foto

Petr Florián

  • nar. 5.11.1982 (35 let)
    Znojmo, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval SZŠ a VZŠ ve Znojmě. 

V roce 2008 absolvoval na VOŠ herecké v Praze v ročníku Mileny Steinmasslové a Michala Pavlíka. Hostoval v Divadle F. X. Šaldy Liberec, divadlech Minaret, Formela nebo v Divadle na Vinohradech (Cyrano! Cyrano! Cyrano!). Šest let působil v černém divadle Animáto a je zakládajícím členem divadla Puls.

V roce 2012 získal stálé angažmá v divadle A. Dvořáka Příbram, kde mimo jiné ztvárnil  role Kubeše v muzikálu Balada pro banditu, obchodníka s uměním Vincenta v inscenaci Umění vraždy, nebo Filipa Lombarda v detektivce Agathy Christie - A pak už tam nezbyl ani jeden.

Na televizní obrazovce se objevuje v nejrůznějších českých seriálech jako např. Kriminálka Anděl II, Expozitura, Ordinace v Růžové zahradě 2, Ulice, Cesty domů nebo Vyprávěj.

V roce 2013 si zahrál jednoho z bratrů Orlovových v hraném dokumentu Ženy, které psaly historii (díl Kateřina Veliká). V tom samém roce se objevil ve filmu Petra Nikolaeva Cyril a Metoděj - Apoštolové slovanů, kde se zhostil role učně Sávy. 

Příležitostně se věnuje dabingu. Tři roky pracoval jako moderátor na ČRo Regina.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2014 Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!! (divadelní záznam)
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
2012 Aplaus (TV film)
2009 Ztráta (studentský film)
2007 Boží duha (TV film)
Edith Piaf
Paní z Izieu (TV film)

TV seriály

2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Sestřenka z Humpolce (S01E33)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Odkaz (E04)
Neznámé časy (E03)
Poselství (E02)
další epizody (4)
2012 Obchoďák (TV seriál)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Balkánská stopa (S02E11)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Expozitura (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Život na inzerát (S01E13)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace