Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (303)

plakát

Škola života (2009) 

Musím přiznat, že takovýhle druh filmu se mi zamlouvá... ztvárněním mi opravdu dost připomíná One Day, kterého se režisérka zhostila stejně dobře a také se mi moc zalíbil. Obsazení bylo milé, oba hlavní herci zahráli své role přirozeně a procítěně! Samotný děj bych rozdělila do několika částí: 1.kapitola: RUTINA, 2.kapitola: VYJEDNÁVÁNÍ, 3.kapitola: OKOUZLENÍ, 4.kapitola: PODLEHNUTÍ A VÝHODY, 5.kapitola: KONFRONTACE, 6. kapitola: PROZŘENÍ (inspirováno seriálem HIMYM - Platinum rule). Hezký příjemný snímek, který mi přesně sedl do nálady!

plakát

Černobílý svět (2011) 

Nádherný snímek, který mě opravdu dostal. Herecká představení byla dokonalá, především musím vyzdvihnout herecký koncert Octavie Spencer (Minny), která zaslouženě za roli dostala Oscara. Skvělý námět, stopáž možná moc dlouhá, ale nevadilo mi to, film přirozeně plynul. Několik úsměvných scén usměrňovalo vážnost tématu, ale vše bylo perfektně natočené. Emma Stone se mi tu moc líbila a celkově styl hudby, oblékání, ta doba na mě jen dýchala... Donutí vás jim všem držet palce a chtěla jsem těm ženuškám nejradši ten koláč kydnout do ksichtu!

plakát

The Divide (2011) 

Tak to byla psychárna vrchního kalibru, měla jsem pocit, že se ze světa vypařilo všechno dobré a čekala jsem, že budu mít noční můry.... což jen dokazuje, že režisér natočil film fakt dobře a mělo to tu správnou atmosféru. Takže i když nejsem zrovna nadšenec, i tak se mi film líbil, jak byl ztvárněn. Nutný je říct, že herecký výkony byly naprosto perfektní a že zápletka se vyvíjela ne vždy tak, jak bychom čekali. Seděla jsem, nedýchala a modlila se za nějaký ,,světlejší" konec!

plakát

Bez kalhot (2012) 

Nakonec celkem zklamání. Myslela jsem si, že film bude po všech stránkách líp zpracován. Za prvé, nevyniklo herecké obsazení, za druhé - scény ,,chlapských těl" jsem čekala rozhodně lepší. A za třetí střihy byly podivné, co mi narušovalo film, bylo, že scény byly brány hrozně z dálky, což si myslim, že jedině uškodilo. Byl tu malý podíl hlavní holka - hlavní hrdina, ve výsledku podáno stylem: ,,Tak pojď, budem spolu, nikam nejedu." - mi taky nestačilo. Suma sumárum, bod za choreografie jakožto pro slintající Hanku, bod velký: Channig Tatum, bod třetí: pár dobrých hlášek a scének....za 3!

plakát

Síla country (2010) 

Velice silný a dojemný film, kde příběh přirozeně plynul a já se nechala unášet příjemnou muzikou. Gwyneth je tu opravdu krásná a zároveň září ve své roli. Ostatní herci jí sekundují bezmála stejně dobře, a to hlavně Garret Hedlund, který mě mile překvapil. Všechno na mě tak nějak působilo dost opravdově, proto jsem to prožívala s nima a film jsem si užila. ,,You don´t have to be a country fan to love this movie."

plakát

Sněhurka (2012) 

Vtipné, kouzelné a nápadité. Nutno říct, že Julia Roberts ve své roli válela, Snow white byla okouzlující, princ sympatický, trpaslíci úžasní... I když trochu jinak zpracované, přec stále ta Sněhurka. Já jsem se bavila, a to by mi tam ani nechyběla scéna s jablkem. :)

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Téda... tohle mi celou dobu tak těšilo oči... Woodyho Allena zrovna nemusím, ale tenhle kousek je opravdu jiný, působil na mě velice přirozeně a příjemně. Skvělý nápad s prolínáním do jiné doby, kde Marion Cotillard je naprosto okouzlující jako vždy, kde se snoubí elegance, skvostnost, nonšalance, obdivuju 20.léta, takže jsem si vychutnávala opravdu každou scénu. Noční procházky, úžasnou hudbu, módu žen a všechno pospolu v Paříži. Všechny ty uličky a zakoutí mi učarovaly, že se tam rozhodně někdy musím jet podívat a zažít si to. Rachel McAdams mi tam moc nesedla, ale jinak celý film byl tak kouzelný, včetně konce a celkově námět podařený :)

plakát

Ve službách války (2008) 

Tomuhle filmu nechybí výrazné tváře, které dokázaly zaujmout, silné scény, mezi které řadím návštěvu u rodičů zemřelého nebo v nemocnici... Učitě se tu najde pár dosti dojemných chvílí nebo vyhrocených scén. Nedovedu si představit takovou situaci, jak moc to člověka ovlivní, změní, ačkoliv to chápu, protože z takového prostředí domů to je šok, ať jste viděli umírat svého nebo cizího, život je život. Bohužel mi přijde, že to mohlo mít lépe odvyprávěný příběh, Ryan Phillippe byl ale skvělý a mě se to dotklo.

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Opěvovaná Mrtvá nevěsta na mě nezapůsobila tak, jak jsem čekala. Co se týče výtvarné stránky nemůžu nic vytknout, písně ovšem děsné a vlastně mě film ničím nepřekvapil, ačkoli těží z neokoukaného nápadu. Tim Burton je jindy záruka kvality, ale tady nemůžu souhlasit. Příběh byl opravdu slabý a víceméně karikaturistické postavičky tomu nepomohly. Jeden z plusů je krátká stopáž, protože upřímně bych déle nevydržela. Ale nebudeme zlý, Time, vcelku se to dalo. Ale mě to prostě nedostalo.

plakát

Great Balls of Fire! (1989) 

Nemůžu jinak, než dát za plný počet. Tohle byl nářez! Přesně film, co jsem potřebovala... doba 50.lét, kterou zbožňuju, ať jde o styl, hudbu či auta. Jerry Lee Lewis byl ohromný talent, (a co se hudebního umu týče nejspíš větší než byl Elvis), který prostě nemůžete neobdivovat. Winona Ryder naprosto skvěle vybrána a před hereckým výkonem Dennise Quaida smekám, protože grimasy, pohyby a mluvu podat takovým způsobem, aby to vypadalo přirozeně musel být oříšek, ale zhostil se toho opravdu skvěle. Celý film na mě opravdu zapůsobil, nadupané koncerty, pár komických scének nebo dojemných chvilek dává dohromady opravdu kousek hodný fajnšmekra.