foto

Tereza Srbová

  • nar. 23.6.1984 (34 let)
    Praha, Československo

Biografie

Herečka Tereza Srbová, narozená 23.6.1984 v Praze, žijící v Londýně je v současné době nejobsazovanější českou herečkou v zahraničí. Svou hereckou kariéru odstartovala rovnou v britských a amerických filmech. Její filmový debut přišel v podobě role ve filmu Davida Cronenberga Východní přísliby. Poté získala (hned na svém druhém castingu) roli hraběnky von Lama v koprodukčním historickém dramatu Eichmann, který se odehrává během druhé světové války.

Tereza Srbová se před svou hereckou kariérou během studií na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy věnovala modelingu na nejvyšší úrovni, jako modelka pracovala především v Paříži a nafotila kampaně pro mnoho kosmetických a módních značek. Mezi nejprestižnější práce určitě patří kampaň pro značku Christian Dior, Clarins nebo Astor.

S nástupem herecké kariéry bývalá úspěšná modelka téměř ukončila aktivity na poli modelingu. Tereza občas zavítá pracovně i do České republiky. Naposledy si tak zahrála v klipu svých kamarádů, kapely Umakart, ve které vystupují například Jaromír Švejdík nebo Jan P. Muchow. V minulosti se také objevila po boku Kryštofa Hádka v klipu kapely Wohnout. Terezu lze nyní vidět v roli agentky Niny Pirogové v americkém HBO seriálu Strike Back 4.

Jirka "Georgeus" Lindner

Herecká filmografie

Filmy

2018 Meanders
Red Joan
2012 The Inside
2011 360
2010 Siren
2009 Góóól! III.
Songs for My Mother
2008 Inkoustové srdce
2007 Adolf Eichmann
Holky z naší školky
Východní přísliby

TV seriály

2016 Houdini and Doyle (TV seriál)
Spring-Heel'd Jack (E04)
2015 Protiúder (TV seriál)
Epizoda 8 (S05E08)
Epizoda 7 (S05E07)
Epizoda 6 (S05E06)
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
Protiúder (TV seriál)
Epizoda 10 (S04E10)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)

Dokumentární

2017 Prohlídka filmových studií: Warner Bros. Studios (TV seriál) - mod.
Úsek 48: Ze scénáře na plátno (E04) - mod.
Automobilový trezor (E03) - mod.
Archiv & Rekvizity (E02) - mod.
další epizody (4)

Režijní filmografie

Filmy

2018 Meanders

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Meanders

Host

TV pořady

2010 Show Jana Krause (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace