Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Hany (2014) odpad!

Mno, moje trpělivost vydržela asi tak 20 minut příběhu.. Film "Hany" je nabitý prázdnými dialogy, afektovanými hereckými výkony, prázdnotou děje.. Nějak se neumím koukat na překřikující lidi s práždnými dialogy v nějakém pseudobaru.. To si tam raději zajdu..

plakát

Get On Up - Příběh Jamese Browna (2014) 

Vím, že film "Get On Up - Příběh Jamese Browna" se nejspíš snažil o originalitu, ale přeházený děj mě jako diváka nijak neoslovil, ba naopak nejprve jsem se s tím chaosem kapku nedokázala sžít.. Od poloviny filmu jsem si (především díky výborné muzice a vynikající choreografii) zvykla.. Chadwick Boseman podával vynikající taneční výkon, ale všeobecně jako herec mi moc nesedl.. Dost mě rušily občasné promluvy k divákovi, které se mi naopak v "Jersey Boys" líbily.. Nevím, jestli je to náhodička nebo podvratný záměr, že se oba filmy téhož roky shodly na podobném zpracování.. Hudbu jsem si ráda poslechla, tu mám ráda, a jako neskalní fanoušek jsem pozadí moc neznala, tak jsem ráda za přiblížení doby.. Krkolomně převyprávěno a film ničím nad tuctovými hudebními životopisnými dramaty nevyčnívá..

plakát

Franny (2015) 

Příběhově jsem velmi zmatena.. Nejprve to vypadalo na drama - milující rodinný strýček způsobí smrt rodičů a po letech si začne hledat cestu s jejich dcerou.. Potom to vypadalo na nějakou kriminální zápletku - milující strýček zneužíval dceru přítele, milující strýček byl zneužíván dcerou přítele, milující strýček je zloděj, milující strýček tuneluje nadaci, milující strýček se chce zbavit manžela dcery jeho přátel, protože mezi ně vkládá klín aj. Nakonec to bylo jenom o osamělém muži s velkým srdcem naplněným bolestí a morfinem.. Richard Gere válí, ale špatnou režii a děravý scénář herecky nepřemůže.. Škoda.. Dal se z toho hodně dobře pořídit další "Doktor Flastr"..

plakát

Zmizení Eleanor Rigbyové: Oni (2014) 

Rozhodně nápad natočit jeden příběh z pohledu obou hlavních hrdinů je více než zajímavý.. Přiznám se, že bych na shlédnutí stejného příběhu neměla trpělivost, ale téma mne přesto zajímalo, zvolila jsem tedy zkratku a mrkla na sestříhanou verzi do klasické formy.. Když tedy odmyslíme, že jde o projekt se zajímavou formou, tak musím bohužel konstatovat, že obsah nenaplnil má očekávání.. Chyběly mi informace o okolnostech úmrtí jejich dítěte.. Chyběl mi výraznější popis minulosti páru.. Nějak se nemůžu smířit s tím, že jsem dějově vhozena do vyhořelého vztahu, který se mnou hlavní postavy skrze film řeší a já absolutně nevím co se stalo a jaký byl jejich vztah než se to stalo.. Chybí mi postupný úpadek jejich partnerství.. Strašně mě potěšila postava ztvárněná Williamem Hurtem, i když dostala jen velmi málo prostoru.. Jessica Chastain a James McAvoy nehrajou špatně, ale nějak mi ta chemie mezi nima nefunguje.. Zajímavé a silné téma, které na mě díky zpracování nenechalo sebemenší emoční stopu.. Rozhodně je ale tím typem filmu, který nutí k zamyšlení, zda by váš vztah byl schopen unést takovou tragédii..

plakát

Jersey Boys (2014) 

O každém hudebním velikánovi musí jednou vzniknout životopisný hudební film a jsem ráda, že se toho o Frankie Vallim ujal zrovna Clint Eastwood. Film "Jersey Boys" citlivou a přívětivou formou zachycuje bahenní začátky, pomalý vzestup, raketovou kariéru a silný úpadek jedné chlapecké skupiny, ze které je dnes legenda a málokdo zná jejich písně.. Sice Frankie Valli není z mých nejoblíbenějších hlasů (mám raději hloubky než výšky), ale jeho písně jsou opravdu neuvěřitelně chytlavé a ve filmu skvěle zapadají do děje, že jsem rozhodně dvouhodinové zábavy nelitovala.. Režii bych asi nic vytknout nemohla, ale ten film postrádá nějaký větší náboj.. Asi je to scénářem, možná hereckým obsazením, ale ta dramatická část zde nebyla cítit, jak by si kluci zasloužili.. Vynikající epizodní rolička skvělého Christophera Walkena.. PS: od "Pomády" jsem neviděla takhle skvěle zakončený hudební film :-) Dávám 3*, ale jsou to spíše skoro 4* :-)

plakát

Řachanda (2016) 

