Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (667)

plakát

Star Wars: Akolytka - Volba (2024) (epizoda) 

Jak se blížím ke konci, tento seriál je pro mě čím dál větším zklamáním. Po neuvěřitelně tragickým způsobem prosrané šanci na skvělý příběh se sithem si tvůrci řekli, že bude fajn ušetřit  a nabídnout divákům zrecyklovaný nejhorší díl seriálu. Místo jakéhokoli vyjasnění nesmyslnosti první verze však přinesl jen celou plejádu dalších WTF. Co tím vším vlastně chtěli autoři říct? Fakt jsem to nepobral.

plakát

Star Wars: Akolytka - Den (2024) (epizoda) 

Po parádních prvních dvou dílech byl třetí trochu zklamáním, ale čtvrtý mě opět dokázal totálně namlsat! Už se nemůžu dočkat dalšího.

plakát

One Piece (2023) (seriál) 

Fantastický seriál, doslova i přeneseně. Tvůrcům se podařilo stvořit nesmírně okouzlující podívanou, která má v sobě veškerou poetiku dobrodružných piráťáren, vynikající imaginativnost hravé fantasy a dokáže zaujmout i bez berliček typu braková brutalita a sex. Je to dílo, ze kterého čiší radost, s níž ho všichni zúčastnění vytvořili - a to je dnes vzácnost. Seriál je tak jakousi kombinací prvků z 90tkových seriálů (dnes často označovaných jako guilty pleasure) s moderní příběhovou sofistikovaností a bombastickou výpravou. Tohle je prostě totální majstrštyk.

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Seriál, který se pyšní skvělou řemeslnou kvalitou. Výborná výprava, excelentní obsazení... nicméně taky příběhová prázdnota. Děj se plácá od ničeho k ničemu, přičemž se však tvůrcům podařilo navodit zdání vysoké sofistikovanosti, která spoustu méně nadaných jedinců (což bude jistě valná část konzumentů obsahu platforem typu netflix apod.) může snadno zmást. Bohužel bez silné vize se seriál hroutí a připomíná potěmkinovu vesnici. Po stránce formy to tedy skoro dosahuje úrovně nejkvalitnějšího historického seriálu všech dob (Řím), po stránce obsahové mu však nesahá ani po kotníky.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Tak pěkná forma, která mohla obalit parádní komorní sci-fi horor/drama na způsob solaris nebo horizontu událostí. A tak neskutečně stupidní obsah! Ta bizarní disproporce scénáře a příběhu jak z pomocné školky v kombinaci s vynikající vizuálně zvukovou atmosférou i solidními hereckými výkony - to je prostě... to je... nemám slov.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Po nečekaně skvělém Obi-wanovi jsem se namlsaný pustil do Ahsoky, která ovšem laťku neudržela. První cca tři díly jsem musel v podstatě přetrpět, pak se z toho stává slušné scifi s větší inklinací k fantasy, ale i když jsou tam světelné meče, jediové, síla... nemá to prostě toho správného SW ducha. Něco tomu chybí nebo přebývá. Zároveň hlavní postavy jsou takové - mno, trochu jalové. Ne špatné, ale ani nic extra. Neutáhnou to. Vizuálně  a hudebně skvělé. Za shlédnutí to stojí, ale není to úplně ono.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Trochu tu zvýším skore... seriál se od první řady velice podivně potácí, chvílemi se zdá, že ho vysílají "naživo" a ani tvůrci vůbec neví, co bude v další scéně. často to působí vycpávkově a natahovaně, jindy zas nevěrohodně. Ale - i tak je to velmi příjemná podívaná. Zejména díky McGregorovi, který svého stárnoucího a posttraumatickým stresovým syndromem zmítaného jediho zvládá mistrně. Pak je tu taky ta skvělá atmosféra a celkově fakt, že jde o krásné dobrodrůžo jako byla původní trilogie. Tenhle seroš má prostě přesně ten feeling, který si od Star wars představuju. A to je boží. Proto mu odpouštím všechny chyby i jistý pocit amaterismu, který z toho čiší. Tohle mě prostě i přesto baví jako prase a chci víc.

plakát

Napoleon (2023) 

Zejména první hodina představuje podivný sestřih scén... všichni víme, kdo je napoleon, ale kdybychom to nevěděli, potřebujeme příběh, který má děj, zápletku, konzistenci, návaznost - a to by měl film mít, pokud to je film a ne nějaký výběr z dokudramatu. Napoleon nemá žádný příběh, žádný děj. Nic. Phoenixův Napoleon je navíc špatný a nevěrohodný... v jeho podání vypadá jak blbeček ducha mdlého, který ke všemu přišel jak slepý k houslím (neubráním se srovnání s phoenixovým jokerem, který trpí přesně stejnou chorobou). Bitva u Slavkova  vypadá jak bitva ve starověku nebo raném středověku. Soundtrack je bizarní splácanina, které chybí už jen rapová vložka. Film zaujme na začátku zajímavou syrovostí, ale ničím si nedokáže zájem udržet, vyznívá naprosto do prázdna jako bizarně dlouhý trailer k nějakému seriálu, na který bych se ale po takovém traileru nepodíval

plakát

Nepřátelé (2017) 

tak co to tu máme? Zezačátku to působí lákavě, nobl obsazení, takový ten radoby autentický vizuál s opravdu na vysoké volume nastaveným špinavým filtrem, fest špinaví a viditelně umatlaní jsou fakt všichni, i vojáci ve službě na jakési vojenské základně. Všichni taky mluví strašně drsně, hlavně Bale samozřejmě, o toho by si mohl batman s eastwoodem drbat záda. No ale pak tenhle rodokapsový, rádoby velkohollywoodský, vizuál začíná odkrývat opravdu děsivé trhliny. A místy se zdá, že někdo psal celý příběh a scénář až v průběhu natáčení. Výsledkem je vpravdě absurdní práce s postavami, která působí, že nám chybí tak hodina filmu , anebo bizarní emo scény, které jsou úplně mimo kontext i všechno ostatní a tak dále. Navíc se vlastně pořád nic neděje a příběh vůbec nikam nekráčí, na rozdíl od postav, které teda naopak pořád jen někam kráčejí (na koních) a v kromě toho tráví čas tím, že si pořád sundávají a nasazují klobouky a dlouze se rozhlížejí vážnými pohledy. Jestli to měl být nějaký pokus napodobit Leoneho, tak to ve výsledku působí komicky, protože Leone byl utahaný, ale vždy pracoval se silným příběhem, který byl pod vší tou omáčkou pořád silně cítit. Tady se chcete jen pořád ptát: Quo vadis, Coopere?

plakát

Párty Hárder: Summer Massacre (2022) odpad!

Pohla uznávám jako talentovaného tvůrce, ale očividně jeho nadání není bezmezné... končí někde (hodně daleko) před hranicemi kinematografie. Tenhle film je výškrabem toho nejtrapnějšího z tele tele, prciček a parodií typu scary movie. I na neskutečně stupidním a už aspon 10 let přežitém a totálně vyčerpaném motivu o touze kluků si zapíchat a velké akci, která jim to umožní, se dá postavit skvělá komedie/parodie - Klub sráčů nám to kdysi dokázal. Pohl dokázal toliko to, že i genzer se suchánkem a Troškou teď působí jako zlatá generace kvalitních českých komediálních tvůrců. Tenhle film je esencí trapnosti a zbytečnosti.

Časové pásmo bylo změněno