Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (122)

plakát

Všechny cesty vedou do hrobu (2014) 

Ať si říká kdo chce, co chce, ale Seth hrát umí. Možná ne tak, jako Charlize nebo Liam, ale rozhodně za nimi nijak nezaostává. Film je napěchovaný skvělými i slabšími vtipy, nicméně příznivci Sethova humoru budou nadšení. Kýčovitě krásné záběru divokého západu potěší, filmová hudba je výborná (Moustache song a závěrečná Million ways to die jsou perfektní), četná herecká camea diváka rozesmějí (Great Scott!). Film tak příjemně utíká a na závěr se bude divák sám sebe ptát: "Vážně jsem viděl zadek Liama Neesona?" :) Suma sumárum se mi Sethův herecký debut moc líbil a doufám, že v takovýchto filmech bude pokračovat. Jeho smysl pro humor mně totiž absolutně vyhovuje. Oh my God! That went south so fuckin' fast!

plakát

22 Jump Street (2014) 

Pokračování, které paroduje samo sebe. A které paradoxně za svým předchůdcem téměř nezaostává! Ice Cube dostal víc prostoru a Tatum je tentokrát ten, který si více užívá život v utajení. Film je napěchovaný tolika hláškami a easter eggy, a tak vám příjemně uteče, i když je dlouhý téměř dvě hodiny. Závěrečné titulky jsou tak dokonalé, že jen kvůli nim se na tento film podívám ještě několikrát! Prozatím komedie roku.

plakát

Derek (2013) (seriál) 

Gervais je GÉNIUS! Každý jeho seriál dosahuje takových kvalit, že mu může závidět snad každý scénárista a režisér na zemi. The Office byl revoluční a přelomový, Extras měli fantastická camea, Life's too short výborný koncept a Derek...Derek je snad ten nejhezčí a zároveň nejvtipnější seriál z Rickyho dílny. Je jiný. Laskavý, upřímný a po všech stránkách dokonalý. To vše podpořeno skvělou hudbou. Úvodní znělka od Ludovica Einaudiho je naprosto perfektní. Vřele doporučuji a doufám, že Ricky bude i nadále pokračovat v tvorbě takových skvostů. P.S. Karl Pilkington tu předvádí životní výkon.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

S Bryanem Singerem a Hugh Jackmanem jsou zpět staří dobří X-men! Film má opět atmosféru prvních dvou dílů, není tak vážný jako První třída a co víc, Wolverine je zpět! Ve spolupráci s mladým Profesorem X a Magnetem je z Hugh Jackmana rázem hlavní a nejzábavnější postava. Australský herec si odpočinul od vážných rolí a během filmu cedí jednu hlášku za druhou. U tohoto filmu si přijdou na své zejména fanoušci originální série, protože počet easter eggů a narážek je více než velký. Singer režíruje s lehkostí a i přes možná až příliš komplikovaný děj Budoucí minulost rozhodně nenudí. Kombinace příběhu "starých" x-menů s "mladými" funguje perfektně (že by insirace novým Star Trekem?) a "počátkovský" způsob vyprávění dodává filmu zcela osvěžující nádech. Zkrátka Bryan Singer umí a já jsem jen rád, že se jako režisér ujme i dalšího pokračování. Nic proti Mathew Vaughnovi, ale První třída byla na můj vkus až moc vážná. S Bryanem Singerem se vrátil nabitý komiksový film, který se může směle postavit vedle filmů X-men a X-men 2.

plakát

Medúza (1992) (pořad) 

V Medúze jsem poprvé slyšel System of a Down, takže jen za to si zaslouží aspoň tři hvězdičky.

plakát

Kulový blesk (1978) 

Film, ve kterém se naprosto dokonale a zcela vkusně střídá tragičnost s komedií. Film, který má jeden z nejlepších hudebních podkladů (úvodní melodie od Zdeňka Lukáše je možná nejhezčí skladba, kterou jsem kdy ve filmu slyšel). Film, který je geniálně napsán, natočen a obsazen. Nelze zmínit nejlepší hlášku či scénku, protože to bychom taky mohli jmenovat rovnou celý film. Dokonalému hereckému ansámblu zde dominuje doktor Radosta v podání Rudolfa Hrušínského a přemýšlivý a snad trochu submisivní psycholog Knotek (Abrhám). Pro mě je Kulový Blesk nejlepší český film. Hezkej byt. Nebude se mi odsud chtít...až budu starej.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Marvelovky nijak moc nemusim, ale tohle se povedlo! Samuel je ztělesněním definice slova cool, Scarlet je nádherná jako vždy a samotnej Evans jako kapitán už není tak otravnej jako v Avengers. Přidejme symmatickou Cobie "Robin" Smulders a chladnokrevného Sebastiana Stana a máme o zábavu postaráno. Hlavně bych asi vyzdvihl roli Redforda, který si svého záporáka musel vychutnávat každou vteřinu. Jo, takhle by se měly dělat oddechový akčňáky. Oproti Thorovi 2 je tohle opravdová pecka.

plakát

Transcendence (2014) 

To máte tak když film Her potká seriály Person of Interest a Intelligence...Film, který pravděpodobně předběhl svoji dobu o pár desítek let. Absolutně rozumím zdejším rozporuplným hodnocením, protože Transcendence není filmem pro každého. Ovšem mně se hlavní námět velice líbil. Jen škoda, že mnoho herců nedostalo více prostoru (Mara, Freeman, Murphy). Johnny Depp se svojí rolí relativně normálního člověka vypořádal skvěle, zejména jeho chladná počítačová verze stála za to. Film sice finančně prodělává na celé čáře, ale rozhodně to není chyba herců. Spíše celkově mdlého konce, který vystavěnou zápletku zlehka potlačuje, a film tak nějak vyzní do ztracena.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Nejlepší Batman, nemá smysl tvrdit něco jinýho. Úderná jednotka Nolan - Nolan - Zimmer - Bale - Ledger - Freeman - Cane přináší tříhodinovou pompézní podívanou, prezentující epický souboj Batmana s Jokerem. Ledgerův Joker je úplně jiný, než Nicholsonův a (možná) právě proto je tak fantastický. Nechci srovnávat výkony obou herců, to se snad ani nehodí, ale zkrátka oba do té role dali něco svého, něco unikátního a jedině díky nim jsou filmy o Batmanovi tak skvělé. Christian Bale se ovšem nedá zahanbit. Své Mechanikem zdevastované tělo zhuntoval cvičením a vrací se silnější než kdy dřív; a s ním i jeho Batman. Because he's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now. So we'll hunt him. Because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian. A watchful protector. A Dark Knight