Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (214)

plakát

Hanna (2011) 

Konečně něco trochu "jiného"...

plakát

Mother's Day (2010) 

Od začátku až do konce jsou chvilky, kdy si říkáte že tenhle film neni zase tak špatnej, a pak přijde nějaká totální kravina která to zabije. A tyhle pocity pociťoval celej film. Podobné pocity budete mít asi už jen při mučení. Nechápu jak někoho může bavit koukat na filmy, kde se postavy chovají nesmyslně, v tomhle případě až absurdně. Jo a třešnička na konec, záporáci jsou nesmrtelní. Dvě hvězdy za ty občasně vysoké peaky a Briana Evigan.

plakát

Insidious (2010) 

Wow... Už hodně dlouho jsem neviděl takhle kvalitní a intenzivní duchařinu. O filmu jsem předem nic nevěděl, nezkouknul jsem ani jeden trailer, za což jsem vděčnej. Ve filmu jsou scény, ktére ho samy o sobě trochu parodují (viz mistr pekelník se do takto napnutého hororu prostě nehodí) ale naštěstí, je tam více scén, které chutnají jako čistá hrůza. Jako milovník hororů jsem se bál a chvilkama mi tekly slzy hrůzou, a nestydím se za to, protože to je přesně to co od kvalitní duchařiny očekávám. Ještě že jsem si to pustil v 22:00 kdy v domě nikdo nebyl, ta atmosféra byla perfektní. Jen mám pocit že ten pocit strachu a občasné hrůzy, byl trochu slabší - nebo jsem už hodně otupělý. Více spíše převažuje kvalita než kvantita, co se týče strachu a hrůzy. Nenajdete tu lekačku každých pět minut a za každou skříní, která se časem ohraje (jak známe z většiny filmů), tohle je spíše o pozvolném napínání nervů. Každopádně, perfektní podívaná, dobře nasměrovaný konec (mohl být ještě hrůznější), slušně hustá atmosféra a celkově super zážitek.

plakát

Mnichov (2005) 

Místy perfekně a syrově pohozené, jinde zase naložené s unikátní přesností. Taková to byla strhující podívaná. Kleopatra vystihla to, co už není nutné znovu psát.

plakát

Správci osudu (2011) 

Bez komentáře, pro mě další TOP movie.

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Konečně, po velmi dlouhé době, perfektní (i když trochu nerdovská) komedie. Vzhledem k tomu že téma filmu mi není vůbec cizí, bavil jsem se královsky, a to od začátku až do konce. Film je narvaný hláškama, super scénama, několika easter eggy a dokonce, Sigourney Weaver! "Tři kozy! Paráda." :D

plakát

Děti (2008) 

Horror? Ani náhodou. Drama. Bohužel, bez paty ani hlavy a navíc tak nudné, že jsem musel posledních 30 minut koukat do browseru, abych u toho neusnul. Sice, není to další typická americká vyvražďovačka (na tu bych se podíval raději, v tomto případě), scénárista si tu hraje s docela morbidně-novým tématem, bohužel, dopadlo to hůř než mohlo. Stačilo tomu dát trochu zajímavého směru (sci-fi nebo mystery) + trochu příběhu, a nemuselo to být černé céčko. Herecké obsazení jakž takž, herecké výkony chabé a neuvěřitelné. Milovníkům tupých slasherů se to nejspíš bude líbit, ale i na slasher mi to přišlo dost slabé. P.S.: Pobavil mě cervenakuv komentar "Zmysel to veľmi nedávalo, ale hororové remeslo je to parádne". Nevadí že to nedává vůbec smysl, že to nemá hlavu ani patu, že se to Lynchovskému nápadu nemůže ani podobat, hlavně že tam je krev, zlomené kosti, detailní a zmatkovité záběry! Hipsters gonna love.

plakát

Obhájce (2011) 

U nás poměrně neznámý film, který je velmi příjemným překvapením. Nejen šikovně napsaným scénářem a hereckým obsazením, ale i poměrně zvláštně sestaveným soundtrackem. Tenhle film si určitě zaslouží více pozornosti než se mu zatím dostalo.

plakát

Incident (2002) 

Nechápu tak nízké hodnocení. Film sice nepřináší nic nového jako celek, za to některé detaily jsou vypracované k mému úžasu - respektive propracovanost některých rozhovorů je briliantní. Nakonec, film zanechává ten správnej a dobrej pocit, jen si nejsem jistej zda to není na škodu...

plakát

Zkus mě rozesmát (2011) 

Tyhle emocionální znásilňovačky zrovna moc nemusím, ale tady jsem se bavil. Spíše jako u komedie. Jen škoda že obal filmu obsahuje spoiler.