foto

Rachel Skarsten

  • nar. 23.4.1985 (35 let)
    Toronto, Ontario, Kanada

Biografie

Herečka Rachel Skarsten se narodila 23. dubna 1985 v kanadském Torontu. Svého o šest let mladšího bratra Jonathana považuje za nejlepšího přítele. Její otec lékař zemřel na rakovinu slinivky, když jí bylo 9 let. Rodina žije v norském Bergenu, odkud otec pochází. Rachel studovala na Royal Academy of Dance balet a na prestižní Claude Watson School for the Arts vizuální umění a violoncello. Bakalářský titul získala v oboru anglická literatura a klasická historie na Queenes University, promovala v roce 2007. Aktivně se věnovala tanci dvanáct let, než musela kvůli zranění přesedlat na jiný sport. Stal se jím hokej, opět v něm excelovala a vyhrála šampionát s místním klubem v pozici brankářky.

K herectví se dostala poněkud kuriózně, když člen rodiny poslal její zpěv z pohřbu otce médiím. Okamžitě zaujala a objevila se v několika reklamách a drobných televizních rolích. Účinkování v seriálu LITTLE MEN (1998) jí přineslo nominaci na cenu Young Artist Award 2000. Již v 17 letech ji proslavila klíčová role Dinah Lance v televizním seriálu BIRDS OF PREY (2002) zásluhou producenta Briana Robbinse, jenž si ji pro roli vybral. Po skončení natáčení se přestěhovala do Los Angeles a věnovala se studiu. Po dokončení studia čtyři měsíce cestovala s přáteli po Evropě, poté se vrátila zpět do Los Angeles. Hrála v několika nezávislých projektech, dramatu DOSTIH PRO VIRGINII (2002), hororech FEAR OF THE DARK (2003) a JACK BROOKS: MONSTER SLAYER (2007). Často se objevuje v seriálech, např. FLASHPOINT (2008), DÍVKA ODJINUD (2010), TRANSPORTER (2012). V dramedii NAVŽDY SPOLU (2012) se mihla ve vedlejší roli Rose.

Rachel, zvaná Rachie, nadále aktivně sportuje, jezdí na koni, bruslí, lyžuje. Absolvovala kurz kvalifikovaného plavčíka, nejlépe se pohybuje ve vodě, nejraději v blízkosti oceánu v Santa Monice. Mimoto je výborná v hudbě, hraje na violoncello, klavír, a také zpívá. To vše podniká ve společnosti svých přátel. Díky svému původu má norský přízvuk, norsky se domluví na slušné úrovni. Snad jí look modelky se severskými rysy, jazykové schopnosti i kvalitní vzdělání přinesou dostatek zajímavých nabídek i v budoucnu.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2019 Timeless Love
2018 Acquainted
2017 Marry Me at Christmas (TV film)
Velká hra
2015 Padesát odstínů šedi
The Red Dress (TV film)
2014 Jako ve snu (TV film)
2012 Navždy spolu
Two Hands to Mouth
2011 Awakening (TV film)
Servitude
2010 Made... The Movie (TV film)
2007 Jack Brooks: Zrůdobijec
Prci, prci, prcičky: Spolek Beta
2005 Stupeň 7: Konec světa (TV film)
2003 Fear of the Dark
2002 Dostih pro Virginii
2001 Jewel (TV film)
2000 Andělé na pálce (TV film)
1999 Justice (TV film)

TV seriály

2020 Batwoman (TV seriál)
O, Mouse! (S01E20)
A Secret Kept from All the Rest (S01E19)
If You Believe in Me, I'll Believe in You (S01E18)
další epizody (11)
2019 Batwoman (TV seriál)
A Mad Tea-Party (S01E08)
Tell Me the Truth (S01E07)
I'll Be Judge, I'll Be Jury (S01E06)
další epizody (7)
2018 Imposters (TV seriál)
That's Enough. Off You Go. (S02E06)
Maybe/Definitely (S02E05)
Andiamo (S02E04)
další epizody (4)
2017 Wynonna Earp (TV seriál)
Steel Bars and Stone Walls (S02E01)
Království (TV seriál)
All It Cost Her... (S04E16)
Blood in the Water (S04E15)
A Bride. A Box. A Body. (S04E14)
další epizody (15)
2016 Království (TV seriál)
Sokyně (S03E18)
Cizinci (S03E17)
Skotské klany (S03E16)
další epizody (10)
2015 Království (TV seriál)
Na rozcestí (S03E06)
Za jakou cenu (S03E04)
Tajné zásnuby (S03E02)
další epizody (5)
Dívka odjinud (TV seriál)
Rise (S05E16)
Let Them Burn (S05E15)
Follow the Yellow Trick Road (S05E14)
další epizody (12)
2014 Dívka odjinud (TV seriál)
When God Opens a Window (S05E04)
Big in Japan (S05E03)
Like Hell: Part 2 (S05E02)
další epizody (8)
2013 Dívka odjinud (TV seriál)
Groundhog Fae (S04E08)
Let the Dark Times Roll (S04E05)
Turn to Stone (S04E04)
další epizody (14)
2012 Adresa: L.A. (TV seriál)
Don't Say Goodbye (S02E13)
Now or Never (S02E11)
Make It Right (S02E10)
Kráska a zvíře (TV seriál)
Bridesmaid Up! (S01E09)
Worth (S01E06)
Kurýr (TV seriál)
Generálova dcera (S01E03)
2011 Flashpoint (TV seriál)
Blue on Blue (S04E15)
A Day in the Life (S04E06)
Run, Jamie, Run (S04E03)
další epizody (4)
2009 The Listener (TV seriál)
2003 Pohřešovaní (TV seriál)
Basic Training (S01E14)
Birds of Prey (TV seriál)
Devil's Eyes (E13)
Feat of Clay (E12)
Reunion (E11)
další epizody (4)
2002 Birds of Prey (TV seriál)
Nature of the Beast (E09)
Lady Shiva (E08)
Split (E07)
další epizody (9)
2001 Screech Owls (TV seriál)
Tracker (TV seriál)
1999 Twice in a Lifetime (TV seriál)
1998 Little Men (TV seriál)
The Famous Jett Jackson (TV seriál)

Dokumentární

2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)