foto

Tomáš Svoboda

  • nar. 1972
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tomáš Svoboda (1972) je dramatik a režisér divadla i filmu. Vyučil se dřevomodelářem, vystudoval též divadelní režii. Vystřídal řadu profesí, než jako režisér zakotvil v chebském Divadle Nítě, které také umělecky vedl, stejně jako později i pražské Rokoko a Městské divadlo v Kladně. V poslední době se věnuje hlavně autorskému divadlu, z jeho her uveďme Srnky či politický kabaret Blonďatá bestie. Ve filmu debutuje celovečerní komedií Hodinový manžel (2014).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2018 Dvě nevěsty a jedna svatba
2016 Jak se zbavit nevěsty
Manžel na hodinu
2014 Hodinový manžel
2013 Blonďatá bestie v blázinci (divadelní záznam)

TV seriály

2018 Vesničan (TV seriál)
Pátek třináctého (E09)
Trefa (E08)
Studna (E07)
další epizody (9)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dvě nevěsty a jedna svatba
2016 Jak se zbavit nevěsty

TV seriály

2018 Vesničan (TV seriál)
Pátek třináctého (E09)
Dílna (E03)

TV pořady

2013 Artefakta (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace