foto

Andrea Parker

  • nar. 8.3.1970 (47 let)
    Southern California, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Andrea Nicole Parker se narodila v kalifornském Monterey County. Když jí bylo šest let, začala se věnovat baletu. Trénovala s dětskými a mládežnickými programy po celé zemi a v 15 letech odešla z domova, aby se připojila k profesionální taneční skupině San Francisco Ballet. Po třech letech s baletem skončila a začala studovat herectví a přivydělávala si jako barmanka.

Krátce poté získala svou první mluvenou roli v seriálu SEINFELD. K jejím prvním hereckým příležitostem ve filmu patří účinkování v muzikálové sci-fi komedii POZEMŠŤANKY JSOU LEHCE K MÁNÍ z roku 1988. Na počátku 90. let – v roce 1992 – se objevila v parodii NĚKDO TO RÁD STUDENÉ, která ale diváky nebyla příliš dobře přijata. Již o rok později získala další roli v thrilleru BODY SHOT o fotografovi obviněném z vraždy zpěvačky. V roce 1994 se Andrea dočkala své první hlavní role v romantickém dramatu POLIBKY A OBJETÍ. Zajímavostí je, že v jedné z prvních scén romantické komedie PRETTY WOMAN propůjčila své nohy Julii Robertsové. Andrea si zahrála například také Lindu Farrellovou zamilovanou do doktora Douga Rosse v seriálu POHOTOVOST nebo seržantku Caitlin Pikeovou v seriálu JAG. Nejznámější je ale asi její role Catherine Ellen Parkerové v seriálu CHAMELEON. Za roli v CHAMELEONOVI získala v roce 1999 nominaci na Golen Satellite Award. Jejím zatím posledním hereckým počinem byla role Lydie Westonové v komediálním sitcomu LESS THAN PERFECT. Od té doby však Andrea jinou filmovou nabídku nedostala a ve filmové branži již o ní není moc slyšet.

Andrea Parkerová je známá také tím, že se angažuje v množství charitativních projektů. Svůj volný čas Andrea nejraději tráví s rodinou a příteli, případně jízdou na koni a motokárách.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2007 Deeply Irresponsible
2001 Chameleon a strašidelný ostrov (TV film)
Chameleon: Souboj vyvolených (TV film)
2000 Delicate Instruments
1996 87. revír: Sníh (TV film)
1995 JAG (TV film)
1994 Brush with Death
Polibky a objetí (TV film)
Snímek na tělo
1993 Někdo to rád studené
Zločiny z vášně: Oběť lásky (TV film)
1988 Pozemšťanky jsou lehce k mání
Rented Lips

TV seriály

2017 Prolhané krásky (TV seriál)
Til DeAth Do Us PArt (S07E20)
Farewell, My Lovely (S07E19)
Choose or Lose (S07E18)
další epizody (9)
2016 Prolhané krásky (TV seriál)
The DArkest Knight (S07E10)
The Wrath of Kahn (S07E09)
Exes and OMGs (S07E08)
další epizody (12)
2015 Prolhané krásky (TV seriál)
Game Over, Charles (S06E10)
Don't Look Now (S06E04)
Welcome to the Dollhouse (S05E25)
2014 Jennifer Falls (TV seriál)
Prolhané krásky (TV seriál)
Whirly Girly (S05E02)
2013 Devious Maids (TV seriál)
2011 Kravaťáci (TV seriál)
Fiktivní společnost (S01E10)
Prolhané krásky (TV seriál)
Never Letting Go (S02E06)
2008 Mentalista (TV seriál)
2006 Help Me Help You (TV seriál)
2005 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Šéfkuchař nadivoko (TV seriál)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
Less Than Perfect (TV seriál)
1996 Chameleon (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
1987 Ženatý se závazky (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace