Reklama

Reklama

Sestřička Jackie

(seriál)
  • USA Nurse Jackie (více)
Trailer 7
USA, (2009–2015), 36 h 50 min (Minutáž: 24–30 min)

Hrají:

Edie Falco, Merritt Wever, Paul Schulze, Stephen Wallem, Dominic Fumusa, Ruby Jerins, Anna Deavere Smith, Peter Facinelli, Mackenzie Aladjem, Eve Best (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(80)

Jackie Paytonová pracuje jako sestřička na pohotovosti. Denně se potýká s problémy pacientů. Není to vůbec jednoduché v tom věčném zmatku, mezi bolestí a strachem, netrpělivostí, okamžiky zoufalství i bezohledností nemocných, aby zůstala vždy tolerantní, přívětivá, profesionálně na úrovni. A doma na Jackie čekají dvě malé dcerky a manžel Kevin. V práci vedle ní stojí kolegové jako doktor Coop s Tourettovým syndromem, lékárník Eddie či kamarádka dr. Eleanor O'Harová. Tomu všemu v nemocnici šéfuje poněkud protivná a přísná primářka Gloria Akalitusová. Vítejte v světě Jackie. (Česká televize)

(více)

Videa (99)

Trailer 7

Recenze (29)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalší dramedy prírastok do stajne Showtime, kde očividne vedia, čo chcú diváci vidieť a aj do relatívne všedného námetu dokážu scenáristi narvať nejaký ten doteraz nevidený a viac alebo menej kontroverzný nápad. Výsledok je aspoň u mňa vždy totálny úspech a logo Showtime na obrazovke je pre mňa zárukou tej najkvalitnejšej televíznej produkcie. Tentokrát natrháva prdel väčšine nemocničným seriálom na Vicodine závislá sestrička Jackie, ktorá vám obecne zažitú predstavu o roztomilých vysmiatych sestričkách rozpráši v priebehu jednej epizódy. Všetky postavy napriek svojej určitej uletenosti pôsobia skutočne živým dojmom a sú prezentované naozaj nevtieravým spôsobom so všetkými svojimi kladmi aj zápormi (sebeckejšiu hlavnú hrdinku budete inde len veľmi ťažko hľadať). Síce nedosahuje vražedné nezastaviteľné tempo napr. takej Pohotovosti, no všetok ten stres, emócie, psychický tlak a vzťahy na pracovisku a k pacientom, s ktorými sa musia všetci neustále vyrovnávať, sú vykreslené naozaj verne a okrem toho, všetci pri tom šňupaní, kradnutí liekov, písaní na Twitter a naozaj "nenápadnom" reklamovaní iPhonu sypú z rukáva jednu hlášku za druhou... zatiaľ môj seriálový objav tohto roka a teším sa na tretiu sériu ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tak v téhle nemocnici bych rozhodně nechtěla být pacientkou, nicméně jako diváka mě to dokonale baví. Jediná postava tady není úplně normální a to je dobře. První řada byla jen takový rozjezd, teprve v druhé řadě začne všechno katalyzovat. Třetí řada poněkud zpomalila tempo a něco významného se stalo až v posledním díle. Na Nurse Jackie se ale dívam především kvůli výborným postavám a ty zůstavají pořád stejně praštěné. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: DOMA = 4.1.2011 - Vonku je pre - air epizóda novej komediálno - dramatickej série. Mapuje osudy titulnej sestričky Jackie (manželka Tonyho Soprana), ktorá svoj hektický život delí medzi prácu, rodinu, milenca a "fet". Myslím, že námet a spracovanie vyzerajú sľubne, preto tomu dám šancu. (1.6.2009) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Po Houseovi tu máme ďalšieho narkomana z lekárskeho prostredia. Rovnako ako on, ani Jackie na vás svojou povahou nespraví pozitívny dojem, no narozdiel od Housea, ona je úplne obyčajná a taký je aj celý seriál. Malé osadenstvo pohotovosti, kde nenájdete žiadnu sympatickú postavu, ktorá by vás zaujala, pomedzi to Jackiein dvojitý osobný život. Z lekárskeho prostredia som rozhodne videl viacero podarenejších seriálov. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu skvělý seriál, moc jsem se bavil. Ikdyž jsem k němu přišel relativně nedávno, od dob Deníku Doktorky jsem lepší seriál z nemocničního prostředí opravdu neviděl. Reprezentativní vzorek sester, kterému vévodí Jackie feťačka a nevěrná manželka, která vystupuje jako v práci jako svobodná, přestože má milujícího manžela a dvě rozkošné dcery, Grace totálně mimo a Fionu, vymýšlející si nemoci. K tomu šílená doktorka O ´Harová, léčící pacienty v lodičkách, gay bratr Thor, cvalda Zoye, playboy doktor Finch a ředitelka Gloria, která si může hodit mašli... ()

Galerie (983)

Zajímavosti (2)

  • Newyorské združenie zdravotných sestier odsúdilo správanie hlavnej postavy - odvolávalo sa na etický kódex ošetrovateľstva. Na túto pripomienku sa takmer ihneď zabudlo, zatienili ju nadšené recenzie od uznávaných televíznych kritikov. (krasomama)

Reklama

Reklama