Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 339)

plakát

Tvůj snoubenec, můj milenec (2011) 

V Something Borrowed se všechno točí kolem chlastu. Kate Hudson očividně neabsolvovala byť jen jednu jedinou scénu střízlivá, Ginnifer Goodwin se vracela do minulosti prostřednictvim pivního tácku a vrchní krasavec jednoduše MUSEL bejt věčně namol, jinak by ten hrdinčin crush prokouk už na škole a nebylo by o čem tak otravnou formou pojednávat. --- Mít ve všem hlavní slovo sympaťák Krasinski a nebejt scénárista vožrala bez nejmenšího citu pro tvorbu dialogů, bylo by všem dobře. Takhle si dobře udělali akorát všichni aktéři během natáčení, bohužel.

plakát

Dovolená za trest (2014) 

What happens in Africa, stays in Africa. Povědomá to pověra každýmu Evropanovi, co si lajzne výlet do Afriky - konkurovat jí může snad jen Once you go black, you'll never go back. Jenže zatimco o pravdivosti tý druhý říkanky se pomalu sám začínám přesvědčovat, její kolegyně (s)prostě klame tělem. Totiž co se stane v Africe, to si panáčku vezeš zpátky domů... možná v omezený míře, ale i ta mnohdy stačí. Afrika skutečně může lidi měnit k nepoznání; a mainstreamová Amerika tu má díky Blended jeden solidní důkaz. --- Nicméně co bych si lhal do kapsy - primárnim poselstvim Coraciho třetí Sandlerovky samo sebou neni žádná akurátní výpověď o afrických kouzlech a pokladech, to by prvně museli zmutovaní nosorožci přestat bezstarostně křižovat silnice a možná i souložit na veřejnosti (ehm, kde jinde, já vim). Ale to příliš nevadí... obdobný přeháňky si přece neodpustilo ani Just Go with It, a jaká to byla hitparáda. Rovněž Blended má proto v záloze množství spolehlivých zbraní, díky nimž se nemusí nijak omezovat. Hravý zacházení s písničkama (zmršená Michaelovka!) a Adamův pokus o remake Waterboye bych zvlášť vypíchl; o nadpozemský chemii S+B se pak hádám nemá smysl dlouze rozepisovat. Některý pouta holt s roky nerezaví. (Viď, Afriko?) --- "I didn't see anything!"

plakát

A League of Their Own (2010) (pořad) 

Sky se nám evidentně zabouchlo do panelovek s nádechem adrenalinu. Taky tady - podobně jako v novějším Ducks Quacks Don't Echo - totiž hosti nejen baví, ale i plní úkoly; přičemž konkrétně Corden a spol. zacházejí ještě dál, až k předtáčenym dobrodružstvim v terénu, tak trochu alá Top Gear (nezřídka si ostatně pomáhají vehikly všeho druhu). Krom toho pak přirozeně nesmí chybět ještě několik fun facts ze světa sportu, kdy si speciálně příznivec Arsenalu (čili například já) s chutí smlsne na vybraných hláškách spolufandy Jacka. (Případně doporučuju zejména tu na Edgara Davidse ze začátku s07e01.) Zábavná, leč poněkud nevyrovnaná záležitost. --- Mimochodem třebaže s Cordenem obyčejně po humorný stránce souzním, jako moderátorovi jsem mu na chuť zatim nepřišel. Možná za to může osvojení si O'Briainova otravnýho "éééé", možná něco jinýho. Nevim.

plakát

Muž na míru (2013) 

Čéče, radši si poslechněte Hammondovu odstrašující povídku. Protože když s ní tuhletu bramboračku náležitě srovnáte, jediný, co byste měli bejt schopný A Case of You přičíst k dobru, je zhruba tak 3minutový cameo Sama Rockwella a o něco málo větší prostor pro Petera Dinklage.

plakát

Sea Wall (2012) 

Do oné osudové věty "You know what the cruelest thing I ever did to anybody was?" jsem se nemohl ubránit myšlenkám na Gatsbyho; potom se už Sea Wall vydalo po své vlastní dramatické cestě, v jejíž půlce vám chvíli potrvá, než si s mrazíkem v zádech plně uvědomíte reálnou sílu toho, co se vlastně stalo. If this can happen, anything can happen...

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Královská zábava tak trochu out of knowhere, stranou toho opravdu mainstreamovýho Marvelu - ať už poněkud jinačim, dětinštějšim humorem, nebo nenápadnym obsazenim. To první - spolu s důrazem na rodinnou harmonii - lze s odstupem času vnímat převážně jako slabinu (mám takovej dojem, že i Groot se představil méněkrát, než kolikrát zaznělo slovo "family"), to druhý naopak považuju za osvěžující faktor. Chris Pratt se takhle přece jen dočkal velký role a svuj evidentní komediální talent prodává vskutku znamenitě. Škoda jen, že vrchní záporák tam byl vážně (metaphor alert!) jako pátý kolo u vozu. Právě jeho do příště vychytat (že by Del Toro?), angažovat Elfmana, udržet si tu sympatickou sebeironickou atmosféru a... o plnym počtu by už nemělo bejt pochyb. --- "No raccoons or tree creatures were harmed during the making of this film." --- Protože si čim dál častěji všímám, že celý řadě uživatelů moc moc záleží na tom, aby byli ostatní schopni lokalizovat co možná největší počet jejich kulturních zážitků, zkusim si to s dovolenim taky... [Viděno v Acacia / Museveni Mall, Kampala, UG. Náklady: plus mínus 140 korun českých. V ceně: trailer Expendables 3 nehorázný "CAMrip" kvality a 3D brejle, který jsou teď jen a jen moje. Heč!]

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

*NEDOPORUČUJEME ČÍST PŘED OBĚDEM ČI VEČEŘÍ* Jeden z těch snímků, z nichž pozitivní nálada a správný apetit všech zúčastněných hvězd doslova kape. (Ono bodejť by ne, když se během natáčení rovnou i královsky nadlábneš.) Vážně velká pohodovka - dokonce tak moc velká, že by snad jeden uvítal malinko propečenější, jaksi masitější výsledný produkt -, kde se i ta Scarlett projednou zmůže na nefalšovaně šťavnatý výraz a intenzivní reklama na Twitter přece jen nepůsobí AŽ TAK samoúčelně. --- Pokud si Chefa pouštíte s plným žaludkem, můžu vám zaručit mucho goodo zážitek; pokud ne, bude vám záhy aspoň lépe chutnat. A za úplně každých okolností se potom minimálně dozvíte, jak se v angličtině říká starým dobrým návlekům.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Hračkářskýmu průmyslu se v posledních letech dostává obrovskýho množství munice a jak Toy Story 3, tak LEGO Movie s nim naložili bez nejmenšího zaváhání. Lord s Millerem vhodně vsadili na mezigenerační problematiku, která boduje v nevídaný spoustě rovin - včetně fikaný pointy. --- Absolutní povinnost pro ty LEGO fanatiky, který se podobně jako já vždycky štítili návodů a dělali si všecko po svym. Teprve tehdy totiž může stoprocentně platit, že... no však vy víte.

plakát

Divergence (2014) 

Klasická hra na schovávanou - s jednim strašidelnym slovem na štítě a vlastní neschopností jakž takž v pozadí. Autoři pod přívlastek "divergentní" ukryli opravdu leccos, mimo jiný frigiditu a sebevražedný sklony, takže je vždycky odkud brát, ale že by to dohromady nějak lepilo... to fakt ne-e. Chuť hledat zde něco víc (jako třeba společenskou reflexi) mě přešla rekordně rychle a vysloveně pitomá tečka mě ve zbytečnosti vyvíjení takový námahy jedině utvrdila. Jakákoliv sofistikovanost začíná i končí u solidního castingu (Shailene to tu sluší přímo neskutečně) a rutinérský režie; zbytek suverénně spadá do Pointless frakce.

plakát

Nelítostný žert (2013) 

Bejt pijavice se holt občas vyplácí. Z člověka takhle třeba úplnym zázrakem vysaješ závislost na drogách a sám sobě tim přihraješ barvitější, plnější život. Jak jednoduchý. --- Příběhově neupoutá, ale po herecký stránce jde určitě o velmi kvalitní záležitost. Hailee Steinfeld si na malym prostoru střihla jednoho z těch plastičtějších teenagerů.