Reklama

Reklama

Jersey Boys

  • USA Jersey Boys (více)
Trailer 1
Hudební / Životopisný / Drama
USA, 2014, 134 min (Alternativní 129 min)

Obsahy(1)

Z dílny režiséra Clinta Eastwooda přichází příběh čtveřice mladíků z chudinské čtvrti New Jersey, kteří společně stvořili hudební ikonu 60. let, rockovou skupinu Frankie Valli and The Four Seasons. Jejich pokusy a úspěchy doprovází hity, které formovaly celou generaci: „Sherry", „Big Girls Don't Cry", „Walk Like a Man", „Dawn", „Rag Doll", „Bye Bye Baby" a mnoho dalších. John Lloyd Young (znovu coby frontman skupiny Frankie Valli, za jehož portrét si už dříve odnesl ocenění Tony®), Erich Bergen (skladatel Bob Gaudio), Michael Lomenda (Nick Massi) a Vincent Piazza (Tommy DeVito) jako The Four Seasons a Christopher Walken v roli gangstera Gypa DeCarla. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si zkusil hudební film a světe div se. Ono se to povedlo. Clint už několikrát dokázal, že patří mezi skvělé režiséry a že má pro tuhle profesi talent a cit. Tohle se mu ale vážně povedlo. Do filmu vybral skvělé písně od skupiny Four Seasons. Abych byla upřímná, vždy jsem znala jen té písně, ale nikdy kdo to zpívá a překvapilo mě to. Je to zábavné, dramatické, sem tam i romantické ale hlavně hudební. Bavila jsem se. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Až budem veľký, prípadne zreinkarnovaný v jedinca obdareného talentom, stanem sa hudobníkom. Ten môže totiž spievať ako žena, vyzerať ako priteplená verzia Josha Radnora, sústrediaca celý svoj objem testosterónu do dobových bokombrád, a stále nestratiť pozornosť žien. Alebo to mohlo byť tou dobou. Až budem teda veľký, nech je zo mňa stroj času. Asi by som sa neudržal a prezradil tomu drsnému Eastwoodovi s ponchom, ako raz bude s kamerou jamovať pred pár mladými uchami a točiť tak film pre pamätníkov, akým je on sám. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se střetlo dost zajímavých věcí. Clint Eastwood asi natočil něco hodně osobitýho, co ho v minulosti dost ovlivnilo, protože jinak si tenhle malý film o, pro nás, malé kapele, nedovedu ani vysvětlit. Hezké ale bylo, že na takový film našel dost neokoukané tváře. Stejně tak se mi i líbilo to, jak dobře ztvárnil ten přelom vysmátých amerických padesátých a šedesátých let ze kterých vznikl ten nám dobře známý americký úsměv. Ne všechno zlato se ale třpytí a tak i za tímhle pozlátkem je kopec špíny, které tu Clint částečně načal. Náznaky na staré filmy jsou hezké a Christopher Walken s tou svojí vizáží do toho všeho pěkně zapadl. Pro nás, Čechy, tenhle film ale moc význam mít nebude. Teda podle mě. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hudební životopis Jersey Boys se hraje úspěšně od newoyrské Broadwaye po londýnský Wets End. Vypráví příběh legendární skupiny The Four Seasons a jejího lídra Frankieho Valliho; společně se z ulice vypracovali ke hvězdné slávě díky hitům Sherry, Big Girls Dont Cry nebo Oh, What a Night. Hlavní roli si ponechal John Lloyd Young, který už za jevištní výkon v roli Valliho, "malého kluka s velkým falzetem", získal několik cen včetně výroční divadelní trofejí Tony. Z hvězdných jmen teď završil obsazení oscarový herec Christopher Walken; představuje gangstera jménem Angelo "Gyp" DeCarlo, který měl v úspěšné kariéře skupiny klíčovou roli, ale držel muzikanty stranou podsvětí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Clint musí mít u Warner Bros opravdu vemi dobrý vztahy, když mu v dnešní době zafinancují, příběh o hudebnících v takovéhle stopáži. Nutno říct, že ta stopáž má svůj význam, protože první půlka mě trošku nudila, působila na mě odosobnělé, krapet zmatečně a laciné v tom smyslu, že i v exteriérových záběrech jsou často jen čtyři hlavní hrdinové a nikdo další. Jenže postupně jsem začal cítit, jak se pomalu, ale jistě příběh ve mě zabydluje a osud i kariréra těch kluků mě přestával být lhostejný. Herce až na Christophera jsem viděl ve větších rolí poprvé a musím je za jejich výkony zachválit. Pokud jde o režiii, tak vyčítky jsem ze sebe už dostal, ale Clinta musím i pochválit za práci s divákem, protože na konci jsem měl pocit, že jsem byl na chvíli součástí mikrosvěta tý klučíčí skupiny a navodit u mě tenhle pocit není rozhodně nic lehkýho, často jsem ho míval u filmů pod kterejma jsou podepsaný Martin Scorsese, Sergio Leone či Robert DeNiro ( Příbeh z Bronxu ) a to je po čertech dobrá společnost. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Kearny v New Jersey. (rafix)
  • Všichni herci nazpívali své party živě, někteří si zopakovali role z broadwayského muzikálu. The Four Seasons v dobách své největší slávy vydali hity "Sherry", "Big Girls Don't Cry" či "Rag Doll", ve světě prodali přes sto milionů desek a roku 1990 vstoupili do rokenrolové Síně slávy. (katu147)

Související novinky

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

22.08.2013

Zhruba před měsícem Steven Spielberg odstoupil od projektu American Sniper a spolu s ním i studio DreamWorks. Válečné drama o nejlepším střelci v historii Navy SEAL přešlo plně do péče Warner Bros.,… (více)

Reklama

Reklama