foto

Tomáš Svoboda

  • nar. 1972
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tomáš Svoboda (1972) je dramatik a režisér divadla i filmu. Vyučil se dřevomodelářem, vystudoval též divadelní režii. Vystřídal řadu profesí, než jako režisér zakotvil v chebském Divadle Nítě, které také umělecky vedl, stejně jako později i pražské Rokoko a Městské divadlo v Kladně. V poslední době se věnuje hlavně autorskému divadlu, z jeho her uveďme Srnky či politický kabaret Blonďatá bestie. Ve filmu debutuje celovečerní komedií Hodinový manžel (2014).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2018 Dvě nevěsty a jedna svatba
2016 Jak se zbavit nevěsty
Manžel na hodinu
2014 Hodinový manžel
2013 Blonďatá bestie v blázinci (divadelní záznam)

TV seriály

2018 Vesničan (TV seriál)
Pátek třináctého (E09)
Trefa (E08)
Studna (E07)
další epizody (9)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dvě nevěsty a jedna svatba
2016 Jak se zbavit nevěsty

TV seriály

2018 Vesničan (TV seriál)
Dílna (E03)

TV pořady

2013 Artefakta (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace