foto

Warren Brown

  • nar. 11.5.1978 (41 let)
    Warrington, Cheshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Celým jménem Warren Martin Brown je britský televizní a filmový herec. Vystudoval Salfordskou univerzitu. Od mládí se věnoval thajskému boxu, ve kterém exceloval, a dokonce se stal 2x mistrem světa. Po 10 letech profesionálního trénování, vyučování a soutěžení s boxem skončil a odstartoval svou hereckou kariéru.

V Manchesteru navštěvoval hodiny herectví a tam si ho všiml režisér, který ho obsadil do několika epizod úspěšného britského seriálu Shameless. V té době mu bylo 27 let a postupně se pak začal objevovat v dalších televizních seriálech. Několikrát byl nominován na různé ceny a v roce 2006 dokonce i na British Soap Awards, a to hned ve 3 kategoriích.

Postupem času přešel od epizodních rolí k hlavním rolím. V roce 2009 se objevil po boku Jamese Nesbitta a Stephena Grahama, ve třídílné minisérii z produkce BBC Occupation. O rok později pak asistuje Davidu Tennantovi v minisérii Svobodný otec, a také dostává velkou roli v úspěšném seriálu LutherIdrisem Elbou v hlavní roli. V roce 2012 měl menší roličku ve filmu Temný rytíř povstal a zároveň ztvárnil hlavní role v dalších minisériích Dobrej policajt a Komplicové. Dá se říci, že většina rolí, ve kterých se Warren objevil, jsou z produkce BBC.

Další hlavní role přišla v roce 2015 v seriálu X Company, opět z období 2. světové války. Zahrál si také v několika dalších úspěšných seriálech, a to Prolhaní Ioanem Gruffudem v hlavní roli a dále pak ve znovu obnoveném akčním seriálu z prostředí speciální, protiteroristické jednotky Protiúder, kde převzal štafetu po předchozím týmu společně s Danielem MacPhersonem.

V roce 2016 debutoval na divadelních prknech, jako Kent, ve hře „Reason To Be Happy“, společně se skvělým Tomem Burkem, a to v Hampsteadském divadle v Londýně.

Warrena také můžeme vidět v hudebním videoklipu I Remember od skupiny deadmau5. Warren měří 175 cm, má sestru a tvrdí o sobě, že je workoholik, protože neustále přemýšlí o práci.

Pavla "Kikina33" Kinkorová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Blood, Sweat and Terrors
Genesis
2017 Cargo
2015 Kapitán Webb
Kicking Off
2013 Slečna Marplová: Karibské tajemství (TV film)
2012 Borrowed Time
Byzantium
Tam nahoře
Temný rytíř povstal

TV seriály

2019 Protiúder (TV seriál)
Epizoda 10 (S07E10)
Epizoda 9 (S07E09)
Epizoda 8 (S07E08)
další epizody (10)
2018 Protiúder (TV seriál)
Epizoda 10 (S06E10)
2017 Prolhaní (TV seriál)
The Marshes (S01E06)
Check Mate (S01E05)
Catherine (S01E04)
další epizody (6)
X-company (TV seriál)
Remembrance (S03E10)
Friendly Fire (S03E09)
Naqam (S03E08)
další epizody (10)
Protiúder (TV seriál)
Epizoda 9 (S06E09)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 7 (S06E07)
další epizody (9)
2016 X-company (TV seriál)
August 19th (S02E10)
Butcher and Bolt (S02E09)
Fatherland (S02E08)
další epizody (10)
2015 X-company (TV seriál)
Into the Fire (S01E08)
Quislings (S01E07)
In Enemy Hands (S01E06)
další epizody (8)
Playhouse uvádí (TV seriál)
Outsider (S03E09)
Luther (TV seriál)
Epizoda 1 (S04E01)
2013 By Any Means (TV seriál)
Luther (TV seriál)
Epizoda 4 (S03E04)
Epizoda 3 (S03E03)
Epizoda 2 (S03E02)
další epizody (4)
2012 Dobrej policajt (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Homefront (TV seriál)
Komplicové (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2011 Luther (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
další epizody (4)
2010 Accused (TV seriál)
Alison's Story (S01E06)
Luther (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
Svobodný otec (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2009 Jak běží život (TV seriál)
Occupation (TV seriál)
Criminal Justice (TV seriál)
Episode 4 (S02E04)
Episode 3 (S02E03)
Episode 2 (S02E02)
2008 Dead Set (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
další epizody (5)
Spooks: Code 9 (TV seriál)
2007 Smrtící mobil (TV seriál)
2006 Grownups (TV seriál)
2005 Jane Hall (TV seriál)
Shameless (TV seriál)
Welcome to the Family (S02E06)
2004 Shameless (TV seriál)
We're Getting Married (S01E03)
Slečna Marplová (TV seriál)
2003 Coming Up (TV seriál)
2001 Two Pints of Lager and a Packet of Crisps (TV seriál)
1995 Hollyoaks (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace