Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 17. stolení vypukla v Anglii revoluce, která se rozrostla v občanskou válku. Po porážce královských vojsk byl popraven král Karel I. a moci se ujal parlament v čele s Oliverem Cromwellem. Během těchto bouřlivých roků se odehrává příběh Angelicy Fanshaw. Královské gardy ji připravily o manžela a nyní bude muset bojovat sama za sebe.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Bez aspoň základnýchh znalostí historických faktov sa budete utápať v množstve politických bojov, ktoré sa na rozdil od dneška neriešili samopalom a výbušninami ale mečom. nestotožnil som sa so žiadnou z postáv natoľko aby som jej držal palce. Pre milovníkov historických filmov však možno doporučiť. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Filmy o anglické revoluci jsou všechny tak strašně ponuré, depresivní (tedy s vyjímkou Času smyslnosti, "The Restoration", který je datován ale až do období restaurace Stuartovců) a hlavně - nudné. Obdobně, jako jsem to cítil u Zabít krále, "To Kill a King", nebyla ani Ďáblova pouta ničím příliš zajímavá, až na to, že hlavní postava mi připomínala jednu mou kamarádku :) Že by se konala zajímavá režie, střihy, kamera - ne. Zajímaví herci? Michael Fassbender (můj oblíbenec:) a rozhodně také Harry Lloyd. známý teď díky postavě Viseryse Targaryena v seriálu Hra o Trůny, "Game of Thrones", který se - bohužel - objevil ve filmu jen chviličku jako králův synovec. Děj podivný, scénář zmatený, nepřehledný. Spousta slov o svobodě, spravedlnosti a rovnosti, všichni píšou o lásce, ale nezanechalo to ve mně zhola nic - POZOR, SPOILER! - tedy kromě toho, že zde zabili plukovníka Thomase Rainsborougha 2 vojáci na Cromwellův rozkaz a ne 4 royalisti, jak tomu (s největší pravděpodobností) bylo ve skutečnosti. Ale to už je spíš detail ;) Takže pokud nemáte rádi Fassbendera, odečtěte si z mého hodnocení jednu hvězdičku, případně 15%. Dávám 55%. P.S. To zjevování ďábla už horším způsobem snad znázornit nemohli. ()

Reklama

Wotan 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tuto čtyřdílnou sérii těšil jelikož tu hraje Dominic West a Johm Simm - oba z mých oblíbených seriálů. Příběh se odehrává v období anglické občanské války z pohledu sedmnáctileté dívky - fiktivní charakter Angelica Fanshaw. Tahle holčina má ovšem zvláštní dar přivodit každému, kdo se do ní zamiluje, neblahý osud. A tak se nám naskýtá pohled nejprve ze strany roajalistů, dokud osud nerozhodne jinak. Poté se seznámíme s plukovníkem parlamentaristů Thomasem Rainsborough a během celého děje nás provází žoldák Edward Sexby, kterého hraje John Simm. Cromwell dostává víc prostoru až v druhé polovině. Děj se omezuje na stručný nástin doby a moc detailů v něj nenajdete, ale i tak se jedná o docela zdařilou minisérii. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Už mi začíná bejt na blití z toho, že i film o tak zásadním momentu, jakým byla poprava krále a následná vláda Lorda protektora, musí být idiotsky zaobalen v pofidérní romantickou baladu, a příběh, kde ženský element hrál asi tak zásadní roli, jako v klipech Pet shop boys, byl celý nadepsán i odvyprávěň onou ďáblovou děvkou. Prosím pěkně, až budu chtít vidět dokument o horečce omladnic, či skupinové porno, pak se budu nervózně tázat po hereckém obsazení něžného pohlaví, ne ale v historických dramatech o politice, stínání hlav apod. Příběh nesoucí podobnost například s francouzskou revolucí, kdy revolucionáři posléze samotní zabředli v opium moci jimi svržených, a končili rukou stejného mistra popravčího, se měl vydávat právě po této ústřední linii vývoje postav, jako tomu bylo u Dantona. Téma v britském příspěvku historii bylo dost silné na to, aby ho zhyzdili červenou knihovnou a vejšplechty o lásce. Obětmi feministicky laděného autora námětu se opět stala dvojice Fassbender, West, podobně jako v Centurionovi. Zde alespoň hlavní hrdinka nemáchala kyjem, ba ani mečem, jen si jednou vystřelila z pistole. O to víc ale škodila jen svou přítomností a roli vypravěčky. Opět u mě West přejel Fassbendera a všechny ostatní, ten chlap má ksicht a charizma vyjimečné rázovitosti. 60% ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se vážně lekla, že to bude zase další z těch historických filmů, kde běhají hihňající se slečny po chodbách zámku, jedna z nich se vdává, ale ze zdánlivě ideálního sňatku se nakonec stane vězení a utrpení pro její svobodnou duši... Ano, NESNÁŠÍM tyhle filmy. Ale i když toto začíná velice podobně, nakonec je z toho docela zajímavý, i když mírně levičácky založený film, sice s otravnou hlavní představitelkou, ale se zajímavým historickým dějem. Z obsazení mi přišla hodně dobrá Maxine Peake, Fassbender, docela i West ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Terva)
  • Snímek měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu, kde získal Stříbrného Huga za nejlepší miniseriál roku. (Terva)

Reklama

Reklama