foto

Trevor Goddard

  • nar. 14.10.1962
    Croydon, Anglie, Velká Británie
  • zem. 7.6.2003 (40 let)
    North Hollywood, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Trevor Goddard (nar. 14.10.1962 Croydon, Surrey, Anglie, Velká Británie - zem. 7.6.2003 North Hollywood, Kalifornie, USA) celým jménem Trevor Joseph Goddard (výška 1.85 m) byl boxerem a hercem. Jeho rodiče Eric a Clara se přestěhovali do Bromley v Kentu, kde vyrůstal. Trevor projevoval velký zájem o sport, hrál fotbal a kriket, ale jeho největší vášní byl box. Ve své váhové kategorii (light heavyweight) měl rekord z 60 zápasů prohrál pouze jeden. V mládí hrál v rockové kapele jako bubeník. Měl sestru Sarah.

Do Ameriky odjíždí v roce 1986. Trevor Goddard o sobě tvrdil, že je z Austrálie a často hrál své postavy s australským akcentem. Tuto jím rozšířenou nepravdu a skutečné datum narození uvedli na pravou míru rodiče až po jeho úmrtí.

Svojí hereckou karéru začal rolemi v televizních seriálech. Mezi seriály, ve kterých se objevil, patří například POBŘEŽNÍ HLÍDKA (3. série 22. epizoda Fatal Exchange), ODPADLÍK (1. série 9. epizoda The Talisman a 3. série 21. epizoda Split Decision), TO JE VRAŽDA, NAPSALA (12. série 20. epizoda Southern Double-Cross), BABYLON 5 (5. série 5. epizoda Learning Curve), AKTA X (6. série 3. epizoda Triangle) a JAG (v letech 1998-2001 hrál celkem ve 42 epizodách).

První filmová role přišla s filmem ŠVÉD (1994), kde hrál zápornou postavu (Keefer) a na druhé straně barikády stál v hlaní roli Dolph Lundgren. V dalším snímku založeném na populární herní sérii MORTAL KOMBAT - BOJ NA ŽIVOT A NA SMRT (1995) ztvárnil dalšího záporáka jménem Kano. Hrál obvykle vedlejší role v akčních filmech jako HORKÉ PRACHY (1995), NEVIDITELNÉ KOMANDO (1997), CHOBOTNICE (1998) a 60 SEKUND (2000).

Poslední Goddardova filmová role byla ve snímku PIRÁTI Z KARIBIKU: PROKLETÍ ČERNÉ PERLY (2003), ale to již neplatí, protože v roce 2010 vyšel po dlouhých letech dokončený snímek FLEXING WITH MONTY.

Trevor Goddard byl nalezen mrtev ve svém domě v Los Angeles v Kalifornii. Výsledky pitvy zjistily, že příčinou úmrtí byla otrava léky (náhodné předávkování), koroner rozhodl, že smrt byla náhodná. Mezi pozůstalými jsou jeho žena Ruthann (měli svatbu v roce 1991) a jejich dva synové.

Rominator

Herecká filmografie

Filmy

2010 Flexing with Monty
2003 Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly
2002 Hollywood Vampyr
Torture TV
2001 Dead Man's Run
Když Billie porazila Bobbyho (TV film)
2000 60 sekund
1999 Gut Feeling
1998 Chobotnice
Legie (TV film)
She's Too Tall
Some Girl
1997 Dead Tides
First Encounter
Neviditelné komando (TV film)
1996 Horké prachy
Kořist jaguára
Yesterday's Target (TV film)
1995 Break, The
Mortal Kombat
Polda na melouchu
1994 Švéd
1991 Inside Out

TV seriály

2003 JAG (TV seriál) - a.z.
Písečné přesypy (S09E02) - a.z.
2001 JAG (TV seriál)
Trosečník 2/2 (S07E01)
Trosečník 1/2 (S06E24)
Vzpoura (S06E23)
další epizody (10)
2000 18 kol spravedlnosti (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Rodinná tajemství (S06E09)
Princezna a námořník (S06E06)
Havárie (S06E04)
další epizody (14)
1999 JAG (TV seriál)
Duchové Vánoc dávno minulých (S05E11)
Mimořádná událost (S05E10)
Urážlivé výroky (S05E09)
další epizody (15)
1998 JAG (TV seriál)
Černá stíhačka (S04E10)
Lid versus MacKenzieová (S04E09)
Pan Rabb jede do Washingtonu (S04E08)
Babylon 5 (TV seriál)
Learning Curve (S05E05)
Akta X (TV seriál)
Trojúhelník (S06E03)
1995 Pan nikdo (TV seriál)
1992 Down the Shore (TV seriál)
Odpadlík (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)
Temná spravedlnost (TV seriál)
The Commish (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
1988 Empty Nest (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
1987 Četa v akci (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)

TV pořady

2001 Rendez-View (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace