěžovat... a já mám připomínek vždy hodně musím se brzdit, abych nezazdil dobrý film :-D. Ač je hlavní postavou chlapec, myslím že to není až tak dominantní a dívky na seriálu budou viset. Až budete chtít vzpomínat na školní lasky, je tu Orange road. Dávám 4 šedé hvězdy. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kyosuke mě svou neschopností se pro cokoliv rozhodnout nekonečně štval. Zase jednou seriál, kde mě vůbec nezaujaly vztahy hlavních postav. Buď v nich není žádný vývoj nebo je v nich předvídatelná oscilace mezi stavem v pohodě a stavem naštvaná. A humor, který by to mohl zachránit, to v mých očích spíše ještě o malinký kousek potápí. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama