Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (997)

plakát

Ve službě (2019) 

Kariéra režiséra Stevena C. Millera je oficiálně u konce, protože nic lepšího už v životě nenatočí. Jasně, má to svý mouchy, ale v rámci podobných béčkových akčňáků, určených převážně na bluray a VOD je tohle naprostá špička. V podstatě je to taková Nebezpečná rychlost, ve který místo autobusu sleduje divák sprintujícího sympaťáka Eckharta, kterej ani na vteřinu nesleze z plátna. Kupodivu je fajn i jeho parťačka, se kterou má několik fakt vtipnejch dialogovejch výměn. Film má navíc naprosto ďábelský tempo a přehledný akční scény. A závěr na hřbitově má akorát tu správnou dávku patosu a zároveň sebeironie, aby to nebylo debilní. Line of Duty je naprosto příjemný a nečekaný překvapení, u kterých si člověk uvědomí, že je fajn sledovat v hlavní roli normálního chlapa a ne kokota v kostýmu superhrdiny.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Kvalitativně na naprosto stejný úrovni jako díly od trojky výš. Feministický to sice je, ale to byly předchozí díly v podstatě taky, takže nechápu tu hysterii. Jinak akce je dost a je dobře natočená a velkolepá. Herečky jsou v pohodě, až na tu Mexičanku, která se na konci snaží hrát drsnou a vůbec jí to nejde. Jinak Schwarzenegger se objeví přibližně po hodině a má ve filmu nejlepší hlášky. Nápad, že Terminátor vychovává rodinu a snaží se žít jako člověk, je skvělej a klidně bych se podíval na nějakej menší film, kterej by tohle téma řešil. Trochu zamrzí, že příběhově nepřišel tenhle díl s ničím novým a v podstatě jen znovu opakuje stokrát viděný z minulosti. I tak jde ale o slušnej vysokorozpočtovej sci-fi akčňák, kterej je dobrou alternativou ke stále víc otravnejm marvelovkám.

plakát

Doom: Annihilation (2019) 

Místní hodnocení jako vždy totálně mimo. Jako tak hrozný, aby to mělo 20 % to není. I když chápu, že se všechny dobrý hodnocení musí dát píčovinám jako Justice League nebo poslední Avengers. Jinak hru jsem hrál naposledy před 25 lety a je mi vcelku u prdele, stejně jako celej herní průmysl. Co se týče týhle verze Doooma, není tak strašná. Jako ok, dilaogy nezajímavý a herci taky nezajímavý. Teda až na Louise Mandylora, kterej jedinej tu má charisma a měl hrát hlavní roli a ne vedleší čurdu zbytečnýho kněze. Osobně si myslím, že by se na béčkovým trhu našlo za šlušný prachy lepší komando, než to, který nám servíruje pan režisér. Prvních půl hodiny jsem nad tím chtěl lámat hůl, protože nezajímavý postavy, zahraný nevýraznýma hercema, rovná se nuda. Ale po půl hodině, když se rozjede akce, to začne bejt švanda. Přestřelky jsou slušně natočený, jsou tam zombíci, gumový predátoři, co trochu dětinsky střílejí firebally a plno krve. Celkově první díl je lepší, protože byl dražší a měl lepší produkční zázemí. Tohle sice není dokonalý, ale mezi video hororama, kterých vychází na videu tuny, je to lepší průměr.

plakát

Ohnivé ulice (1984) 

Tenhle film má jedinej problém. Úvodní song Nowhere Fast je natolik geniální, že všechno, co následuje, už je vlastně emocionálně o třídu horší. Ale i tak je to slušná jízda. Kdyby se to nicméně točilo dneska, místo Parého tam povinně hraje nějakej asiat a místo Laneový trans syn Magica Johnsona. Naštěstí tenhle film vzniknul v době, kdy měli lidi ještě všech pět pohromadě.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Slušná akce, skvělej casting a výběru songů do soundtracku se nedá nic vytknout. Problém nastává s hlavním záporákem. Tvl, byl takovej problém udělat akci hlavní hrdinové vs Joker? Záporák v tomhle filmu je stejně debilní, jako byl Steppenwolf v Lize Spravedlnosti. Asi už na podobný filmy začínám bejt starej.

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Jako samostatná akční sci-fi tohle funguje dokonale - je to nadupaný akcí a dobrýma vtipama. Má to ale jedinou zásadní chybu - je to sice svižný a nonstop akční, ale zdaleka to nemá intenzitu a syrovost prvních dvou dílů. Navíc Black trpí tím, že nezná míru a dává svoje vtipný hlášky i tam, kde být nemusí. Nicméně jako zábavnej film bez větších ambicí je Predátor v pohodě.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Neustále to samý dokola. Vážně někoho baví se pořád dívat, jaký byli komunisti svině? Ano, byli to kurvy, ale to neznamená, že nám to musejí furt angažovaně vtloukat do makovice.

plakát

The Jesse Ventura Story (1999) (TV film) odpad!

Extrémně nepovedenj životopis. Je to levný, blbý a hlavní herec se ani nesnaží vypadat jako Ventura. Celkově mizernej film a ztráta času.

plakát

The Poker Club (2008) 

Ničím výjimečnej, ale solidní televizní thriller se slušným množstvím dějových zvratů. Na jedno podívání ideální.

plakát

Americký sniper (2014) 

Solidní životopisnej film o člověku, co byl ve skutečnosti zřejmě psychopat a zcela jistě soudně usvědčenej lhář. Bohužel, nic z toho se divák ve filmu nedozví, ale to snad ani nikdo nečekal.