Kvůli pohádkám tohoto typu zvažuji do budoucna cenzuru toho, na co se budou dívat nějaké moje hypotetické děti.. Začátek se vyvíjel celkem slibně, ale po úvodní čtvrthodince šla celá pohádka do kopru.. Dokoukáno bylo pouze ze znouzecnosti, jelikož nebyl moc čas si pustit jiný film :-( Příběh postrádá jakoukoliv logiku.. Spíš se jedná o kousky různých příběhů halabala poslepovaných a na sebe navazujících jen s odřenýma ušima.. Postavy byly většinou spíše nepříjemné.. Jediný sympaťák byl snad jen dřevorubec v podání Davida Novotného.. Olda Kaiser a Petr Čtvrtníček zde byli jen do počtu.. Jan Hrušínský se nezdařile snažil o kopírování Rudolfa II. z Golema.. Princezna byla nejen nehezká, ale i krajně nesympatická.. (Asi) hlavní postav (není to totiž z té změti postav patrno) Aleš Bílík se na hlavního krasoně díky prořídlým vlasům moc nehodil.. Vladimír Polívka měl vcelku přijatelnou postavu, ale scházela mi v ní pointa.. Pro změnu (většinou výbornému) Bolkovi Polívkovi jsem absolutně nevěřila zápornou roli.. Zrůdičky v lese byly z 90% vykradeny z jiných filmů.. Sorry, ale zelené amazonky ve stylu Avatara se do českých luhů a hájů fakt nehodí :-(

plakát

Malvína (2003) (TV film) 

Úplně omylem jsem začala žehlit u pohádky a nakonec jsem jí (díky krátké stopáži) dokoukala celou :-) Rozhodně lepší než klasické studiovky na kulisách, ale tvůrci si měli dál lepší práci s kamerou.. Takhle to bylo pomalu stejně ploché jako v tom studiu.. Kostýmy i triky poměrně výpravné, dokonce sehnali i živá zviřátka.. Velkou slabinou je mizernost scénáře a prázdný děj.. Menším dětem by to ale snad ke štěstí mohlo stačit..

plakát

Teorie tygra (2016) 

V "Teorii tygra" to občas trošku zahaprovalo, ale na české vody je to po hodně dlouhé době vydařená komedie.. Spousta věcí je tu vyhnána nad absurdum, ale ještě pořád se nad tím dá přivřít oko.. Jirka Bartoška nám prostě do podobných odlehčených rolí dozrál jako víno.. Přehnaná Eliška Balzerová se svou kopií Tatianou Vilhelmovou byly naprosto perfektní.. Velmi příjemně mě překvapil Jakub Kohák, na jehož obličej jsem vyloženě alergická ze všech jeho reklam, poťapanejch rozhovorů a uhozenejch hereckejch rolí.. Tady jakoby hrál naprosto někdo jiný.. Ano, čtete dobře Jakub Kohák HRÁL a opravdu hrál výborně.. Vážně jsem se bavila.. Typickou hořko-kyselou českou komedii nečekejte, takhle je naštěstí opravdu spíš nasládlá, ale o to více humorná a divák po ní získá spíše uvolňující pocit, než ty běžné české depresivní komedie.. Ráda se někdy podívám znovu :-)

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Cílevědomý průkopník nového filmového žánru, který se pravděpodobně ve větší míře neuchytí.. "Hardcore Henry" je zachycen z pohledu hlavního hrdiny.. Divák si připadá jako v akční hře, což má být tou filmovou inovací.. Dějově spíš nic než moc.. V podstatě scénář kopíruje už zmíněnou hru.. Probudíš se uprostřed příběhu a hned se na Tebe vrhnou s akcí, která téměř po celou dobu neustává.. Během celého snímku Tě provází doprovodné postavy, které Ti radí, co máš dělat, kam jít a snaží se Ti podat vysvětlení filmové zápletky.. Jako zajímavost dobrý, ale kdyby byl film zpracován běžným pohledem, tak rozhodně žádné vysoké hodnocení nedostane a bylo by z něj horší béčko.. Takhle na chvilku zaujme, než vyšumí do ztracena..

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Se hrou jsem se osobně nikdy nesetkala, takže netuším jak moc postavy a děj příběhu na ní navazují.. Začátek fantasy "Warcraft: První střet" se mi velmi líbil, především tříčlenná rodinka Orků.. Samotný svět není nic převratného, stejně jako jeho mytologie.. Lidský svět mi přišel trošku jako béčkový televizní seriál.. Kdyby se příběh více zaměřil více na problematiku Orků, asi by mě to bavilo o chlup více.. Otevřený konec navádí k dalším dílům, na které se rozhodně těším.. Neurazilo, nenadchlo, přesto bych "Warcraft: První střet" přiřadila k těm lepším válečným fantasy zážitkům..