Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (2 249)

plakát

The Making of 'Carlito's Way' (2003) 

Vystupují režisér Brian De Palma, scénárista David Koepp, autor předlohy, jehož jméno si nepamatuji a pak producenti.

plakát

Mifune (1999) 

70%. Potěšilo mě, že i v rámci Dogma 95 se podařilo natočit film se zajímavou vizuální stránkou. A jen tak mimochodem - když jsem se před nějakými pěti lety poprvé setkal s filmem Toshiro Mifuneho (konkrétně Rashomonem), tak první dojem z jeho herectví skutečně byl vřískající, poskakující idiot:)

plakát

Uvnitř tančím (2004) 

70% Uvnitř tančím je hlavně v první polovině úžasnou smrští skvělých scén... jak ale komedii střídá vážnější tónina, snímek se bohužel stává dost předvídatelným a to mě vždycky dokáže naštvat.

plakát

Casanova (2005) 

Pohodový, nic neřešící snímek - a možná právě proto se mi ze tří Hallströmových filmů viděných v jednom dni líbil nejvíc.

plakát

Pravidla moštárny (1999) 

70% Pamatuji si, že jsem cestou do školy míjel vývěsku kina a tento titul mi v hlavě bůhvíproč utkvěl. Dostal jsem se k němu až o deset let později a nejsem si úplně jistý, jestli to bylo dobře, nebo ne... PS, Irving si v tomto filmu střihnul pidiroličku nádražáka:)

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Já bohužel tento typ filmů nemám zrovna v lásce... takže ano, herecké výkony jsou skvělé a vždy mě překvapí, když Nykvist snímá u někoho jiného než u Bergmana (i když už jsem pár jeho snímků u jiných režisérů viděl), ale Hallström má podle mě i daleko lepší filmy.

plakát

Gan shi yan tan (1991) 

Ujetá šílenost z Taiwanu (sakra, tu komedii tam vraťte!), ve které se spojují tradiční čínští (tj. hopsající) upíři s pornem. V ději je poněkud těžké se orientovat (nejen na daný žánr), protože postav je více a děj se mezi nimi nepravidelně přepíná. Nejprve tu máme hlavní postavu, která vede krajinou pět hopsajících (kvůli rigor mortis se čínští upíři mohou pohybovat jen přískoky snožmo) upírů, z nichž jedna příliš neposlouchá. Když týpek zjistí, že je to holka (pohmatem, asi je přisleplý), tak si s ní zasouloží. Poté zavede svou smečku do opuštěného chrámu, zjistí, že mu došlo víno a vydá se do vesnice pro nové (a při tom si zase zasouloží s ochotnou holčinou). Mezitím si v hospodě lidé vyprávějí děsivé historky a jeden mladík jim nevěří. Shodou okolností se dostane do chrámu, odstraní z upírů ochranná zaklínadla na papírcích, co mají přilepená na čele a upíři zdivočí, přičemž poskáčou a obskočí, co můžou - a hrdina pak všechny zlikviduje metodami kung-fu...

plakát

Vzestup (1977) 

70% Některé filmy stárnou rychleji než jiné - a Vzestup to postihlo taky. Když už válečné psychologické drama, tak už spíš o dekádu mladší horor Larisina manžela Elema Klimova Jdi a dívej se.

plakát

The Plastic Age (1925) 

Poněkud mi uniká význam názvu tohoto dosti průměrného snímku o životě vysokoškoláků - mladík se rozloučí s rodiči, bydlí na koleji, paří, potká hezkou holku (Clara Bow, kvůli které jsem si tenhle snímek sehnal - už je sice na ní vidět to, co u ní mám tak rád, ale její herecké umění se ještě zdaleka neprobudilo a navíc má příšerný účes), pere se o ni se spolubydlícím a nakonec hraje rugby, což je snad zajímavé jen z toho důvodu, že tehdy ještě hráči nenosili takové to brnění a kožená helma se dost podobala té šišce, se kterou se to hraje (jsem sportovní ignorant a jsem na to hrdý).