Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (2 155)

plakát

Gentleman v Moskvě - An Invitation (2024) (epizoda) 

Tak Mary-Elizabeth si připisuje po Fargu další brutálně sexy roli a každý její výstup je synonymem smyslnosti a erektivnosti. Jinak ale těžko říct, kam to vlastně celé směřuje. Udělal se nějaký časový skok po prvním dílu, ale vlastně nevíme, kam bude příběh jako takový směřovat, nebo o čem to vlastně bude. Či se to jen zaměří na osobní příběh jednoho trestance s domácím věžením v hotelu, nebo dostaneme nějaký větší dobový společenský pohled na Rusko.

plakát

SILVESTR 2001 (2001) (pořad) 

Rozhodně nejhorší z těch Adamcových Silvestrů, aspoň z těch, co jsem viděl, jelikož 2002 není (v době psaní komentu) volně dostupný. Už je tu vidět taková únava materiálu. K Novotnému přibyli ještě zoufale nevtipná Štěpánová, anektodovej Rychlý a tehdy začínající dvojka Gondíků, takže z toho byl spíš takovej Silvestrovskej guláš, ale někdy míň je vlastně víc...

plakát

Fallout - Season 1 (2024) (série) 

Herní série mě zastihla jen okrajově skrze první díl, ale tak nějakou obecnou znalost o ní i tak mám, a řekl bych, že kdyby si tvůrci představovali představení jejich světa na TV obrazovkách, tak by to klidně mohlo být takovým způsobem. A to představení světa je tu poměrně klíčové, protože první řada primárně představuje svět Falloutu, a právě kvůli tomu, jak přehnaně jednoduchý příběh je, tak zatím nejdu na plnou palbu. Jinak je to parádní retro sci-fi jízda, která mixuje archaické stereotypy o postapu s westernovými motivy, okořeněné o špetku toho nejlepšího černého humoru. A Ella Purnell je tak suprově tupoučká, že si jí prostě zamilujete hned po prvním díle.

plakát

Vedlejší produkt - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Ano, Češi jsou národ kriminálek, takže veřejnoprávní povinností ČT je nejspíše plodit jednu generitckou krimi za druhou. Opět tu máme vraždu, opět kriminalistu s "pochybným" životním příběhem a "nekonvenčními" metodami. No a k tomu viditelně nulový rozpočet, věčně nahozený temný filtr na zdůraznění ponuré atmosféry. Takovej Docent z Ostravska, zatim nic víc.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Kdyby se z těch dvou filmů udělala jedna dvouhodinová akční rubačka, tak by to možná jako celek bylo fajn. Ale všechno to rádoby chytračení, filozování a snaha udělat z toho něco víc prostě působí až komicky. No a ještě ke všemu otevřenej konec, a kdo ví, jestli vůbec bude nějakej třetí díl, když už teď se tomu všichni akorát tak smějou. Co bylo v jedničce už si stejně moc nepamatuju, ale nepřišlo mi, že by to nějak vadilo. Tady stejně vesměs žádný příběh není. První hodinu se sklízí nějaké obilí, druhou hodinu se o něj bojuje. Boj je fajn, pár akčních sekvencí určitě slušně zabaví, audiovizuál je takový příjemný standard, ale to je tak vše. Ani si nechci představit, jak by to dopadlo, kdyby tohle byli vážně ty nové Star Wars.

plakát

Gentleman v Moskvě - A Master of Circumstance (2024) (epizoda) 

Začátek hodně slušnej. Ano, klasické současné neduhy se opět opakují, korektnost zjevně dorazila i do revolučního Ruska...Ale jinak hodně fajn. Scénář zatím rámcově uzavírající jednu epizodu, vesměs dějově nic překvapivého, ale hodně odsýpající, s takovou mírně absurdní atmosférou a opulentním barevným prostředím, tak nějak "nenápadně" připomínající Branaghovy filmy, který měl původně i tohle režirovat a hrát hlavní roli.

plakát

Černí baroni (1992) 

Jedna z mála ČSFR kultovek, které se velkém opakují do dnes. Pochopitelně i vzhledem k tématice, která v té době byla velmi aktuální, a tvůrčí svoboda tak umožnila filmařům napravovat budovatelské filmové hříchy minulých desetiletí. Ale v první řadě kvůli natřískanému hereckému obsazení a přehršlu hlášek, kdy mnohé z nich postupem let zlidověli. Oproti Tankovému praporu, který je vesměs stylove stejný, je tohle určitě o stupeň lepší film.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál) 

Tak tuhle hrůzu jsem vydržel jen tři díly. Popravdě moc netušim, kam tohle celé chtěli tvůrci směřovat, a jestli to vlastně měla bejt komedie (humor nenalezen), mysteriózní krimi (tajemno nenalezeno) či dobovka (dobové věci nenalezeny). Hlavně teda, podle prvotních zpráv jsem opravdu čekal, že se to vydá cestou odhalování nějakých mysteriózních prvků či zážitků, spojených s danou dobou a nějakým tim zákulisím režimu atp...Ale to se vůbec nekonalo. Nakonec to byl jen takovej hodně divnej bizárek.

plakát

Výborná SHOW (2024) (pořad) 

Viděl jsem nahodile útržky z vícero dílů a je to prostě další případ naprosto nevýrazné, a nic nového nepřínášející talk-show, která v žádném případě nemá potenciál na to, aby nahradila duo Šíp - Kraus. Lucie Výborná je určitě zkušená moderátorka, a má i velké zkušenosti s rozhovory...z RÁDIA! A právě takový ten rádiový styl si přenáší i sem, ale v TV to prostě tak nefunguje. Plus je tu problém podobný jako u Honzy Dědka. Sama to skrze humor či nějaký vlastní přínos prostě neutáhne, a stojí to tak čistě na hostech.

plakát

Občanská válka (2024) 

Asi nejhorší (a nejděsivější) na filmu je to, že vlastně nemusí být tak daleko od reality, jak bychom si možná mysleli. Kdo ví, co se tam těm některým pomatencům bude příštích pár let v USA honit v hlavě a co budou ochotni udělat pro svoje zásady. Z toho je taky patrné, že film jede po jasné sociální kritice s vizí varovat před tím, co by mohlo přijít. A jde na to velmi dobře. Vlastně hodně malý film o partě novinářů, velkou válečnou vřavu si užijeme až v samotném závěru (a i ten přechod z v podstatě roadmovie do válečného spektáklu se povede na jedničku). Jedna mrazivá scéna střídá druhou a film tak pořád drží diváka v mnohdy až nepříjemném napětí toho, co ještě může přijít. Ano, dá se určitě vytknout, že film vlastně nic moc nevysvětluje a hodí diváka do rozjetého vlaku, ale s dostatečnou představivostí se dá vše v hlavně diváka dovysvětlit. A kdo ví, jestli nás třeba ještě nečekají další díly...