foto

Andrea Parker

  • nar. 8.3.1970 (48 let)
    Southern California, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Andrea Nicole Parker se narodila v kalifornském Monterey County. Když jí bylo šest let, začala se věnovat baletu. Trénovala s dětskými a mládežnickými programy po celé zemi a v 15 letech odešla z domova, aby se připojila k profesionální taneční skupině San Francisco Ballet. Po třech letech s baletem skončila a začala studovat herectví a přivydělávala si jako barmanka.

Krátce poté získala svou první mluvenou roli v seriálu SEINFELD. K jejím prvním hereckým příležitostem ve filmu patří účinkování v muzikálové sci-fi komedii POZEMŠŤANKY JSOU LEHCE K MÁNÍ z roku 1988. Na počátku 90. let – v roce 1992 – se objevila v parodii NĚKDO TO RÁD STUDENÉ, která ale diváky nebyla příliš dobře přijata. Již o rok později získala další roli v thrilleru BODY SHOT o fotografovi obviněném z vraždy zpěvačky. V roce 1994 se Andrea dočkala své první hlavní role v romantickém dramatu POLIBKY A OBJETÍ. Zajímavostí je, že v jedné z prvních scén romantické komedie PRETTY WOMAN propůjčila své nohy Julii Robertsové. Andrea si zahrála například také Lindu Farrellovou zamilovanou do doktora Douga Rosse v seriálu POHOTOVOST nebo seržantku Caitlin Pikeovou v seriálu JAG. Nejznámější je ale asi její role Catherine Ellen Parkerové v seriálu CHAMELEON. Za roli v CHAMELEONOVI získala v roce 1999 nominaci na Golen Satellite Award. Jejím zatím posledním hereckým počinem byla role Lydie Westonové v komediálním sitcomu LESS THAN PERFECT. Od té doby však Andrea jinou filmovou nabídku nedostala a ve filmové branži již o ní není moc slyšet.

Andrea Parkerová je známá také tím, že se angažuje v množství charitativních projektů. Svůj volný čas Andrea nejraději tráví s rodinou a příteli, případně jízdou na koni a motokárách.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2007 Deeply Irresponsible
2001 Chameleon a strašidelný ostrov (TV film)
Chameleon: Souboj vyvolených (TV film)
2000 Delicate Instruments
1996 87. revír: Sníh (TV film)
1994 Brush with Death
Polibky a objetí (TV film)
Snímek na tělo
1993 Někdo to rád studené
Zločiny z vášně: Oběť lásky (TV film)
1988 Pozemšťanky jsou lehce k mání
Rented Lips

TV seriály

2017 Prolhané krásky (TV seriál)
Til DeAth Do Us PArt (S07E20)
Farewell, My Lovely (S07E19)
Driving Miss Crazy (S07E17)
další epizody (4)
2016 Prolhané krásky (TV seriál)
The DArkest Knight (S07E10)
Original G'A'ngsters (S07E07)
Wanted: Dead or Alive (S07E06)
další epizody (9)
2015 Red Band Society (TV seriál)
Waiting for Superman (E13)
We'll Always Have Paris (E12)
Prolhané krásky (TV seriál) - herec, a.z.
Game Over, Charles (S06E10)
Last Dance (S06E09) - a.z.
FrAmed (S06E08) - a.z.
další epizody (8)
2014 Jennifer Falls (TV seriál)
Red Band Society (TV seriál)
Ergo Ego (E06)
Sole Searching (E02)
Prolhané krásky (TV seriál) - herec, a.z.
How the 'A' Stole Christmas (S05E13)
Běž, Ali, Běž (S05E06) - a.z.
Whirly Girly (S05E02)
další epizody (10)
2013 Devious Maids (TV seriál)
Prolhané krásky (TV seriál)
Zrcadlo má tři tváře (S04E10)
Otočení boty (S04E02)
A je N-a-ž-i-v-u (S04E01)
2012 Zoufalé manželky (TV seriál)
Co řeknou lidi (S08E21)
Jak chutná bezmoc (S08E20)
Chyba v plánu (S08E19)
další epizody (6)
2011 Kravaťáci (TV seriál)
Fiktivní společnost (S01E10)
Prolhané krásky (TV seriál)
Nevzdávej se (S02E06)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Síť se stahuje (S08E09)
Balada o nedůvěře (S08E08)
Vše pod kontrolou (S08E07)
další epizody (5)
2009 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Karma guru (S04E18)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Boj o letadlo (S08E04)
2008 Mentalista (TV seriál)
2006 Help Me Help You (TV seriál)
2005 Šéfkuchař nadivoko (TV seriál)
2003 JAG (TV seriál) - a.z.
Písečné přesypy (S09E02) - a.z.
2002 Less Than Perfect (TV seriál)
2001 JAG (TV seriál) - herec, a.z.
Čára života (S06E22) - a.z.
Choulostivá situace (S06E10)
2000 Chameleon (TV seriál)
Projekt Mirage 2/2 (S04E20)
Projekt Mirage 1/2 (S04E19)
Kukuřičný panáček (S04E18)
další epizody (13)
1999 Chameleon (TV seriál)
Dítě divočiny (S04E07)
Extrém (S04E06)
Na cestě (S04E05)
další epizody (22)
1998 Chameleon (TV seriál)
Domov (S03E07)
V podmínce (S03E06)
Zrada (S03E05)
další epizody (23)
1997 Chameleon (TV seriál)
Špinavý obchod (S02E06)
Někdo se dívá (S02E05)
Odhalení (S02E04)
další epizody (20)
1996 Chameleon (TV seriál)
Ani myš (S01E08)
Řádí tu vir (S01E07)
Sloužit a chránit (S01E06)
další epizody (8)
JAG (TV seriál)
Ares (S01E20)
1995 JAG (TV seriál)
Útěk (S01E07)
Pilot (S01E01)
Pohotovost (TV seriál)
Peklo a velká voda (S02E07)
Jaký život (S02E04)
Mateřství (S01E24)
další epizody (5)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Dar (S01E11)
Bouře (S01E10)
Přísně tajné (S01E09)
další epizody (5)
1989 Ženatý se závazky (TV seriál)
Ženatý... s královnou (2. část) (S03E18)
Ženatý... s královnou (1. část) (S03E17)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace