Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Neplodná a navíc šílená. No to je kombinace doslova vražedná. Avšak přesně taková matka se v tomto filmu vyskytuje a když už děti nemůže rodit tak je alespoň aktivně krade z porodnic a vychovává z nich další psychouše. No a tyto její "dětičky" zpackaj loupež a jdou se k mamince schovat. Problém je, že ztratili mobil a nemohli tak mamince zavolat že přijedou (asi neexistují telefonní budky) díky tomu dorazí do baráku který už jim neříká PANE a novejm majitelům kteří zrovna kalej s přáteli tak trochu zkazej den. Nelogického chování je ve filmu hromada. Všechny postavy jsou totálně dementní s vyjímkou doktora. Ale film nenudí, záporáky jsem nenáviděl (obzvlášť toho uječeného blba s IQ tykve co pořád mává bouchačkou) a dočkal se i nějakého toho mordu i když nic extra to nebylo jelikož se k mé nelibosti hlavně střílí. Napětí to ale má hodně slušné a závěr byl také povedený takže za mě doporučuji. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, je to už snad téměř klasický námět, že někomu do baráku vleze vrah(ové) a terorizují obyvatelé. Tentokrát okořeněno tím, že místo jedné rodiny terorizujou celou partičku přátel. I když jsem něco podobného viděl už v mnoha filmech bylo tu plno různých nových vychytávek, takže jsem se ani chvilku nenudil a to je co říct na dvouhodinovou stopáž. U hororů dávám přednost 90 min formátu, ale tu mi to nevadilo. Akorát škoda, furt jsem čekal, že dostane nějaký výraznější prostor ten hurikán. 75% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

První desítky minut výborné, doslova náběh na žánrovou událost roku. Za některé scény se režisér tří dílů série Saw Darren Lynn Bousman vůbec nemusí stydět. Ba naopak. Pevnou půdu pod nohama mu ale sráží scénář a přepálená délka. Zhruba v polovině se totiž diváctvo musí jednoznačně rozdělit. Jedna půlka nechce vidět nelogické chování postav a užívá si slušivou atmosféru, druhé polovině začíná neuvěřitelně vadit, že sebemenší vzepření skupinky lidí (mnohdy třeba šest přátel vs. jeden ne vždy úplně pozorný psychopat) nepřichází. Prostě jednání postav, které je mohlo ze sraček dostat o poznání dřív (a s výrazně nižší úmrtností), začne záhy vadit. Bousman, který jindy a jinde ujíždí na rozpadajících se obličejích a vyhřezlých střevech, tu a tam vzpomíná právě na časy minulé – a to zcela zbytečně (jestli do třiceti vteřin jedna sejme druhou, tak ji nechám naživu) a hlavně bezduchým mlácením a ponižováním rukojmích děj protahuje. Někdy to funguje na jedničku (hlavně psychické tlaky ze strany matky), jindy to nepěkně dře. Tvůrci tak tlačí hlavně na diváka, aby bolest obětí prožíval intenzivněji. Jenže s ohledem na logické výtky to tak úplně nejde. Herecky místy velmi povedené, Rebecca De Mornay nechává vzpomenout na duševně narušenou z Ruky na kolébce a Alexa Vega z dob Spy Kids nesmírně sympaticky vyrostla!! Btw. finálová tečka je opět absolutně zbytečná!! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět velmi dobrý - odpočinkové psychothrillerové béčko jedna báseň. Ale scénář už podstatně horší - pokud má thriller fungovat jako thriller, nesmí se všechny jeho postavy chovat tak extrémně pitomě. Pak už to totiž není thriller, ale pitomost. A nechtějte po mě, abych všechny nelogičnosti a pitomosti v jednání postav jmenoval, bylo jich zatraceně hodně. A okamžik, kdy maminka svléká a připravuje těžce zraněnému synáčkovi ke znásilnění jeho první děvče, byl nejen pitomý, ale i tak nějak... nezdravý, incestně nechutný. A propos maminka - pěstěná a udržovaná buržoazní panička Rebecca De Mornay se na roli psychopatky a sociopatky z "bílé chátry" příliš nehodila, i když svou roli zahrála celkem dobře. Ale jisté relaxační kvality filmu přiznávám, jedná se o vcelku dobrý večerníček na dvě na tři zkouknutí. S trochu propracovanějším (pozměněným) scénářem a s kvalitnější prací kamery však mohl být výsledek o třídu lepší. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ohromné překvapení. Asi nejlepší film, který jsem letos viděl a s tím jsem při stahování rozhodně nepočítal. Tento film zaujme hlavní tím, že je ->> zábavný <<- a absolutně všechny scény v něm mají koule, mají šťávu a mají smysl. Žádná nudná nastavovaná vata, žádné ředění chlastu vodou, žádná mouka v uzenině. Tohle je prostě opravdový žánrový film, který se povedl! Celých 112 minut se něco děje a když už si scénáristé nevěděli rady, přidali do mlýnku morální apely a dilemata, nebo si pomohli drsnými odbočkami, které do děje nijak nezasahují, ale přikrášlují ho (lady minisukně a jejich nožíková party u bankomatu). Právě tyto "doplňky" skvěle ladí s celým filmem i když jsou v podstatě nesmyslné. Tento film je jednoduše tak prostý a přímočarý, až je dokonalý a přesně tohodle by se měli tvůrci držet, protože právě o tomhle filmy jsou a měly by být! 90% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu padne několikrát zmínka o Queeny / Queenie, což je v původním filmu Den matek (1980) postižená sestra "matky", která žije v lesích a pokouší se ji zabít. Matka tak vychová své dva postižené syny aby ji chránili a poslouchali na slovo. V remaku je Queeny zredukována pouze na strašidelnou historku. (merlinovic)
  • Jaime King si počas tretieho dňa nakrúcania zlomila kostrč. (U_S_O)

Reklama

Reklama