Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (100)

plakát

Husí kůže (2015) 

Příjemná a místy i celkem vtipná oddechovka. Jack Black tradičně perfektní - škoda, že v posledních letech se před filmovou kamerou moc neobjevuje. Ústřední dvojka oukej, mohlo být určitě hůř. Vizuální efekty povedené a některá monstra se tvůrcům opravdu vydařila. Neurazí, nenadchne.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Musím se přiznat, že původní dvouhvězdičkové hodnocení měním s odstupem času a po druhé projekci na celý dvojnásobek. Přesně nevím, co způsobilo, že jsem měl první část Deathly Hallows za nejhoršího Pottera. Ve výsledku se jedná skoro o to nejlepší, co může celá série nabídnout.

plakát

Straight Outta Compton (2015) 

Solidně zrežírovaná podívaná a nečekaně příjemné herecké obsazení. I přes svou šílenou délku má Straight Outta Compton spád a většinou nenudí. Ve výsledku ale nic zvláštního nebo krátkodobě znovuzhlédnutelného.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Dost úlet. Nevím přesně proč, ale z nějakého důvodu mi herci moderního Sherlocka nesedí do typicky viktoriánského období. Prostě jim jejich postavy najednou nevěřím. A ty "nečekané" přeskoky do současnosti? Moriarty u vodopádu? Mno...budeme se tvářit, že jsme tenhle speciální díl vůbec neviděli a potichu se těšíme na čtvrtou sérii.

plakát

Osm hrozných (2015) 

V porovnání s Djangem, Inglourious Basterds nebo nedejsatan s Pulp Fiction je The Hateful Eight v rámci Tarantinovy tvorby poměrně průměrný film. Sám o sobě je ale excelentní. Ty nekonečné dialogy o ničem jsem žral od začátku do konce a v závěru mě štvalo, že už nedostanu alespoň další tři hodiny nádavkem. O Tarantinových schopnostech se není potřeba rozepisovat - klasicky vynikající. V The Hateful Eight lze také vidět jednu z největších sviňucháren v dějinách westernu (pozor, spoiler): schovat se do sklepa a s ledovým klidem v nejnečekanější situaci jedné z hlavních postav ustřelit zespodu okoulení...au au.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Další Potter. Tentokrát nejvatovitější. Za dvouapůlhodinovou stopáž se totiž stane tak málo zajímavých a podstatých věcí, že by se z nich dal sestříhat krátkometrážní film. Zbytek doplňují romantické vsuvky z období dospívání hlavních hrdinů. Zřejmě se už začínají projevovat slabší místa knižní předlohy a není v moci ani sebelepšího režiséra s nimi něco kloudného udělat...

plakát

Sinister 2 (2015) 

Oproti luxusnímu prvnímu dílu hodně slabé. SInister 2 je názorná ukázka toho, jak se skvělý námět dá během sedmadevadesáti nastavených minut totálně zmrvit. Na plátně se toho moc neděje, vraždy nejsou až na jednu výjimku ani děsivé, herci (mimo těch dětských, ti jsou překvapivě slušní) nezajímaví, nudní a nepříjemní (James Ransone). Bubák Bughuul spíš jen tak postává a blbě čumí, než aby děsil. Velké zklamání.

plakát

Hvozd (2015) 

Výborný atmosférický horor s neotřelým nápadem a ještě neotřelejšími monstry. Zápletka spíš klasická, ale bohatě ji vynahrazuje zasazení, herecké výkony a napětí. Od druhé třetiny je pomalu jasné, jak The Woods skončí, ale úplné vyvrcholení mě dostalo. Moc pěkné barvičky v kontrastu se zbytkem stopáže, co myslíte?

plakát

Ant-Man (2015) 

No...tak ještě Deadpool a s těmi komiksovkami definitivně končím. Jako jo, byla legrace se na to koukat, ale neříkejte, že uprostřed Evropy někoho fakt baví dívat se na jeden film o stejné zápletce přebalený do jiných barev dvacetkrát za sebou? Všechny ty superhrdinské filmy současnosti jsou totiž úplně, ale úplně totožné. Nebo jsem jenom sám mimo, to je taky možné.

plakát

Harry Potter a Fénixův řád (2007) 

No, konečně! Takhle měli vypadat všichni Potterové! Jenom škoda, že se Yatesovi nepovedlo dobře fungující a zábavnou filmařinu Fénixova řádu přenést i na poslední tři díly. Má to spád, příjemný humor a po letech už také slušný vizuál. Za mě dobrý.