foto

Paul Englishby

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Paul Englishby je skladatel filmové a divadelní hudby, dirigent a pianista. Narodil se v Prestonu v roce 1970 a už od mládí se věnoval hudbě. Začínal jako pianista v big bandech a jazzových uskupeních, ale mimo to také tvořil vlastní skladby. Vystudoval Royal Academy of Music. Založil také vlastní hudební těleso: Paul Englishby Big Band.

V roce 2009 získal cenu ASCAP (American Society of Composers, Authors and Publishers) za hudební doprovod k filmu VELKÝ DEN SLEČNY PETTIGREWOVÉ a o rok později získal cenu Ritzy Award za hudbu k filmu ŠKOLA ŽIVOTA. Kromě toho se věnuje i skládání hudby klasické, jazzové, skládá i pro divadlo (Royal Shakespeare Company).

Její "Madluska" Jedovatost I.

Skladatelská filmografie

Filmy

2016 Svědek obžaloby (TV film)
2015 Královská noc
2014 Salting the Battlefield (TV film)
Turks & Caicos (TV film)
2013 Father
The Great Train Robbery (TV film)
2011 Na straně osm (TV film)
2009 Angličan v New Yorku
Hamlet (TV film)
Škola života
2008 Velký den slečny Pettigrewové
2007 Magicians
2006 Svatby jako řemen
2002 Dalších deset minut

TV seriály

2017 Decline and Fall (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2016 Tři mušketýři (TV seriál)
We Are the Garrison (S03E10)
The Prize (S03E09)
Prisoners of War (S03E08)
další epizody (10)
2015 Tři mušketýři (TV seriál)
Soud a trest (S02E10)
Obvinění (S02E09)
Marnotratný otec (S02E08)
další epizody (10)
Luther (TV seriál)
Epizoda 2 (S04E02)
Epizoda 1 (S04E01)
2013 Luther (TV seriál)
Epizoda 4 (S03E04)
Epizoda 3 (S03E03)
Epizoda 2 (S03E02)
další epizody (4)
2012 Dobrej policajt (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Komplicové (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2011 Luther (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
další epizody (4)
2010 Luther (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
Vyděděnci (TV seriál)

Dokumentární

2007 Behind the Tricks: Making 'Magicians'
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace