Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (8 619)

plakát

Bravo tv (2008) (pořad) 

No ty vole kdo by si nevzpomněl na „bravíčko“, časák ze kterého byla vlhká nejedna spolužačka, hlavně z těch dárečků a přívěsků – do kterých sis vystřihl svou nejoblíbenější star. A tenhle pořad na Očku byl podobného ražení. Je ovšem pravda, že v té době už jsem ze školních let jaksi vyrostl, takže tahle podívaná pro teenagery šla už jaksi mimo mě.

plakát

Tyjátr (2001) (pořad) 

Šíp coby loutka na začátku, Šíp většinou trapný během večera, obraz bludiště za ním …hm na co ještě si vzpomenu? Jo většina recyklovaných scének a hudebních vystoupení, které jsme už viděli jinde než jen v tomto „Nováckém“ pořadu. Člověk se u toho ale občas i zasmál, záleželo ale hodně na tom, jací hosté tam zrovna vystupovali. Souhlasím s podprůměrným ohodnocením.

plakát

Vražedné pochybnosti (1978) 

Já to říkám furt, že život je svině a nedá se před ním utéct… Sebevražda není řešení a přiznávat se k něčemu co… Macháček svou roli zvládl zdeptaného muže vcelku dobře, líbila se mi zvolená lokalita a atmosféra filmu. Je jasné, že dnešní generaci se moc líbit podobné filmy, které nemají pořádnou akci a vytuněné speciální efekty líbit nebudou, ale tenhle příběh je zajímavý hlavně z psychologického hlediska a vygradovaným závěrem. Ilja Racek i Slávka Budínová odvedli rovněž slušné výkony a nebylo od věci vidět i dnes už bohužel nebožku mladou Vávrovou.

plakát

Temné osnovy (2018) 

Rating PG-13 již dopředu signalizoval, že se další Suspirie či The Woods asi těžko dočkáme, alespoň co se hororové podívané týče. Přesto se španělskému režisérovi podařilo navodit alespoň pro mne místy docela zajímavou mysteriózní podívanou. Ovšem je potřeba podotknout, že opravdu jen místy. Hororoví gurmáni totiž dost ostrouhají a zvláště první polovina se odvíjí v dosti pomalém duchu. Nutné seznámení s pěticí problematických dívek si odbudeme jen s hlavní hrdinkou Katherine a trochu se dozvíme i něco z minulosti agresivní Veronicy. Asi nejvíc mě kromě pohledné představitelky „Kit“ AnnySophie Robb zaujala stará školní budova. Místo přímo stvořené pro „gotický horor“ však zaujme jen svým vizuálem a snad i tajemstvím ukrytým za zavřenými dveřmi, které nesmí nikdo otevřít. Klišé? No jak jinak, ale kromě toho nám tu je nabídnuto i několik duchů, kteří zde hrají rovněž důležitou roli. Bohužel většina z nich zůstane zcela nevyužita. My si musíme vystačit jen s minimem lekacích scén, digitálním požárem, odbytými úmrtími postav a slušným hudebním doprovodem. Trochu málo na hororový film. Oživit to měla přítomnost známé herečky Umy Thurman, která byla čistě marketingovým tahem a nějak výrazně se ve filmu neprojevovala. Prostě zahrála, co musela, nic navíc.

plakát

The Russian Bride (2019) 

Všechno zpočátku vypadalo jako nějaká kouzelná romance, kterou nás krmí v každém druhém filmu či telenovele. Chudá žena (tady i s dítětem) si vezme bohatého pracháče a doufá ve šťastný a pohodový život jako v pohádce. Ne, určitě to není zlatokopka, jen vyměnila nuzný byt v paneláku za honosné sídlo a kriminálníka za starého dědulu, který zbožňuje orální sex. Seznamka je plná fejků, nicméně děvčata z východu jsou velkým lákadlem a hlavně jsou docela pěkné. No prostě romantika jak blázen, ovšem jen do doby, kdy se růžový opar rozplyne a napovrch začne vyplouvat děsivá skutečnost. Corbin Bernsen rád hraje nejrůznější psychopaty a i tady mu role byla napsána pěkně na míru. To však nepočítal, že se z vděčné a ustarané matky, stane vražedný stroj, pokud ji zaženete do kouta a ona si šňupne trochu toho kokainu. Jo tenhle bílý prášek tu hraje rovněž podstatnou roli. Na temnou a drsnější stránku tohoto příběhu si však musí divák počkat téměř až do samotného konce. Potom se ovšem romance jako mávnutím kouzelného proutku promění v docela krvavou a brutální podívanou, která jistě potěší nejednoho fandu hororových filmů. Že to bylo až moc přehnané? No a co, hlavně že krev stříkala na všechny strany, vydloubávaly se oči, ustřelovali prsty, rozbíjely hlavy. Rázem se zlepšila i samotná atmosféra a nebýt té zbytečné „duchařské vložky“, byl bych snad i nadmíru spokojený.

plakát

Avenged (2013) 

Rape and revenge je společně se slashery a animal / monster horory mým docela oblíbeným subžánrem. Takže jsem se na tento kousek docela těšil, zvláště když jde vlastně o takovou raritu mezi svými. Michael S. Ojeda se nespokojil jen s obehraným scénářem (znásilnění / pomsta), ale zakomponoval do toho i prvky nadpřirozena, okořeněné částečně i o zombie tématiku. Nebude samozřejmě chybět ani porce gore, surovost a špinavost. Prostě taková všehochuť, která si své příznivce jistě najde. Nepříliš líbivý začátek a poněkud odfláknuté znásilnění, následně vystřídá pěkně krvavá pomsta, kterou jsem si docela užil. Banda buranů tu byla ztvárněna solidně, moc se s nikým nemazlili a jejich postupná eliminace byla plná krve, gore, bizarních situací určitě stojí za pozornost. Stejně jako částečná přeměna křehké dívky v rozpadající se zombie. Způsob mordů je navíc pestrý (luk, skalpování, vyvržení střev, sekání končetin…). Trošku však zamrzelo, že se tu objeví i množství digitálních efektů, které už tak dobré nebyli. Naštěstí si atmosféra udržela téměř po celou dobu slušnou kvalitu, takže jsem se u sledování nenudil.

plakát

Fantasy Island (2020) 

Osobně patřím spíše do neutrální skupiny, která od toho zas až tak moc neočekávala a tudíž nebyla ani moc zklamána. Naopak bych řekl, že to zas až tak špatný film není. Nejpozitivnějším prvkem byl výběr samotné lokace. Taveuni je jeden z ostrovů Fiji a místo kam bych se sám rád jednou podíval. Ideální místo ke strávení exotické dovolené, nádherné pláže, průzračná voda – inu skutečně ráj na zemi. Dokonce se mi líbila i samotná tvůrčí myšlenka, jenže provedení už lehce pokulhávalo. Každá z postav si prožije svou fantazii, jenže počáteční nadšení se záhy změní v hrůzu a utrpení. Bylo vidět, že snaha tvůrců byla rozhodně větší než jejich vlastní schopnosti to vše dobře zrealizovat. Skutečně se jim místy podařilo vytvořit docela zajímavou a hutnou atmosféru, jenomže začali kombinovat jednotlivé fantazie, promíchávat je, no a tak kombinovali, až překombinovali a vytvořili z toho jakýsi chaotický patos, který navíc postupem času začal ztrácet na atraktivitě. Dějové okliky, neustálé návraty některých postav, spousta otazníků a hlavně uvadající atmosféra. Fantasy Island tak měl jistě mnohem větší ambice, dokonce si myslím, že jeho potenciál byl využitý ani ne z poloviny. Chápu ty, co byli dost zklamaní, ale jak už jsem poznamenal, já od toho moc nečekal a dostal jsem nakonec průměrnou podívanou, kterou stačí vidět jednou, ale rozhodně nebudu tento film zatracovat. 50%

plakát

Nepřítel státu (1998) 

Když kvalita české fotbalové reprezentace stojí za hovno a vy znuděně čumíte v sobotu večer na tu „plácanou a slimáčí tempo“, tak následně dostane chuť si pustit něco akčnějšího. No a kupodivu jsem zas po dlouhé době našel v TV něco, na co se dalo dívat. Ač je tenhle filmeček už docela starou záležitostí, já jej viděl prvně. No a musím uznat, že to rozhodně nebyla nejhorší podívaná. Akce slušná, herecké výkony trojice Will Smith, Gene Hackman, Jon Voight velmi dobré, finální přestřelka v restauraci sice směšná, ale jako celek mi to rozhodně zlepšilo náladu a i přes ty otravné reklamy jsem to vydržel sledovat až do samotného konce. Lepší průměr. 70%

plakát

Fízlárna (2017) (seriál) 

STREAM a TV Seznam se tentokrát moc nevytáhli. Šestidílný miniseriál zaujme snad jen prvním a čtvrtým dílem. Ostatní jsou těžké sračky s minimem humorných situací a dobrých hlášek. Ruda nejvíc pobavil svým buranským příchodem, u kterého jsem se skutečně nasmál nejvíc. Říkal jsem si, že to bude snad dobrý seriál, nicméně opak byl pravdou. Většinu trumfů vytáhli tvůrci hned v úvodu a pak už jen vařili z vody a vymýšleli jednu trapnost za druhou. Navíc to nebylo ani moc směšné. Hodně těžký průměr – spíš podprůměr, který dva dobré díly moc nezachrání. Prosím další díly už nechci…!!!45%

plakát

Fízlárna - Operace (2017) (epizoda) 

Skoro se to stydím říct, ale jsem neskutečně rád, že už tahle pičovina skončila. Poslední díl byl už jen přehlídkou tvůrčího zmaru a debily. Trapnost neskutečná, která zaujme snad jen finálním záběrem na Rudu v „prezidentském nafukovacím člunu“ směr Sokolnice. Ani tentokrát jsem se u toho moc nebavil. 40%