foto

Tomáš Svoboda

  • nar. 1972

Biografie

Tomáš Svoboda (1972) je dramatik a režisér divadla i filmu. Vyučil se dřevomodelářem, vystudoval též divadelní režii. Vystřídal řadu profesí, než jako režisér zakotvil v chebském Divadle Nítě, které také umělecky vedl, stejně jako později i pražské Rokoko a Městské divadlo v Kladně. V poslední době se věnuje hlavně autorskému divadlu, z jeho her uveďme Srnky či politický kabaret Blonďatá bestie. Ve filmu debutuje celovečerní komedií Hodinový manžel (2014).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2021 Indián
2018 Dvě nevěsty a jedna svatba
2016 Jak se zbavit nevěsty
Manžel na hodinu
2014 Hodinový manžel

TV seriály

2018 Vesničan (TV seriál)
Pátek třináctého (E09)
Trefa (E08)
Studna (E07)
další epizody (9)

Divadelní záznam

2013 Blonďatá bestie v blázinci (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dvě nevěsty a jedna svatba
2016 Jak se zbavit nevěsty

TV seriály

2018 Vesničan (TV seriál)
Pátek třináctého (E09)
Dílna (E03)

Host

TV pořady

2013 Artefakta (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)