Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza búrka, ktorá môže ovplyvniť celý svet. Naviac je tu hrozba teroristov, ktorí sa vyhrážajú, že celá vec bude ešte horšia, ako sa zdá. Je možné, aby búrka zničila pyramídy v Gize, Effelovu vežu v Paríži alebo Sochu slobody v New Yorku? Tím troch ľudí sa pokúša nájsť centrum búrky a preskúmať okolnosti jej vzniku. Príroda sa zrejme pomiatla, alebo sa niekto pokúša simulovať globálnu poveternostnú katastrofu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Koment po prvej časti: Ono tieto twisterovité béčka sú všetky na jedno kopyto. Vykrádajú sa navzájom, likvidujú jednu milovanú ikonu za druhou, spoja dokopy dvoch bývalých a hrá v nich Tom Skerritt. Jediná zmena spočíva vo vedľajších rozšíreniach deja. A tu v nich tvorcovia zaradili na 7 stupeň. Dosiahli však jedine natiahnutie filmu na dva diely a nutnosť snímania bezhlavo pobehujúcich neštastníkov. Ešteže rýchly strih a roztrasená kamera dodá o 30% akčnosti. Čo na tom, keď sa aktuálna scéna odohráva počas kľudného rozhovoru. Pravdepodobne je kľudný pretože monotónna intonácia a rozvážne pohyby všetkých zúčastnených tomu len nahrávajú...a vlastne ups práve im okolo hlavy preletel karavan. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když si to srovnám s jinými (rádoby) katastrofickými filmy kategorie B-C, musím chtě nechtě dát alespoň dvě hvězdy. Proč? Zas tak hrozné to totiž není... Děj zkousnu, efekty a herce podezřele také (Randy Quaid je prostě sympaťák), ale za tu klepající se kameru, která docílí nanejvýš toho, že vás rozbolí hlava, bych vážně zabíjela. ()

Reklama

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Nedávno pozreté po rokoch. Priame pokračovanie prvého filmu, ktoré sa režisér snažil natiahnuť ešte viac ale hlavne pridať viac bordelu počas katastrofy. Očividne sa riadia pravidlom. Spravím pokračovanie tak to musí byť mega bordel. Ono to nie je len bordel vo filme ale aj bordel na obraze ak už príde akcia tak pomaly človek nevie čo sa deje. Čo sa týka príbehu je to logické pokračovanie ale prečo tam pridaly jeden príbeh, ktorý mi žral nervy? ( Náboženských fanatikov ). Ono by to bolo celkom fajn ale zo stopáže 2x96 min ťa náboženská časť je asi 50% času. Pekne mi to pokazilo film. Celkové hodnotenie za mňa je 45%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sice to nevypadá, ale 'Stupen 7: Konec světa’ volně navazuje na taktéž dvojdílný počin v celovečerní stopáži 'Stupeň 6: Dny totální zkázy’ z roku 2004. První minuty prvního dílu na nic nečekají a hned nám servírují povětrnostní hrozbu v několika hlavních velkoměstech. A aby nezůstalo jen u toho a příběh měl větší grády, je do dějství přidán únos. Co se týče technické stránky vizuálních efektů a výpravy jako takové, je to televizní, takže nic významného nelze očekávat. CGI je výtvarně jednoduché, ale zato průzračně barevné. Scénář oproti předchozí minisérii už vyznívá v dramatičnosti a vůbec dějového vývoje o něco bohatěji. Přesto se to hlavně ve druhém díle tradičně nevyhnulo nucenému prodlužování k dosažení patřičné stopáže. Celkově necelé tři hodiny v takřka nonstop akci plného ničivé působnosti extrémního počasí přináší i kritiku politického ujednání v takových situacích. Zajímavostí je, že představitel v podstatě záporné postavy Kenneth Welsh odmítající uznat problémy životního prostředí, si podobnou postavu zahrál už ve snímku 'Den poté’ z roku 2004. Víme, že Amerika odmítala podepsat Kjótský protokol, kde je to tu v určitém měřítku připomenuto a toto dvojdílné filmové dílo jen předvídá, co by se mohlo v budoucnu stát. Není samozřejmě od věci, že mnohé scény jsou po vědecké stránce až příliš přehnané, takže z vědeckého pohledu se na to raději nedívat. Ve svém jádru tedy prorocký počin ve svižném tempu a dané dramatičnosti, avšak přece jen daleko více v zájmu tzv. popkornové zábavy. Jen během sledování skutečně zapomenout na realizmus vědy, jinak je filmový zážitek naprosto v čudu. ()

Rochester odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tak nenasmála jako u této "stupidní parodie" (nic jiného to být nemohlo)....na katastrofické filmy. Druhý největší vynález lidstva po objevu kola - byla asi amecká CHEWING GUM, když zprovozní zkratovanou elektrotechniku super letadla. V dešti létajících trosek, jezdí hrdinové v autech s vysokým leskem laku a nikde ani škrábaneček. Ale jedno v tomto škváru tvůrcům chybí - záchrana pejska, nebo kočičky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve městech Winnipeg a Selkirk v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama